Na gebruik gooien de meeste mensen hun speeltjes aan de kant. Om ze vervolgens (misschien wel een paar dagen later) pas schoon te maken. Niet doen! Liever direct of binnen een paar uur je speeltjes schoonmaken.

Dat voorkomt nare infecties en ze gaan langer mee. Hoe je een speeltje schoonmaakt? Hier de tips:

Eerste keer

Gebruik je een seks toy voor de allereerste keer? Check het dan eerst grondig. Geen rare scheurtjes, luchtjes of andere rariteiten? Prima! Maak het dan goed schoon met deze tips:

Toy cleaner

Spoel je toy goed af onder de warme kraan en gebruik daarna de speciale toycleaner. Ontsmet het speeltjes en gebruik hierbij een schone doek of stuk keukenpapier.

Antibacterieel doekje

Je kan je speeltje ook met een antibacterieel doekje schoonmaken (Dettol doekjes of iets dergelijks). Dit is wel wat sneller en gemakkelijker, maar uiteindelijk ontsmet de echte toycleaner beter.

Antibacteriële zeep

Was je speeltje met een antibacteriële zeep. Snel en gemakkelijk. Maak eventueel droog met een schone doek of keukenpapier. Let wel op dat er geen stukjes papier in hoekjes en gaatjes achterblijven!

Vaatwasser

Leg je speeltje in de vaatwasser; de machine doet het werk. Dit kan alleen met niet-elektrische en niet-poreuze speeltjes (denk aan dildo’s, buttplugs, e.d.). Geen vaatwastablet toevoegen! De chemische middelen kunnen je speeltje aantasten. Uiteraard is dit niet de meest discrete oplossing en ook niet echt geschikt met kinderen in huis.

Koken

Je kunt niet-poreuze en niet-elektrische speeltjes ook uitkoken. Doe het speeltje in een pan met heet water en kook voor circa 10 minuten.

Magnetron

Niet-poreuze en niet-elektrische speeltjes kun je ook uitkoken in de magnetron. Doe het speeltje in een magnetronbestendige schaal of bak en zet het onder water. Zet de magnetron op de hoogste stand voor circa 7 minuten en je speeltje is schoon.

> Alle toycleaners

Tips

♥ Toys trekken gemakkelijk stof en haren aan. Spoel vlak voor gebruik je speeltjes altijd even af met lauwwarm water. Dat voorkomt een hoop problemen.

♥ Is het speeltje gemaakt van 100% siliconen? Dan is het niet-poreus en kun je het op alle manieren schoonmaken. If not? Gebruik een toycleaner voor het beste reslutaat.