Show some skin en geef je huid wat liefde!

show some skin

De lente is er, het zonnetje gaat schijnen en de temperaturen lopen op. Tijd om wat skin te showen! Sommige vrouwen trekken opgelucht de luchtige jurkjes uit de kast, andere vinden die overgang van dikke maillot naar blote benen tóch een beetje spannend. Daarom: de beste tips voor de mooiste huid!

Niet iedereen staat te trappelen om de winterjassen aan de kant te gooien. Sommige vrouwen moeten echt een drempel over voordat ze hun ledematen aan de zon blootstellen. Ze zijn onzeker over hun armen, maken zich druk over hun ‘melkflessen’ of zijn bang voor de kritische blikken van anderen. Want tja, als er íets is wat we doen tijdens het zonnig flaneren, dan is het wel checken of die ander er een beetje appetijtelijk bijloopt.

Gelukkig kan iedereen zich sexy en aantrekkelijk voelen. Lekker in je vel zitten heeft tenslotte weinig te maken met je looks, maar alles met de manier waarop je jezelf ziet.

Pukkeltjes en putjes

Soms kost het moeite om tevreden naar jezelf te kijken in de spiegel, zeker. We worden de hele dag door overspoeld door plaatjes van gefotoshopte lijven en hoofden. Van perfecte glimlachjes, perfecte proporties en perfect skin, waarop alle pukkeltjes en putjes vakkundig zijn weggepoetst. Niet zo gek dat ons zelfbeeld af en toe een deuk oploopt.

Maar die glimmende perzikhuidjes in de magazines? Daar zitten de professioneelste filters overheen. Heb je enig idee hoeveel visagie en belichting ervoor nodig is om er zo onaards uit te zien?

Wijze levensles

Vergeet ze dus. En richt je in plaats daarvan op jezelf. Op jouw gezicht, jouw lijf en jouw huid. En, niet te vergeten, op jouw innerlijk. Want dat is waar jouw radiant shine uiteindelijk vandaan komt. Yep, het is een cliché, maar schoonheid komt serieus van binnen.

“Yep, het is een cliché, maar schoonheid komt serieus van binnen.”

Ken je ‘De griezels’ van Roald Dahl? Daarin staat een van de wijste levenslessen over uiterlijk en innerlijk ooit. Op de illustratie zie je een vrouw met een onderkin, een knobbelneus en een enorme overbite. Geen schoonheid naar huidige maatstaven, maar: ‘Als je mooie gedachten hebt, schijnen ze uit je gezicht als zonnestralen en zul je er altijd mooi uitzien.’

En niet alleen schoonheid komt van binnen, zelfvertrouwen ook. Probeer die negatieve gedachten uit te bannen en jezelf te omarmen zoals je bent. Te veel vrouwen denken dat ze dunner, mooier of succesvoller moeten zijn om zich eindelijk lekker in hun vel te voelen, maar dat is niet zo. Het enige wat helpt is werken aan je eigenwaarde. En in schoonheid vinden in wat je al hebt.

De basis van full-body huidverzorging!

Dat betekent niet dat we onszelf niet af en toe een handje mogen helpen. Je lekker in je vel voelen is tenslotte de eerste stap, maar die stap bereik je stukken sneller als je jezelf een beetje in de watten legt. Met een volledige huidverzorging, bijvoorbeeld.

Volledig? Zeker wel! Die gezichtsverzorging zit er waarschijnlijk bij iedereen wel ingebakken: op die zaterdagnachten waarop je (lichtelijk aangeschoten) met make-up en al in slaap dondert na, dan. Maar zo’n complete lichaamsverzorging? Poeh, dat laten we meestal maar zitten. Op zich begrijpelijk, want het kost inderdaad ietsje meer tijd en aandacht. Maar het helpt je wel enorm om je huid gezond, gevoed en stralend te houden.

Hier komen de basistips!

1: Douchen

De perfecte huidroutine begint in de douche. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, hoezeer je ook zou willen wegzinken onder die stomende waterstralen. Heet water kan je huid beschadigen en uitdrogen, dus ga liever voor comfortabel lauwwarm.

Stap vervolgens niet lukraak onder die warme douche vandaan, maar zet de temperatuur op het laatst een minuutje op standje koel, koud of ijskoud. Niet piepen, dat is supergoed voor je. Waar heet water ervoor zorgt dat je poriën open gaan staan, waardoor essentiële huidoliën worden weggespoeld, zorgt koud water ervoor dat je poriën weer sluiten. Koud water zorgt er ook voor dat je doorbloeding en je vetverbranding worden gestimuleerd, waardoor je huid strakker, gladder en gezonder blijft. Afvalstoffen kunnen je lichaam zo makkelijker verlaten, wat ook weer wonderen doet voor je lichaam.

Daarnaast maakt koud douchen gewoon vrolijk. Misschien kun je het je nu nog niet voorstellen, maar er is weinig zo verfrissend en energiek als een koude plens water over je lijf!

2: Exfoliëren

Dode huidcellen zijn een crime voor elke huid. Exfoliëren helpt je deze grauwmakende huidcellen te verwijderen. Bij exfoliëren schrob je de bovenste laag cellen weg, waardoor je huid de kans krijgt zich te vernieuwen en oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Een exfoliant is gemaakt op basis van fruitzuren die ervoor zorgen dat de verbinding tussen de bovenste laag huidcellen verzwakt, waardoor de cellen makkelijk loslaten en weggespoeld kunnen worden. Onder die dode laag komt dan een frisse, zachte en gladde huid tevoorschijn.

Bijkomend voordeel: een goede exfoliant zorgt ervoor dat oneffenheden, pigmentatie en rimpels minder opvallen. Zo’n exfoliant reinigt je huid bovendien niet alleen, maar hydrateert hem ook. Het is een betere optie dan scrubben, omdat scrubben vaak wat agressiever is. Als je een droge of gevoelige huid heb, doe je daarom met een scrub meer kwaad dan goed.

Tip: gebruik een lichaamsexfoliant nooit voor je gezicht. Je gezichtshuid is gevoeliger en heeft een speciale exfoliant nodig. En check eerst wat voor huidtype je hebt: hoe vaak je per week mag exfoliëren, hangt daar namelijk mee samen.

3: Hydrateren

Onze huid is onze eerste aanvalslinie tegen ziekten en infecties. Elke dag wordt je huid blootgesteld aan elementen en stoffen die hem kunnen uitdrogen en beschadigen, waardoor infecties de kans krijgen om binnen te sneaken. Daarom is hydrateren zo ongelooflijk belangrijk. En al helemaal als je bedenkt dat je huid elke dag vocht verliest dat weer aangevuld moet worden. Met water, maar ook met verzorgingsproducten.

Heb je net gedoucht en geëxfolieerd ? Super! Dat is de perfecte basis om daarna een verzorgende en hydraterende moisturizer aan te brengen. Je huid is schoon, alle dode huidcellen zijn door het putje weggespoeld en je lichaam is er klaar voor om diep gehydrateerd te worden. Een hydraterende douchecrème is prima, maar een lekkere bodycrème na het douchen kan ook. Laat de crème goed inwerken, voordat je in je outfit schiet.

skin

Zeven no-no’s als je een gezonde huid wilt

Door schade en schande worden we wijs. Daarom hebben we de grootste blunders op het gebied van huidverzorging op een rijtje gezet. Lees en leer!

  • Te heet douchen: lauw of koud douchen is veel beter voor je huid, dat weet je inmiddels.
  • Ruw afdrogen: je huid kan beschadigen als je die grove handdoek ruw over je lijf wrijft. Afdeppen is beter, maar je huid laten opdrogen ‘aan de lucht’ is het beste.
  • Zeep met parabenen en huidonvriendelijke conserveringsmiddelen gebruiken.
  • Producten kiezen die niet bij je huidtype passen.
  • Naar buiten gaan zonder zonnebrandcrème.
  • Gevoelige of droge plekjes, zoals je knieholtes, scheenbenen en bovenarmen, overslaan.
  • Slapen op een kussensloop dat de wasmachine al meer dan een week niet heeft gezien.
  • Naar bed gaan zonder je gezicht te reinigen: ook als je geen make-up draagt, zit er vuil aan je huid gekleefd. Schoonmaken en daarna goed hydrateren, dus!

Verder heeft de grootste blunder toch wel te maken met leefstijlgewoonten. Te weinig slapen, te weinig water drinken, te weinig bewegen en te ongezond eten hebben allemaal enorme invloed op de gezondheid van je lijf, je huid en je geest.

Zorg er dus voor dat je voldoende groenten en gezonde vetten en eiwitten eet en dat je voorzichtig doet met de suikers en de wijntjes. Probeer stress te vermijden en kom voldoende buiten voor de broodnodige lichaamsbeweging in de buitenlucht. En duik op tijd je bed in, zodat je lichaam de kans krijgt zich te herstellen. Want als je gezond leeft, gaat je huid vanzelf sterker stralen!

Geef jezelf een massage

Zo, heb je jezelf lekker verwend? Met een weldadige douchesessie en een verzorgend crèmepje? En voel je je al stukken beter over dat fijne lijf van jou? Mooi, laat nu maar eens merken hoeveel je van jezelf houdt!

Natuurlijk is het heerlijk om je te laten masseren, maar je kunt het ook prima zelf doen. Een zelfmassage zorgt er niet alleen voor dat je meer in contact komt met je eigen lijf. Het helpt je ook ontspannen én je huid krijgt er een gezonde, stralende gloed van. Een beter begin van de dag is er niet, want je masseert al je stress en zorgen zó de vergetelheid in.

Nek en schouders

Voel je spanningen in je nek en schouders? Draai dan je hoofd langzaam van links naar rechts en weer terug in een halve cirkel. Let op je ademhaling, zorg ervoor dat die regelmatig en rustig blijft. Knijp vervolgens met je vingers en de palm van je hand in je nek. Begin boven en ga langzaam naar beneden, via je schouder naar je bovenarm. Blijf zachtjes knijpen. Pak daarna met je rechterhand de bovenkant van je hoofd vast en trek je hoofd zachtjes opzij naar je rechterschouder, terwijl je linkerschouder naar beneden zakt. Wissel daarna.

Buik, heupen en billen

Veel spanningen hopen zich op in je buik. Maar ook je billen, benen en voeten kunnen krampachtig aanvoelen. Tijd om dit hele gebied onder handen te nemen, dus. Wrijf met ronde bewegingen over je buik en veeg daarna met je handen vanaf het midden van je buik naar de zijkanten toe. Ga vervolgens met je benen lichtjes gespreid staan en kneed met je hand de huid van je heupen naar je billen en de bovenkant van je dijen. Je voelt je spieren ontspannen en kleine bonus: door de verbeterde bloedcirculatie gaat je huid vanzelf stralen.

Benen en voeten

Daarna klop je met je gebalde vuist op de buitenkant van je dijbenen en ga je helemaal naar de enkels toe. Op dezelfde manier kom je vervolgens via de binnenkant van je benen weer terug naar boven. Ga op de grond zitten en pak met je handen een voet vast en draai je enkel langzaam naar links en naar rechts. Wissel beide voeten af en druk daarna met een hand op een voetzool terwijl je met je andere hand de voet aan de bovenkant tegenwicht geeft. Masseer tot slot met je duimen de hele voetzool en trek zachtjes aan de tenen.

Zeker weten dat je je hierna helemaal herboren voelt. Dus geef jezelf een beetje liefde en gun jezelf een hemelse zelfmassage! Je kunt er je bodycreme voor gebruiken, maar je kunt uiteraard ook investeren in een geurende massageolie.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?