Welke BH soort past bij mij?

Ben jij een appel, een peer, een mandarijntje of een meloen? Die vraag is je vast nooit eerder gesteld en toch is hij heel belangrijk. Dit zijn namelijk allemaal borsttypes: rond & vol, A-shape, klein en groot. De vorm van je borsten en de volheid van je borsten zijn van belang om te bepalen welke vorm bh het beste bij je past. Hieronder leggen we uit welke vormen en volheid van borsten er zijn. Welke soorten bh’s er zijn en aan de hand van die informatie kan jij de vraag beantwoorden: welke vorm bh past bij mij! Hier de informatie.

WELKE VORMEN BORSTEN KENNEN WE?


Borsten zijn niet zomaar in categorieën onder te verdelen. Wij beperken ons tot vier soorten waarbij we vorm en grootte als basis hebben gebruikt. Heb jij volle, ronde, stevige borsten? Dan ben je een APPEL. Is de huid van jouw borsten iets slapper boven de tepel? Dan ben je een PEER. Kun je jouw ene borst gemakkelijk met een hand omvatten? Dan ben je een MANDARIJNTJE. En heb je zware, grote borsten? Dan ben je een MELOEN.

HEB JE APPELVORMIGE BORSTEN?


De appelvormige borst is herkenbaar aan een mooie, ronde vorm waarbij het volume van de borsten goed verdeeld is. De tepels zitten mooi in het midden en er zit ‘vulling’ zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de borst. De appelvorm is er in grote en kleine cupmaten. Met appelvormige borsten kan je bijna alle bh-soorten wel dragen. Je hebt niet specifiek ondersteuning nodig en ook het volume hoeft niet op een bepaalde manier verdeeld te worden. Met andere woorden: je mag heel blij zijn met deze vorm borsten. Het maakt de bh-keuze een stuk gemakkelijker!

Jouw perfecte BH: Balconette BH

BEKIJK ALLE BALCONETTE BH’S >

Deze soorten BH’s passen ook bij jou:

Open cup BH
Kwart cup BH
Hele cup BH

Jij hebt geluk! Eigenlijk kun jij elk soort bh dragen. Beugelondersteuning is geen vereiste voor jou. Je mag zelf kiezen of je jouw borsten groter wil laten lijken met een push-up bh. Of misschien wil je het accent op je decolleté leggen met een balconette bh. Zelfs plak bh’s, strapless en bandeau bh’s zijn prima geschikt voor jou.

HEB JE PEERVORMIGE BORSTEN?


Bij de peervorm zien we dat het volume voornamelijk aan de onderkant van de borsten zit. De tepels steken daarbij iets vooruit. Peervormige borsten zijn er in grote en kleine cupmaten. Je ziet deze vorm borsten ook vaak na een gewichtsverandering, na een zwangerschap, geleidelijk aan bij het ouder worden of bij hardloopsters.
Bij peervormige borsten heb je een bh nodig die voldoende steun geeft en de volheid van de borsten gelijkwaardig verdeelt. Met andere woorden: een bh die de borsten een beetje lift waardoor het volume mooi verdeeld wordt. Zo lijken je borsten voller.

Jouw perfecte BH: Push-up BH

BEKIJK ALLE PUSH-UP BH’S >

Deze soorten BH’s passen ook bij jou:

Push-up balconette BH
Hele cup BH

De push-up bh duwt je borsten wat omhoog waardoor ze bovenaan voller lijken. Hoe hoger de cups, hoe hoger de versteviging ertussen, hoe beter de borsten ondersteund worden. Geen zin in een liftend effect? Elke voorgevormde bh kan bij jouw borsttype. Een vereiste: zorg dat je bh beugelondersteuning heeft.

HEB JE MANDARIJNVORMIGE BORSTEN?


De mandarijnvormige borsten zijn kleine borsten. Voordeel is dat ze nooit ordinair overkomen, eerder schattig. Nadeel is dat ze soms wegvallen onder bepaalde kleding. Kleine borsten willen we vooral meer volume en meer vorm geven. Dit kan tegenwoordig goed met bijvoorbeeld een push-up bh. Deze zijn er in vele soorten en maten.

Jouw perfecte BH: Push-up BH

BEKIJK ALLE PUSH-UP BH’S >

Deze soorten BH’s passen ook bij jou:

Push-up balconette BH
Hele cup BH

Wil je voller en groter lijken, dan ga je gewoon voor de push-up bh. Sommige designs geven je optisch zelfs tot 2 maten méér. Maar ook een klassieke – al dan niet voorgevormde – bh of een leuke bandeau bh kan bij mandarijnvormige borsten.

HEB JE MELOENVORMIGE BORSTEN?


Bij de meloenvorm zien we ronde, volle borsten met een cupmaat meer. De tepels zitten mooi in het midden. De borsten zijn groot, vol en rond en zijn in de regel ook zwaar. Je ziet deze vorm borsten ook vaak bij een zwangerschap. Bij de meloenvorm heb je voldoende steun nodig. Vanwege de zwaarte van de borsten heb je ook goede comfortabele en soms ook bredere schouderbandjes nodig.

Jouw perfecte BH: Grote maten BH

BEKIJK ALLE GROTE MATEN BH’S >

Deze soorten BH’s passen ook bij jou:

Open cup BH
Kwart cup BH
Hele cup BH

Kies bij meloenvorm voor een bh die de borsten ieder apart goed benadrukt. Dus een bh die voorkomt dat het een groot geheel wordt. Door de borsten ieder voor zich goede ondersteuning te geven, krijg je een mooi decolleté en komt je figuur beter uit.

Bekijk alle BH’s >

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?