Bondage voor beginners: de beste technieken

bondage

Bondage is niks nieuws, maar sinds de Fifty Shades of Grey films en boeken is het wel veel normaler geworden. Bondage is meer dan je vast laten binden met handboeien met een tijgerprint bontje: het is een lifestyle. Of tenminste, dat kan het worden. Wil jij ontdekken of bondage iets voor jou is? Met deze stap-voor-stap gids bondage voor beginners leer je alles over verschillende bondagetechnieken.

Wat is bondage?

De bekende B in BDSM staat voor bondage. En dat staat voor het vastbinden of in vrijheid beperken van de partner, vanwege erotische of esthetische redenen. Mét goedkeuring van beide partijen natuurlijk. Mensen raken opgewonden door het fysiek beperkt of vastgebonden zijn of door de partner te beperken. Er zijn allerlei technieken, zoals het Japanse shibari met touwen. Maar ook hand- en enkelboeien, spreidstangen en het vastbinden met kettingen zijn bekende bondagetechnieken. Iets extremer is suspension bondage, het vastbinden op een Andreaskruis, extreem strakke korsetten en mummificatie. Deze technieken zullen we behandelen in een artikel over bondage voor gevorderden. Wil je graag weten hoe je met bondage begint? En wil je weten welke speeltjes je daarbij kan gebruiken? Lees dan snel verder!

Bondage voor beginners: een stappenplan

  1. Wil je graag eens vastgebonden worden of je partner vastbinden? Maak het bespreekbaar! Vertel wat je fantasieën zijn en hoe je dat precies in gedachten had.
  2. Kies samen wat spannende seksspeeltjes uit die je kunt gebruiken voor bondage. Dat alleen al zorgt voor veel voorpret!
  3. Bespreek wat wel en niet mag. Iemand vastbinden kan heel prettig zijn, maar misschien word je liever niet vastgebonden met handen, enkels en ook nog eens geblinddoekt.
  4. Spreek een stopwoord af. Zo gauw één van jullie het niet prettig meer vindt, kan het stopwoord of -teken worden gebruikt. Er wordt dan direct gestopt.
  5. Zorg voor een fijne sfeer in de slaapkamer: trek – als je dat wilt – spannende lingerie aan, steek kaarsjes aan en zorg voor muziek die bij jullie stemming past.
  6. Je kunt natuurlijk ook eerst een spannende film kijken, om in de stemming te komen. Of geef elkaar een massage.
  7. Geniet van elkaar! Je hoeft niet direct een BDSM-Meesteres of -Meester te worden. Ga zo ver als jullie het leuk vinden: je kunt eventueel steeds een stapje verder gaan. Of niet.

Welke bondagetechnieken zijn er?

Er zijn verschillende soorten bondage voor beginners. Hieronder vind je geschikte technieken en bondagetoys voor beginners.

Bondage voor beginners: handboeien

De meestvoorkomende en meest vanille vorm van bondage is het vastbinden met handboeien. Wil je het zacht houden, dan kies je voor pluche handboeien of voor een satijnen bondagelint. Wil je kwalitatief betere handboeien, kies dan voor (nep)leren boeien.

Hang-, enkel- en halsboeien

Naast alleen handboeien, is het ook spannend om hang– en enkelboeien gecombineerd te gebruiken. Of wat dacht je van een hogtie? Bij een hogtie zitten zowel de enkels als de polsen aan elkaar vast. Je draagt ze dan achter je rug.  Ook kan je kiezen voor het gebruik van een halsband of BDSM collar. Deze zit vaak vast aan een complete set boeien, om er voor te zorgen dat degene die is vastgebonden geen kant op kan.

Bedboeien

Ook een heel geschikt speeltje voor bondage voor beginners zijn bedboeien. Dit is een set waarmee je enkels en polsen kunt vastbinden. Bedboeien hebben lange stroken, die je onder het matras legt. Hierdoor kan je partner geen kant op. Het is een alternatief voor mensen die geen bedspijlen hebben om handboeien aan vast te maken. Je partner ligt met gespreide benen en armen op het bed. De lengte van de stroken is verstelbaar, dus het maakt niet uit wat voor maat matras je hebt.

Net als Anastasia: een spreidstang

We kunnen niet om Fifty Shades of Grey heen. De boeken en films hebben er voor gezorgd dat BDSM veel meer mainstream is geworden. De spreidstang die in Fifty Shades Darker werd gebruikt was zo populair, dat hij na het verschijnen van de film zelfs uitverkocht raakte in Engeland. Een spreidstang gebruik je om de benen te spreiden. Een van de partners wordt met de enkels vastgebonden in de spreidstang, waarna hij of zij alleen nog maar met gespreide armen of benen kan staan en liggen. Er zijn spreidstangen met zachte boeien van stof of leer, spreiders die je smaller of breder kan maken en spreidstangen waar jij je eigen boeien aan vast kun klikken.

Shibari: Japanse touwkunst

We noemden net al even shibari: dit is een techniek uit Japan, waarbij met sierlijk touwwerk iemand wordt vastgebonden. Het wordt gezien als een heuse kunstvorm. Je hoeft natuurlijk niet direct de meest kunstzinnige knopen te maken. Begin gewoon rustig en simpel, door bijvoorbeeld de handen van je partner vast te maken met shibari- of bondagetouw.

Het verschil tussen bondage en BDSM

Bij BDSM ga je een stapje verder dan alleen het vastbinden van je partner. BDSM staat voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme. Je kunt, als je hier mee wilt beginnen, bijvoorbeeld eens een zweepje of paddle toevoegen aan jullie seksroutine. Ook is vaak één van beide partners Dominant en de ander onderdanig. Lijkt BDSM je ook wel wat? Bekijk dan eens onze bondage en BDSM startersets.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Eib
december 6, 2022 4:28 pm

Ik zoek een boek over shibari , als het in nederlands is dan graag en met veel foto’s uiteraard

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?