De fantastische voordelen van naakt zijn

Misschien wist je het al, misschien ook niet. Maar vaker naakt zijn is ontzettend goed voor je. De meeste mensen zijn alleen naakt wanneer ze gaan douchen en wanneer ze seks hebben. Maar denk eens aan vroeger toen we jong waren, toen renden we geregeld rond in ons blootje. En alhoewel je daar waarschijnlijk weinig van kan herinneren; het was geweldig. Maar naarmate we ouder worden leren we dat we ons moeten bedekken. Nee, je gaat natuurlijk niet naakt naar je werk (ligt er trouwens aan waar je werkt), maar iets vaker je kleren in de kast laten liggen zal wonderen doen. Wij delen vandaag vijf fantastische voordelen van naakt zijn.

Het is een echte boost voor je zelfvertrouwen

Veel mensen hebben kleine onzekerheden over hun lichaam. Dat zijn vaak dingen die anderen niet eens zien. Denk bijvoorbeeld aan littekentjes, cellulitis, een kilootje te veel of te weinig… We voelen ons prettig als wij die lichaamsdelen kunnen bedekken met kleding. Maar wat je met dat bedekken doet is eigenlijk het wegstoppen van het probleem. Terwijl het zoveel beter zou zijn om het te accepteren. Als jij vaker naakt voor de spiegel staat en naakt slaapt, kan jij de dingen die je niet zo mooi vindt aan jouw lijf makkelijker accepteren omdat je er vaker mee geconfronteerd wordt. Op den duur besef je dat dit nou eenmaal jouw lichaam is en dat je er trots op mag zijn. Leer je lichaam waarderen door jouw imperfecties te erkennen en te omarmen.

Vind jij het idee van meer naakt een fijn idee, maar is volledig naakt net een stapje te ver voor jou? Begin dan met mooie lingerie. Laat je kleding in de kast en investeer in een paar mooie lingeriesetjes. In de juiste lingerie voel jij je altijd mooi, vrouwelijk en krachtig. En als je een partner hebt die jou zo sexy door huis ziet paraderen, zal hij of zij de ogen niet van jou af kunnen houden. Die hunkerende ogen zijn op zichzelf al een zelfvertrouwen boost.

Het is geweldig voor je relatie

Dat naakt zijn goed is voor je relatie is, heeft een hele logische reden. Huid op huid contact zorgt namelijk voor de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Als jij en je partner elkaar vaker knuffelen zonder kleding zorgt dit voor een sterk gevoel van verbondenheid. Daarnaast heeft naakt zijn in de slaapkamer nog een ander voordeel. Als jullie geen kleding dragen zit jullie -wat dat betreft- niks in de weg voor een sexy vrijpartij.

Je bent kwetsbaarder

Vaak gebruiken wij kleding als een manier om ons uit te drukken, maar het kan ook gebruikt worden als een bescherming. Wijde kleding om te verhullen hoe je er echt uit ziet, gekke printjes om te verbergen dat je eigenlijk niet zo happy in je vel zit, of zwart als een soort van afstandelijk masker. Als jij vaker naakt bent, heb jij niks om je achter te verbergen. Je wordt op deze manier gedwongen om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dit geeft jou de kans om na te denken over hoe jij je echt voelt en wie jij bent zonder je kledingstijl. Tijd voor zelfreflectie én self-love.

Naakt slapen zorgt voor een betere nachtrust

De ene nacht slaap je goed, de andere vreselijk en dit hangt af van zo veel factoren. Toch is er één factor die ervoor kan zorgen dat je nachtrust beter verloopt: lichaamstemperatuur. Als jij slaapt koelt jouw lichaam zich op een natuurlijke wijze af. Hoe beter en sneller je lichaam zich kan afkoelen, hoe fijner jij in slaap valt. Als jij nachtkleding draagt, belemmert dit het natuurlijke koelsysteem van je lichaam waardoor jij minder fijn zou kunnen slapen. Dus, weg met die kleding! Slaap lekker naakt en ontneem jezelf die goede nachtrust niet.

Vaker naakt zijn is goed voor de hygiëne

Vooral voor vrouwen geldt dat vaker naakt zijn een positief effect heeft op hun gezondheid. De vagina is een warme, vochtige plek die echt ventilatie nodig heeft op zijn tijd. De hele dag en nacht strak ondergoed dragen is daarom funest voor een gezonde vagina. Laat de boel daar beneden dus zo vaak mogelijk luchten en draag daarom ’s nachts nooit ondergoed.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?