Dilator: wat is het en welke producten zijn er?

dilator bij mannen

Op 28 maart wordt Something On A Stick Day gevierd in de VS. Een feestdag om eten op een stokje te vieren. Maar er kan nog veel meer op een stokje geregen worden. Zoals je penis! Wil jij ook Something On A Stick Day vieren? Lees dan alles over de dilator in dit artikel.

Wat is een dilator?

Wat is een dilator precies? Het is een uniek speeltje jij in jouw penis inbrengt. Het wordt in de plasbuis geschoven. We noemen het ook wel een penisplug of penisstick. Dilators zijn korte, maar spannende toys. Speciaal om jou als man van binnenuit te stimuleren. De toy ziet er klein en fijn uit. Het eerste gebruik kan onwennig voelen, maar als jij je er eenmaal comfortabel mee voelt, dan zul je er optimaal van genieten. Er zijn verschillende soorten die je kunt dragen. Zo zijn er holle penisplugs. Deze kun jij langere tijd dragen, omdat je hiermee gewoon kunt plassen. Met een holle penisplug kun je ook klaarkomen. Met een massieve penisstick is dit niet mogelijk, daarom wordt dat ook wel een spermstopper genoemd. Het uiteinde van een penisplug is dikker dan de rest. Soms heeft hij een ring. Op deze manier kan de plug niet helemaal in jouw plasbuis verdwijnen en heb je een handig handvat om hem te verwijderen na gebruik.

Waarom een dilator gebruiken?

Extra en intense stimulatie spreekt veel mannen aan. Maar als ze horen dat ze daarvoor wel iets in hun penis moeten stoppen, dan is dat voor sommigen een stapje te ver. Gebruikers zijn juist fan: orale stimulatie of masturbatie wordt extra lekker als jij een dilator draagt. Het gebruik van een penisplug is heerlijk, omdat jouw erecties nog veel sterker worden. Doordat jij de toy inbrengt in je plasbuis komt er druk op alle gevoelige zenuwuiteinden van jouw penis. Deze druk maakt je penis nog gevoeliger.

Dilators voor beginners

Er zijn veel verschillende soorten penisplugs. Ben je een beginner op dit gebied? Dan is een glad en licht exemplaar de beste keuze om mee te beginnen. Kies een gladde en zo dun mogelijke penisplug van siliconen of metaal. Of ga voor een setje dilators. Hierin zitten plugs van verschillende formaten. Zo kun jij kennismaken met de dunste dilator en steeds een stapje verder gaan wanneer jij je daar comfortabel bij voelt.

Dilator inbrengen: houd je hoofd koel en je lichaam schoon

Wanneer je voor het eerst een penisstick gebruikt dan is het inbrengen ervan even spannend. Het is belangrijk om rustig te blijven en te ontspannen. Gebruik genoeg glijmiddel en schuif hem langzaam in de plasbuis. Als het niet goed lukt of oncomfortabel voelt, stop dan direct. Forceer de penisplug niet naar binnen. Neem je tijd, trek hem voorzichtig terug en probeer het later nog eens. Het is vaak gemakkelijker om een penisplug in te brengen wanneer de penis slap is. Zorg ervoor dat jouw dilator schoon is door hem na elk gebruik te steriliseren in kokend water (bij roestvrij stalen exemplaren) of door hem te reinigen met een toycleaner. Ga ook voor en na het gebruik naar de wc om infecties te voorkomen.

Een korte checklist vooraf

Breng jouw dilator pas in als je de volgende korte checklist hebt doorlopen:

  • Controleer de plug op scherpe randjes of beschadigingen. Dilators worden gemaakt van sterk materiaal, maar jij wilt hem niet inbrengen als er gebruikerssporen op zitten;
  • Zorg dat jouw dilator schoon is en reinig hem na gebruik met een goede toycleaner;
  • Ga nog even naar het toilet, want het is zonde als je de dilator net in hebt en jij dan moet plassen.
  • Heb je last van een infectie of blaasontsteking, gebruik jouw dilator dan vooral niet.

Penisplugs: de volgende stap

Voelt het goed om een dilator te gebruiken? Dan kan zomaar het verlangen opsteken om een stapje verder te gaan. De spanning wordt opgevoerd, want een goede penisplus stimuleert je seksuele opwinding.  Kies voor een metalen penisplug of juist voor een met een flexibele schacht. Er bestaan zelfs penisplugs met vibratie of exemplaren met andere seksspeeltjes er aan vast, zoals een cockring of een anale plug. Kies jij voor een metalen penisplug? Breng hem even op lichaamswarmte, dat is lekkerder dan een koude plug.

Dilators met textuur

Er zijn verschillende texturen dilators. Er bestaan gladde penisplugs, maar ook exemplaren die een textuur hebben. Deze zijn bijvoorbeeld gedraaid, geribbeld of zijn voorzien van kleine bolletjes. Om te ontdekken wat jij lekker vindt, zul je moeten experimenteren.

Vibrerende dilators

Vibrerende dilators stimuleren je nog intenser dan een gewone penisplug. Je geniet niet alleen van het gevulde gevoel van je plasbuis, maar ook van trillingen. De meeste exemplaren hebben verschillende vibratiestanden en sommigen zijn ook voorzien van vibratiepatronen.

Dilator met peniskooi

Het ultieme BDSM-speeltje is de peniskooi met dilator. Gebruik deze als jij klaar bent voor wisselende machtsverhoudingen en een spannend rollenspel. Er zijn ook varianten waarbij je nog een cockring én buttplug erbij krijgt.

Dilators voor kinky doeleinden

Sommige penispluggen hebben een gat in het midden. Ideaal wanneer je klaarkomt, want als jij ejaculeert hoeft de plug niet af. Soms is de dilator afgedekt met een bolletje of een fonkelende steen, voor de ijdele heren onder ons. Deze steen is te verwijderen als je orgasme er aan zit te komen. En houd je wel van een kinky spel met jouw partner? Dan zijn er zelfs penisplugs die geschikt zijn voor plasseks, zoals de Meat Cleaver Dilator Stretcher.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?