BDSM voor beginners: Alle BDSM regels op een rij

bdsm

Laten we bij het begin beginnen. BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance (dominantie), Submission (onderwerping), Sadism en Masochism. Een hele mond vol, vandaar de afkorting. Het gaat in de praktijk om het toepassen of ondergaan van een vorm van macht of prikkels, vaak (maar niet altijd) in een seksuele context. Veel mensen hebben een voorkeur voor een van de categorieën, maar in de praktijk overlappen ze elkaar weleens.

Een goede start: het BDSM-jargon

BDSM kent een eigen taal. Vooraleer je in de wondere wereld van BDSM te begeven, is het goed je die eigen te maken. Daarom bij deze een verklarende woordenlijst van de belangrijkste BDSM-begrippen:

 •  Bondage: het vastbinden van je partner of vrijwillig vastgebonden worden.
 •  Discipline: echte of gespeelde bestraffing.
 •  Dominantie: het uitoefenen van macht.
 •  Onderwerping: je vrijwillig onderwerpen aan macht.
 •  Sadisme: het doelbewust veroorzaken van pijnprikkels en hier (al dan niet seksueel) van genieten.
 •  Masochisme: het vrijwillig ondergaan van pijn en hier (al dan niet seksueel) van genieten.
 •  De dom: de dominante of degene die het tijdens het BDSM-spel voor het zeggen heeft.
 •  De sub: de onderdanige of degene die tijdens het BDSM-spel moet luisteren naar zijn of haar dom.
 •  Een switch: iemand die switcht tussen de dominante en de onderdanige rol.

BDSM ook in jouw slaapkamer?

Over het algemeen beperken de meeste mensen zich tot softere versies van BDSM, ook wel soft bdsm of lichte bdsm genoemd. Op het vlak van bestraffing en verslavingen komt dat goed uit: de risico’s zijn een stuk kleiner als je het bdsm soft houdt. Soft-BDSM is geen minderwaardige vorm van BDSM. Je hoeft niet per se gehuld in leer in de kettingen te hangen om BDSM uit te oefenen. Integendeel. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen meer BDSM-aspecten in hun seksleven hebben zitten dan je zou vermoeden. Wat te denken bijvoorbeeld van een man die zijn partner beveelt om hem te pijpen? Of de vrouw die de man neerdrukt en op hem kruipt? Of de man die zijn vrouw bij de haren beetpakt tijdens het vrijen, of haar handen neerdrukt op het bed? Of de vrouw die haar lange nagels in de rug van haar partner zet?

Belangrijk is wel om, wanneer je beslist om in je seksleven ook te gaan spelen met pijn en/of macht, veiligheid in het achterhoofd te houden. Als we het hebben over BDSM en veiligheid, spreekt men meestal over SSC. Deze afkorting staat voor Safe, Sane en Consensual oftewel: veilig, met helderheid van geest en met instemming. Hieronder verstaat men drie aspecten, ook wel bdsm regels genoemd:

 • Veiligheid: Neem geen (gezondheid)risico’s. Denk bij alles wat je doet na of er risico’s aan verbonden zijn en probeer ze in de mate van het mogelijke uit te sluiten. Wanneer je dus iemand vastbindt, zorg er dan voor dat je een schaar in de buurt hebt. Knel geen lichaamsdelen af.
 • Met helderheid van geest: Vermijd roesmiddelen. Juist omdat BDSM gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk dat je niet onder invloed van drugs of alcohol bent. Volledige nuchterheid is de boodschap. Je moet de grenzen en risico’s immers goed kunnen inschatten en in geval van gevaar adequaat kunnen handelen. Bovendien word je vast al high genoeg van de BDSM-handelingen zelf.
 • Met instemming: Iedereen die meedoet aan BDSM-activiteiten, moet instemmen. Er gebeurt dus nooit iets tegen de wil van je tegenspeler. De dominante persoon heeft het bij BDSM misschien wel voor het zeggen, maar mag NOOIT iets doen waar de sub niet mee instemt. De sub kan dit laten weten door het stopwoord te gebruiken. Het is overigens niet omdat de sub instemt, dat je wettelijk beschermd bent als jullie BDSM-spel tot verwondingen leidt.

Experimenteren met bdsm? Shop nu

GENADE! Kies een stopwoord

Om aan te sluiten bij het aspect veiligheid: werk tijdens BDSM-achtige spelletjes altijd met een stopwoord. Een stopwoord wordt door de (op dat moment) onderdanige partner gebruikt als hij of zij het spel niet meer fijn vindt en ermee wil stoppen. Door van tevoren een stopwoord af te spreken weet de onderdanige dat hij of zij het spel steeds kan afbreken als het te ver gaat; op die manier heeft hij of zij het spel eigenlijk in handen. Maar ook voor de dominante heeft een stopwoord alleen maar voordelen. Op die manier weet hij dat hij de grenzen van de onderdanige respecteert en kan hij met een gerust geweten andere protesten negeren.

Een goed stopwoord heeft niets te maken met de context: dus geen ‘stop’, ‘genade’ of ‘nee’. Deze tegenwerpingen vormen juist een belangrijk (erotiserend) aspect van het BDSM-spel. Het is dus beter een totaal ander woord te kiezen, dat door het vreemde karakter meteen opvalt én opgevolgd kan worden. Denk voor een mogelijk stopwoord aan:

 • Een kleur (rood, geel, paars, indigo…)
 •  Een groente of fruit (andijvie, banaan, broccoli…)
 •  Een alledaags gebruiksvoorwerp (potlood, pen, printer…)

Je kunt het best een zo eenvoudig mogelijk stopwoord kiezen. Het woord zal immers gebruikt worden in een heel emotioneel geladen situatie. Dan wil je dat die zo snel mogelijk stopt en heb je geen zin om je hersenen te pijnigen over wat jullie stopwoord ook weer was. Dus liever geen Griekse filosoof of politicus.

Wanneer jullie een stopwoord of -gebaar afspreken is het heel belangrijk dat beide partijen zich hieraan houden. Dus dat de onderdanige het ook daadwerkelijk gebruikt als hij/zij merkt dat hij/zij het spel echt niet meer aangenaam vindt. Maar ook de dominante moet zich hieraan houden: als de onderdanige het stopwoord gebruikt, stopt de dominante onmiddellijk. Wanneer hij of zij dat niet doet, spreken we van machtsmisbruik. Blijf trouwens naast het stopwoord ook gewoon met elkaar communiceren. Daar kan je partner meer mee dan met ‘Banaan!’

BDSM tips voor beginners

bdsm

DE ‘B’ VAN BONDAGE

Bondage betekent dat je je partner vastbindt, op zo’n manier dat hij/zij in zijn of haar bewegingsvrijheid wordt beperkt. Zodat zij bijvoorbeeld haar handen niet kan gebruiken of hij niet weg kan uit de slaapkamer. De bekendste en gangbaarste vorm zijn natuurlijk de (al dan niet pluchen) bdsm handboeien. Maar gevorderden gaan in de weer met bdsm touwen in alle soorten en maten.

Bondage met kledingstukken

Bijvoorbeeld de handen vastbinden met een topje, je panty gebruiken om zijn handen aan bed vast te maken… Maar ook met een beha of een das kun je je vastbindkunsten tonen. Pas wel op dat je de knoop niet te strak maakt, kledingstukken (en dan vooral panty’s) zijn soms erg moeilijk los te krijgen. En het zou zonde zijn om je lievelingsstukken kapot te moeten knippen.

Bondage met handboeien

Ook hierin variatie alom: met pluche of stoerder in leer. Met handboeien of met een veilig kliksysteem. De volwassen versie of de speelgoedvariant van je kinderen. Keuze in overvloed. Wat je ook van plan bent met handboeien, zorg ervoor dat je je partner snel kunt bevrijden mocht dat nodig zijn. Dus leg die sleutel op een duidelijke afgesproken plek.

Bondage met stof

Bijvoorbeeld met een handdoek die rondslingert in je slaapkamer of met je panty’s. Het voordeel van stof ten opzichte van touw is dat het vaak zachter zit. Zijde of fluweel is daarom beter geschikt voor katjes die met handschoenen (aan)gepakt moeten worden. Voor geschikte stof hoef je trouwens niet meteen naar de markt. Waarom zou je een blinddoek alleen gebruiken om iemand het zicht te ontnemen? Hij is ook ideaal om je partner mee vast te binden.

Bondage met touw

Bijvoorbeeld het touw waaraan je de was ophangt, maar ook touw dat je vindt in gespecialiseerde winkels. In de meeste eroticawinkels kun je tegenwoordig ‘bedtouw’ per meter kopen. En uiteraard kijk je dan niet op een metertje meer of minder. Niets is zo frustrerend als op het moment suprême je knoop niet kunnen afmaken omdat je te weinig touw hebt. Ook touw uit het fourniturenwinkeltje om de hoek kan geschikt zijn. Al kunnen ze je daar vermoedelijk minder doelgericht advies geven. Advies over touw en vooral over de knopen die je ermee kunt leggen, vind je hier.

Voor welke optie je ook gaat, bewaak de ontsnappingsmogelijkheden. Dus houd een schaar of de sleutels binnen handbereik. Vastbinden is fijn, maar in paniek de ambulance moeten bellen niet. Veiligheid staat voorop.

Shop nu bondage

Streel je partner zachtjes

Dit kun je met je handen doen, maar ook met de plumeau, een veer, een haarborstel of iets dergelijks. Laat je fantasie de vrije loop en sleep alles in bed wat mogelijk een aangename sensatie geeft.

Blinddoek je partner

Wanneer hij of zij niets kan zien, komen de prikkels vaak intenser binnen, juist omdat ze onverwacht zijn. Bovendien is de spanning groter omdat hij of zij niet weet wat er komen gaat. Maak hiervan gebruik en drijf de spanning op.

Geef je partner een erotische massage

Als hij of zij geen kant op kan, is dat het ideale moment om je partner in de watten te leggen zonder dat je daarbij jezelf vergeet. Want wat is er fijner dan je partner ongegeneerd aan te raken? Overal. Kneed en streel erop los en laat je partner ten volle genieten. Een fijne tip hierbij is een massagekaars, te koop in de meeste eroticawinkels. Na een kwartiertje kun je het kaarsvet gebruiken als warme massageolie. Zeker als je partner dit niet kent en denkt dat je met echt kaarsvet in de weer bent zal het een aangename verrassing zijn.

Vergeet ook niet hem/haar te plagen

Een erotische massage is zalig. Maar een erotische massage waarbij je geprikkeld wordt en telkens tot op het randje van klaarkomen wordt gebracht, is nog veel lekkerder. Zeker omdat de persoon die vastgebonden is, niets anders kan doen dan ondergaan. Hij of zij kan het zelf niet afmaken. Nee, die partner moet wachten tot de ander hem of haar eindelijk laat klaarkomen. Op die manier wordt de spanning zo hoog opgebouwd, dat de ontlading alleen maar groter wordt. Een dergelijk plaagspelletje is dus dé garantie voor een spetterend orgasme.

Geef je partner te eten of te drinken

Het kan erg sensueel zijn om gevoederd of gelaafd te worden terwijl je vastgebonden bent. Kleine stukjes fruit of chocolade lenen zich hier goed voor. Maar ook een sprankelend wijntje kan erg erotisch zijn. Let wel: wees matig met alcohol!

Voer een show op

Degene die vastgebonden is kan jou niet aanraken. Dat kan alleen als je je partner hiertoe de gelegenheid geeft. Maak hem of haar dus helemaal gek door voor zijn ogen (maar buiten zijn bereik) een erotische show op te voeren. Doe alles waarvan je weet dat hij of zij erdoor ontploft en niets liever wil dan je aan te raken. Strippen en masturberen zijn aanraders. Pas als jij het wilt, laat je je partner jou aanraken of geef je hem of haar verlichting.

Haal er een seksspeeltje bij

Voor de gevorderden: nu je partner vastgebonden is, kun je ook aan de slag met seksspeeltjes. En die zijn er in alle mogelijke uitvoeringen. Begin met brave speeltjes, zoals een massagekaars, een prikkelende massageolie, een veer of eetbaar (dus aflikbaar) lichaamspoeder of bodypaint. Wanneer dit bevalt, kun je er ook een vibrator bij halen. Daar kan je leuke dingen mee doen wanneer je partner vastgebonden is. Zeker wanneer je ook dit combineert met een plaagspelletje. Wel oppassen dan: met een vibrator wil het soms wel heel snel gaan.

Shop nu vibrators

Laat je partner een erotische belofte doen

Zodra je partner is vastgebonden, heb je macht. En daar mag je best een beetje gebruik van maken. Laat haar daarom bijvoorbeeld beloven dat ze je de volgende ochtend wakkerpijpt of dat hij morgen naakt de afwas doet. Als je echt op veilig wilt spelen, geef je partner dan een opdracht die hij of zij meteen kan uitvoeren. Zoals een fantasie vertellen, dirty talk verkopen of om iets smeken. Pas als je partner dat naar behoren doet, wordt hij of zij vrijgelaten. Vergeet niet voldoende streng te zijn. Een beetje uitdaging hoort erbij.

Als je partner hiervoor openstaat: voeg wat pijnprikkels toe

Vandaar dat bondage bij BDSM past: omdat het perfect gecombineerd kan worden met pijn. Iemand die vastgebonden is, kan zich niet verzetten en moet zich wel overgeven aan zijn partner en aan wat die doet. Dat kan natuurlijk van alles zijn, van een zweepje over tepelklemmen tot (lichte) elektrische schokjes.

Dat laatste is overigens niet noodzakelijk: bondage an sich heeft niets met pijn te maken. Je kunt het combineren, maar dat hoeft niet. Doe gewoon wat jullie lekker en leuk vinden..

Voor mensen die wat worden afgeschrikt door de mogelijke veiligheidsrisico’s van bondage of die het gewoon een te grote stap vinden, is er een geheel risicoloos alternatief: verbale bondage. Daarbij beveelt de ene partner de andere om bepaalde lichaamsdelen niet meer te gebruiken. Dus: ‘Vanaf nu beweeg je je handen niet meer. Houd ze boven je hoofd.’ Of: ‘Klamp je vast aan de bedstijlen. Ik wil niet dat je ze loslaat voor ik het zeg.’

In vergelijking met de touwen van daarnet klinkt dit misschien als redelijk soft bdsm. Maar probeer het eens en je zult ervaren dat het juist erg opwindend kan zijn. Zeker omdat er geen voorbereidingen voor nodig zijn; verbale bondage kan op elk moment. Dat maakt het spontaner en onverwachter.

D

DE ‘D’ VAN DISCIPLINE

Verbale bondage leunt erg dicht aan bij de D van BDSM: discipline. Discipline staat voor het bijbrengen van manieren. En uiteraard gaat dat vaak gepaard met straffen. Echte bestraffing of gespeelde bestraffing. Het spreekt voor zich dat discipline ook samenhangt met de andere ‘D’ van BDSM: dominantie. Het is de dom die de regels bepaalt en willicht een straf oplegt bij ongehoorzaamheid. De bedoeling van discipline is het gedrag van de partner controleren. Door psychologische druk uit te oefenen, door een straf op te leggen of juist door een beloning te geven. Hierbij een aantal ideeën:

Mogelijke bevelen:

 •  Kleed je uit. Langzaam.
 •  Speel met jezelf, maar kom niet klaar.
 •  Wacht me thuis naakt op.
 •  Laat een warm bad voor me vollopen.
 •  Pijp me.
 •  Doe je ogen dicht.

Mogelijke straffen:

 • Pijp me.
 •  Poets de badkamer. Naakt.
 •  Drie tikjes op de kont.
 •  Drie zweepslagen op de kont.
 •  Een week lang geen seks.
 •  Een week lang elke dag seks.

Mogelijke beloningen:

 •  Een week lang elke dag seks.
 •  Een tongzoen.
 •  Een complimentje.
 •  Een aardbeiengebakje.
 •  Een massage.
 •  Een orgasme.

Zoals je merkt hoeft discipline ook geen ver-van-mijn-bedshow te zijn. Sterker nog, ik denk dat veel mensen hun partner in bed regelmatig het een of ander opdragen, al dan niet met gevolgen. Uiteraard kun je hier ook een stuk verder in gaan, zeker wanneer je het met sadomasochisme gaat combineren. Het spreekt voor zich dat we het dan wel over heel andere straffen hebben.
DS

DE ‘D’ VAN DOMINANTIE EN DE ‘S’ VAN SUBMISSIE

Deze twee letters van BDSM behandelen we samen, omdat het bijna niet anders kan. Als de ene partner dominant is, moet de andere zich wel onderdanig opstellen. Gebeurt dat niet, dan heb je eerder ruzie dan seks.

De dom is de partner die de onderdanige (vanaf hier sub genoemd) leiding geeft in het seksuele spel. De dom beleeft plezier aan of raakt seksueel opgewonden door het domineren van de sub. Hij bepaalt wat er gebeurt en geeft de orders. Dat wil niet zeggen dat de sub degene is die als enige dingen ondergaat. Het kan ook zijn dat de dom de sub de opdracht geeft om hem met een zweep te bewerken. Bij dominantie gaat het vooral om gezag, en dat ligt altijd bij de dom. Hierdoor wordt de samenhang met discipline erg duidelijk: de dom is degene die discipline oplegt, de sub is degene die de discipline ondergaat.

Een sub is niet zomaar iemand die dominantie ondergaat, het is iemand die gedomineerd en onder controle gehouden wil worden. De sub beleeft seksueel plezier aan gedomineerd worden, net zoals de dom plezier beleeft aan domineren. Uiteraard zit de sub hierdoor in een extreem kwetsbare positie. Daarom moet hij of zij er zeker van zijn dat de dom voor honderd procent te vertrouwen is. Vandaar dat het ook zo belangrijk is om met een stopwoord te werken: op die manier weet de dom hoe ver hij of zij kan gaan en zal hij of zij het vertrouwen van de sub niet schaden.

Wanneer jullie voor lichte bdsm kiezen, is het goed mogelijk dat jullie de rollen van dom en sub afwisselen. Vandaag eens sub, morgen dom. Bij mensen die zich wagen aan de wat hardere BDSM zien we dit minder: daarbij is iemand altijd dom of sub. Er is namelijk een groot verschil tussen dom of sub spelen (om je seksleven wat op te peppen) en dom of sub zijn.

Dominantie en onderwerping, ook in jouw slaapkamer? Tijdens elke vrijpartij heb je meestal een actievere (dominante) en passievere (onderdanige) partner. Juist dat maakt het zo spannend.

Er zijn verschillende manieren om dominant te zijn in bed, de ene al indrukwekkender dan de andere. Bijvoorbeeld:

Beveel je partner

Spreek hem of haar erop aan als hij of zij niet gehoorzaam is. Als hij of zij het echt te bont maakt, is een straf aangewezen. Want jij bent de dom, dus je partner moet luisteren. En wie niet horen wil, moet voelen.

Bind je partner vast

Maak hem of haar pas los als het jou belieft. Je partner heeft hier niets in te zeggen, zelfs niet als hij of zij je een smekende puppyblik toewerpt.

Shop nu bondage

Dien je partner (milde) pijnprikkels toe

Jij kiest welke prikkels en hoe lang. Heeft hij of zij graag een dunne, buigzame zweep? Dan kies jij een venijnige dikke. En als je partner dat naar behoren ondergaat, misschien de buigzame zweep als beloning. Misschien.

Shop nu zweepjes

Wees ook lichamelijk dominant

Doe zelf haar benen uit elkaar en gebruik daar wat kracht bij. Trek zijn hoofd aan zijn haren naar achteren. Dat hoeft geen pijn te doen, maar het maakt wel duidelijk wie de baas is. Jij.

Wees verbaal dominant

Zorg ervoor dat niet alleen je lichaamstaal dominant is, maar ook je taalgebruik. Geen ‘alsjeblieft’ of ‘als je wilt’ dus. Nee, een bevel is een bevel en daar wordt niet aan getornd, ook niet door jouw woordgebruik.

Dirty talk

Schuw geen kleinerende woorden of scheldwoorden. Dirty talk is vanaf nu jouw middle name!

Jij bent de baas

Laat het zeker uit je hoofd om toestemming te vragen. Doe gewoon wat je van plan bent, en bind hem of haar zonder het te vragen vast. Jij bepaalt wanneer de vrijpartij begint én eindigt. Is je partner net aan het koken of heeft hij of zij over vijf minuten een belangrijke afspraak? Jammer. Wil je partner graag klaarkomen, maar ben jij al aan je trekken gekomen? Dan heeft hij of zij heel veel geluk als je hem of haar nog een orgasme gunt. Maar maak er geen gewoonte van.

Respecteer altijd het stopwoord. Altijd. Het vertrouwen tussen twee partners staat of valt hiermee. Zoals je ziet hoeft dominantie niet gepaard te gaan met pijn of sadisme. Dat kan, maar is zeker geen vereiste. Er zijn ook doms die ervoor kiezen om hun dominantie op een andere manier te laten gelden, zonder sadistisch te worden. Het hangt er maar van af wat jou en je partner aanspreekt.
SM

DE ‘S’ VAN SADISME EN DE ‘M’ VAN MASOCHISME

Eindelijk aangekomen bij SM! Veel mensen verwarren BDSM met louter SM, maar zoals je tot nu toe al hebt kunnen lezen, kan BDSM uit veel meer bestaan.

Sadisme staat voor het doelgericht veroorzaken van pijn, masochisme voor het vrijwillig en gretig ondergaan van pijn. Sadomasochisten beleven dus plezier aan het toebrengen of ondergaan van pijn. Deze pijn hoeft niet alleen lichamelijk te zijn, er zijn verschillende vormen:

Fysieke pijn:

 •  Door te slaan.
 • Door te snijden.
 •  Door te knijpen.
 •  Door af te knellen.

Mentale pijn:

 •  Door te beledigen.
 •  Door te negeren.
 •  Door jaloezie op te wekken.

Combinatie van fysieke en mentale pijn:

 • De sub denigrerende seksuele handelingen laten uitvoeren.
 •  De sub ook in het openbaar vernederen, slaan…
 •  De sub in de buitenwereld dingen laten doen tegen zijn/haar wil.

Wanneer je nog niet zo ervaren bent met sadisme, is het aan te raden om de dingen die je met je sub wilt uithalen eerst op jezelf uit te testen. Zo weet je hoeveel pijn iets doet en hoe ver je kunt gaan.

Wie niet horen wil, moet voelen

Bij sadomasochisme is alles mogelijk. Je partner opsluiten, hem bijten of slaan. Alles kan en mag, als jullie dat zo hebben afgesproken. Populair is bijvoorbeeld spanking.

Spanking staat voor slaan. Vroeger werd hier vooral billenkoek mee bedoeld, maar ondertussen kennen de meeste mensen andere zones waar het erg prikkelend kan zijn als ze slaand bewerkt worden. Er zijn verschillende vormen van spanken: met de blote hand of met een voorwerp voor extra sensaties. En dan heb je nog spanking als louter voorspel of tijdens het vrijen zelf. Wanneer jullie je voor de eerste keer aan spanking wagen, is het goed om de volgende tips in het achterhoofd te houden:

 •  Zoek een positie die voor jullie beiden comfortabel is. Meestal is dat de eerste keer met de billen omhoog. Zo kan het standje ‘op zijn hondjes’ (doggystyle) erg geschikt zijn om een eerste tik uit te delen. Zorg ervoor dat het de slagen zijn die ongemak teweegbrengen, niet jullie houding.
 •  Bouw geleidelijk aan op. Begin dus met zachte, milde slagen en voeg eventueel kracht toe. Je begint beter te zacht dan te hard. Het is voor jullie allebei immers aanpassen en zoeken. Spreid je vingers een beetje bij het slaan: dat zorgt voor een minder venijnige slag dan wanneer je je vingers samenhoudt.
 •  Gebruik de eerste keer vooral je hand om mee te slaan; op die manier voel je sneller hoe het lichaam van je partner erop reageert. Bovendien kun je zo de kracht en het effect iets beter controleren.
 •  Wanneer je een voorwerp wilt gebruiken om mee te slaan, warm de huid dan altijd op met slagen van je hand. Een opgewarmde huid kan meer aan. Bereid de huid van je geliefde dus voor op wat komen gaat.
 • Gun je partner af en toe wat rust. Daarom kun je het best een soort cadans zoeken. Vijf keer slaan, een minuut rust, bijvoorbeeld. Gebruik die rust om hem of haar zachtjes te strelen. Zeker als het jullie eerste keer is. Net als in jullie gewone seksleven is ook bij spanking variatie het sleutelwoord.
 •  Kies voor jullie eerste keer spanking voor een houding waarbij jullie genoeg lichamelijk contact hebben. Leg je partner bijvoorbeeld over je knie. Op termijn kun je – als jullie dat willen – overgaan naar houdingen waarbij er weinig tot geen lichamelijk contact is, maar deze zijn vaak afstandelijker. En een eerste keer spanking is al spannend en uitdagend genoeg zonder dat er extra afstand geschapen wordt.
 • Houd je partner goed in de gaten tijdens het spanken. Kijk hoe hij of zij reageert op je slagen. Uiteraard is het aan hem of haar om zijn of haar grenzen aan te geven, maar het kan geen kwaad als ook jij die in het oog houdt. Wanneer je merkt dat het te veel wordt voor je partner, brei dan een liefdevol einde aan jullie spanking-sessie.
 • Begin met mate. Het is de eerste keer dat jullie je hieraan wagen, en dat is op zich al spannend genoeg. Een sessie van een paar minuutjes of een slag of drie kan al voldoende zijn. De eerste keer is en blijft bijzonder. Overlaad jezelf en je partner dus niet met prikkels. Je kunt in de toekomst nog altijd uitbreiden.
 • Ook al raak je tijdens het spanken zelf erg opgewonden, blijf rekening houden met de zachte of harde grenzen van je partner en vraag regelmatig hoe het met hem of haar gaat.
 •  Sluit jullie eerste spanking-ervaring op een gepaste manier af. Nazorg is heel belangrijk. Geef je partner dus een natte, koude handdoek om de pijn te verlichten en geef hem of haar een liefdevolle massage. Een extra verzorgende body.

Shop nu zweepjes en paddles

Vanavond nog BDSM proberen?

We hebben jullie een korte introductie in het gevarieerde en boeiende BDSM-wereldje gegeven. Als jullie er nog niet vertrouwd mee zijn en willen beginnen met bdsm; begin dan rustig. Wanneer jullie ‘gewone’ seks gewend zijn, is het een grote verandering om ineens met machtsverhoudingen of pijn te experimenteren. Zet hierin geleidelijke stappen en als jullie merken dat het jullie aanspreekt, voeg dan steeds meer BDSM-elementen aan jullie vrijpartijen toe.

Overhaast niets, pak het liever te traag dan te snel aan. De eerste BDSM-sessie kan beter tien minuten duren dan een uur. Sluit een BDSM-sessie steeds goed en liefdevol af. Wanneer jullie uit je rol zijn, kan er weer net zoveel worden geknuffeld als je maar wilt.

Wanneer je samen besluit om verder te gaan in BDSM, dan zullen jullie samen de juiste weg moeten zoeken. Realiseer je in elk geval dat je dit zelf in handen hebt: jullie zijn altijd met zijn tweeën. Twee mensen die allebei grenzen hebben en gebruik kunnen maken van het stopwoord. Dus ook wanneer je partner voorstelt om BDSM uit te proberen en jij na vijf minuten al merkt dat het niets voor jou is. Dan is dat gewoon zo. In dat opzicht kan het nooit kwaad om wat te experimenteren met BDSM: je kunt op elk moment stoppen en niets moet. Wie weet heb je wel een leuke afwisseling voor vanilleseks gevonden?

Shop alle bdsm artikelen in onze webshop

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?