Column: seksualiteit voor zijn ego

seksualiteit ego


Afgelopen week had ik het genoeg om een oud radio dj te spreken over zijn seksualiteit. In zijn jongere jaren was hij een van de eerste grotere radio dj’s. Hij werd uitgenodigd voor alle grote rode loper evenementen en de vrouwen in zijn wereld zouden zogenaamde ‘out of his league’ vrouwen zijn, als hij niet die ene bekende radio dj was. In 20 jaar tijd heeft hij 40 jaar willen stoppen, wat hem nu duur is komen te staan.

Sinds zo’n 4 jaar heeft hij geen seks meer. Het hoeft voor hem niet meer zo. Zijn lijf is op, zijn hoofd is moe en hij heeft het diverse spectrum aan seksualiteit wel gezien en ervaren in zijn dj jaren. Het interesseert hem niet meer zo. Hij maakt dus ook bewust de keus om het zo te mogen laten. Ondanks die enorme hoeveelheid seks die hij heeft gekend, kiest hij er nu voor om er niet meer zoveel mee bezig te zijn. Ergens houdt de afwezigheid ervan binnen zijn relatie hem wel bezig, maar onvoldoende om zich er zorgen over te maken. Het werkt namelijk voor hen samen binnen de relatie, en dus ook voor hem.

Eerder schreef ik een artikel over hoe je je eigen seksuele keuzes kan maken, welke elementen daarvoor nodig zijn. En precies die elementen kwamen naar voren met deze man: hij had seksuele ervaringen opgedaan, waarvan hij er heel veel leuk vond, maar andere weer minder prettig. Hij had een tal van seksuele partners gehad, en hij had ervan geleerd. Eentje werd zelfs onverwacht zwanger van hem, wat maakte dat hij bewuster werd van de gevolgen van ‘casual’ seks. Hij sprak erover en de afgelopen tien jaar verdiepte hij zich in spiritualiteit, waarbij juist seksualiteit ook een belangrijk onderwerp van gesprek werd. Hij leerde erover: over wat bij zijn seksualiteit paste en wat seksualiteit eigenlijk voor hem betekende. Maar hij durfde vervolgens ook een belangrijke beslissing te maken, en dat was wel dat de seksualiteit die hij zo lang gekend had weinig met zijn eigen seksualiteit te maken had. Het was er en hij kreeg heel veel aandacht, maar hij werd daarin ook gebruikt voor de seks.

Nu dat hij er een aantal jaren bewust mee om was gegaan en zichzelf had uitgedaagd om vragen te stellen – aan zichzelf en anderen – ontdekte hij dat de huidige status quo veel meer over zijn seksualiteit vertelt: namelijk een vorm van seksualiteit die voor zijn ego niet meer nodig is. Hij had seks niet meer nodig.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?