10 signalen die aangeven dat je een rebound bent of hebt

rebound relatie

Van de één op andere dag verandert jouw leven compleet. Van samenzijn naar een leven alleen. Dat kan eenzaam, verdrietig en ook pijnlijk zijn. Solo verder gaan, brengt ook onzekerheid mee. Het vinden van een nieuwe liefde neemt al snel alle zorgen weg. En het bevestigt nog eens dat jij er mag zijn. Maar ben je al toe aan een nieuwe vlam of is dit avontuur om jouw verleden te vergeten? Oftewel: is dit een rebound, een troostrelatie? Hierbij 10 signalen waarmee jij erachter komt of je een rebound bent voor een ander of dat jij zelf een rebound hebt.

1. Rebound: nieuwe liefde direct nadat het uit is

Direct na de breuk met jouw ex, spring jij in een volgende relatie. Er is geen adempauze als je direct na een relatie aan een nieuwe begint. Veel rebounders zijn van mening dat de pijn verdwijnt wanneer een nieuwe partner weer liefde en gezelligheid in jouw leven brengt. Je leeft misschien in de illusie dat jij verder gaat met je leven, maar in werkelijkheid zit jij vast in de pijn en problemen van je oude relatie, die je op deze manier niet verwerkt.

2. Je gebruikt de ander voor seks in een rebound relatie

Ben je dol op seks, dan is het wel makkelijk om een nieuwe relatie te hebben. Jij hoeft dan per slot van rekening niet elke keer op zoek naar een scharrel. Seks met een ander dan je ex geeft toch warmte, aandacht en is een oppepper voor je zelfvertrouwen. Seks met een rebound leid je tenslotte af van alle emoties en het is bovendien gezellig. Maar denk eens na: is dit wel zo eerlijk voor hem of haar? Wellicht heeft diegene oprechte gevoelens voor jou. En hoe is het als het andersom is: als iemand jou alleen voor de seks gebruikt en daarna zo snel mogelijk weer van je af wil? Dat is een teken dat jij als rebound wordt gebruikt.

3. Daten om ex jaloers te maken? Rebound!

Alles mag in liefde en oorlog. Rebounders nemen dit soms nogal serieus en zoeken een nieuwe partner om de ex jaloers te maken. Alle hoop is gevestigd op het idee dat hij of zij onzeker wordt door jouw acties, spijt krijgt dat het over is en met hangende pootjes terugkomt. Merk je dat dit bij jou het geval is? Besef je dan dat dit een vorm is om jouw woede en frustratie naar je ex te uiten. Blijf je hiermee doorgaan, dan kom je niet over je ex heen. Al die negatieve emoties houden jou namelijk gebonden aan het verleden. Bovendien is dit niet eerlijk ten opzichte van de persoon die jij date.

4. Je blijft vergelijken

Je hebt het gevoel dat jij je oude leven mist. Niet zozeer je ex, maar vooral jullie leven samen. Hij of zij kon zo lekker knuffelen voor je ging slapen en jouw nieuwe vlam doet dat niet. Met je ex had je minimaal drie keer in de week seks, jouw nieuwe partner is daarin wat saaier. Je ex sloeg als jij thuis kwam een arm om je heen, maar waar is die arm nu? En wat te denken van alle uitjes die jullie samen hebben beleefd? En hij of zij die nu in je leven is, neemt zelf geen initiatief. Komt het je bekend voor? Dan is de kans groot dat jij een rebound hebt. Brengt deze relatie wat je er van verwacht of is het beter om alleen door te gaan?

5. Nieuwe liefde is jou overal aan het showen

Partners die jou als rebound zien, nemen onlogische stappen. In plaats van jou eerst goed te leren kennen, stellen ze jou direct voor aan vrienden en familie. Die volgorde klopt niet helemaal en zou alarmbellen bij jou moeten doen rinkelen. Sommige mensen hebben het nou eenmaal nodig om na een relatiebreuk hun nieuwe liefde te showen in een poging hun eigen ego te lijmen.

6. Ik ben er al lang over heen

Wanneer jouw nieuwe partner aangeeft dat hij of zij al lang over zijn of haar oude relatie heen is, dan weet je bijna zeker dat dat niet zo is. Misschien beweert je partner keer op keer dat er geen gevoelens meer zijn voor die ene ex, maar overtuigend is het niet. Wanneer jij voor het eerst op date gaat en je krijgt te horen dat de vorige relatie pas net over is, maar dat het hem of haar niks meer doet, houdt er dan rekening mee dat jij een rebound bent.

Lees ook: Hoe overleef je een gebroken hart?

7. Ze praten de hele tijd over hun ex

Wie nog niet over zijn ex heen is, praat de hele tijd over die voormalige liefde. En vaak niet op een positieve manier! Als nieuwe partner is dat niet alleen vervelend, het is simpelweg frustrerend. Voor jou heeft die ex weinig betekenis en jij richt je liever op de toekomst. Maar wat als jouw nieuwe liefde daar niet klaar voor is? Het is tijd voor een diepgaand en eerlijk gesprek, waarbij je aangeeft dat je het ook wilt horen als jij zijn of haar rebound bent.

8. Er niet over willen praten

Kan de één niet stoppen met praten over zijn of haar beëindigde relatie, het kan ook zijn dat jij iemand treft die er juist niet over wil praten. Ook dat is een rode vlag. Emoties opkroppen en niet willen praten over problemen en gevoelens, zit de verwerking van een gestrande relatie in de weg. En dat maakt het gelijk een obstakel voor het opbouwen van een nieuwe. Sadie Allison, seksuoloog en relatie-expert, zegt: “Het is een teken als hij of zij helemaal niet over zijn of haar ex wil praten, terwijl jij weet dat de relatie pas net is verbroken. Er spelen dan zeker rebound issues en dat is belangrijk om te weten.”

9. Geen passie tijdens de seks

De seks is goed, afwisselend, veel en lekker. Maar er is geen passie of liefde. Als dit het geval is, merk je dat snel genoeg. Iemand die jou gebruikt als rebound heeft een lege blik wanneer jullie intiem zijn. Tussen de lakens is diegene egoïstisch en denkt dus vooral aan zijn of haar eigen genot. Deze seks draait om het verdoven van gevoelens en het vergeten van de pijn. Als jij geen intieme relatie met hem of haar voelt, kan dat een teken zijn dat je een rebound bent.

10. Gemengde signalen sturen

Heb je een rebound dan zoek jij waarschijnlijk afleiding. Omdat jij veel met jezelf bezig bent, stuur je gemengde signalen naar je partner, verbaal en non-verbaal. Het ene moment geef jij het idee dat je als een blok valt voor deze nieuwe liefde. En andere moment verzet jij je er juist tegen. Misschien wil jij die nieuwe liefde zo graag, dat je even vergeet te voelen welke emoties er echt door jou heen gaan. Je partner heeft geen idee wat er aan de hand is, maar raakt soms verward door jouw acties. Tijd voor een goed gesprek.

Wat moet je doen als jij merkt dat je een rebound bent?

Heb je het gevoel dat jij een rebound bent voor je partner? Denk er dan eens goed over na wat jij zelf eigenlijk uit de relatie wilt halen. “Als jij het prima vindt dat het een casual relatie is, dan kan je een hoop plezier halen uit een rebound relatie,” zegt sekstherapeut Vanessa Marin. “Maar als je zoekt naar een serieuze relatie, dan is het het best om die ander eerst te laten helen, voordat hij of zij met jou verder gaat. Maak het uit en ga pas verder als diegene beter in zijn vel zit.”

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?