Dirty talk guide: alles wat je wilt weten over sexy praatjes (in bed)

dirty talk

Van ‘je vindt het lekker hè, als ik je hier lik?’ tot ‘ik wil dat je in me komt’: dirty talk is een geweldige manier om je seksleven tot een hoger niveau te tillen. Maar wat als je al nerveus wordt om alleen al het woord tieten of pik uit te spreken? Dan is dirty talk best een grote stap. En is het eigenlijk nog wel oké, in dit #metoo-tijdperk?

Wat is dirty talk?

Dirty talk is het maken van seksueel getinte opmerkingen tijdens het voorspel of de seks, om het allemaal wat spannender te maken. Meestal zijn het dingen die je niet zomaar in het openbaar tegen iemand zou zeggen, want dirty talk kan behoorlijk expliciet zijn. Dat maakt het spannend, maar voor sommige mensen ook lastig. We schamen ons al snel als we onze seksuele verlangens zo out in the open brengen.

In Netflix-serie Sex Education zien we bijvoorbeeld hoe Colin zijn vrouw een lovely female dog noemt in plaats van het door haar gevraagde bitch. Lief en beleefd, maar niet bepaald opwindend. En in Sex and the City leert Miranda hoe dirty talk werkt van haar lover. Ze beschrijft alles wat ze bij hem doet, tot ze beschrijft hoe ze haar vinger in zijn anus stopt: dan gaat het opeens te ver en is het moment over. Logisch dus, dat sommige mensen het lastig vinden om zich over te geven aan sexy praatjes in bed. Wanneer is het lekker en wanneer ga je te ver?

Dirty talk: vrouwen houden er van

Als je niet aan dirty talk doet, dan kun je echt iets leuks missen. En de kans is groot dat je partner het ook graag wil doen. Hoewel er niet heel veel onderzoek naar is gedaan, zijn er wel enkele onderzoeken met interessante conclusies. Zo ontdekte Justin Lehmiller van het Kinsey Institute van Indiana University dat 93% van de vrouwen – van de 4000 ondervraagde Amerikanen – fantaseert over dirty talk met haar partner. En de helft van hen geeft aan er vaak over te fantaseren.

Zomaar beginnen of eerst overleggen?

Begin je zomaar met dirty talk of is het verstandig om dit toch eerst te bespreken met je lief? Wij zijn voor het laatste. Misschien niet sexy, maar in zekere zin ook wel, omdat je laat zien dat je toestemming belangrijk vindt. Zo voorkom je dat je je partner een ongemakkelijk gevoel geeft als je opeens allerlei expliciete dingen roept, waar de ander helemaal niet op zit te wachten. Seks-expert Jen Hinds: “Voordat je met elkaar in bed duikt, is het slim om te praten over wat je wel en niet fijn vindt in bed, waar je wel en niet opgewonden van raakt en of er absolute no go’s zijn.” Ook als je al langere tijd een relatie hebt kun je hier nog over praten. Vraag je lief of hij of zij het idee van dirty talk opwindend vindt. Zo ja, wat zouden dan dingen zijn die acceptabel zijn en wat liever niet? Sommige vrouwen vinden het heerlijk om (in bed) voor slet uitgemaakt te worden, terwijl het voor anderen een absoluut averechts werkt.

Sommige vrouwen vinden het heerlijk opwindend om in bed voor slet uitgemaakt te worden, terwijl anderen er gekwetst of boos door kunnen raken.”

Dirty talk voor beginners

Dirty talk kan variëren tot namen die in het dagelijks leven een no go zijn, tot het uitgebreid uitspreken van seksuele handelingen. De ene persoon wordt graag een bitch genoemd, de ander liever een slet. Weer andere mensen vinden zulk soort woorden helemaal niet opwindend en horen ze liever over bepaalde lichaamsdelen.

Denk in de richting van: ‘ik wil je harde pik voelen’ of ‘wat is je kutje lekker nat’. Het is een kwestie van bespreken. Dirty talk kan heel grof zijn, maar je kunt het ook veel lichter houden, zoals: ‘ik lag in bed en dacht aan je’. Uiteindelijk is het een kwestie van uitproberen wat je lekker vindt als je de mood bent. Want dan voelt alles toch vaak anders dan wanneer je het zo bespreekt bij het ontbijt.

Start eens met sexy berichtjes te sturen

Beginnen met sexy praatjes: hoe doe je dat? Doe het in elk geval in je eigen tempo. Je bent niemand iets verplicht. Daarnaast is het belangrijk om je te focussen op wat jij wilt en niet wat je denkt dat de ander graag wil horen.

Sexting kan een heel leuke manier zijn om dirty talk te ontdekken. Het voelt minder beschamend (al is er niks om je voor te schamen!), omdat de ander je niet kan zien. Bovendien is het een uitstekende manier van voorspel. Na een dagje sexten is de opwinding zo groot dat de vonken er waarschijnlijk vanaf vliegen. Het leuke van sexting is dat de waarheid niet overeen hoeft te komen met wat je stuurt. Mijn ervaring is dat mannen al heel snel vragen: ‘Wat heb je aan?’. Je kunt ongegeneerd antwoorden dat je naakt bent of iets sexy’s draagt, terwijl je in werkelijkheid in je oudste joggingbroek op de bank ligt te chillen.

Wat je hem of haar kunt sturen

We zijn aangekomen waar het allemaal om draait: de echte dirty talk. Zoals gezegd kan het variëren van vanille dirty talk tot echt grove opmerkingen. Hier kun je zelf een balans in vinden. Wat inspiratie:

Beschrijf wat je draagt

 • Ik heb dat pak aan wat je zo mooi vindt.
 • Ik draag een jurk zonder iets eronder.
 • Het enige wat ik aan heb is een slipje…

Beschrijf wat je doet

 • Ik lig in bed en…
 • Mijn … is zo hard/nat.
 • Ik speel met mezelf en beeld me in dat het jouw hand is.

Vertel hem of haar wat je wilt doen met diegene

 • Stuur me een foto van je…
 • Ik wou dat je hier bij me was, dan zou ik je op mijn bureau leggen en…
 • Als je thuis komt, dan kleed ik je uit en…

Voorbeelden van dirty talk

Nadat je iets comfortabeler bent geworden met dirty talk via berichtjes, kun je het eens in het echt uitproberen. Maar wat zeg je dan? Bijvoorbeeld dit:

Complimenten geven

 • Je kunt zo goed…
 • Je hebt zo’n mooie/zulke mooie…
 • Ik vind het geweldig wanneer je…
 • Jouw … past geweldig bij mijn…
 • Hij is zo lekker groot/hard.
 • Je hebt me zo nat gemaakt.
 • Je bent zo sexy, ik hou er van als je zo doet/klinkt/eruit ziet.

Verlangen opwekken

 • Ik ga je verwennen met mijn…
 • Ik ga komen in je…
 • Als je je blijft gedragen als een…, dan moet ik je straffen.
 • Wat wil je dat ik doe?
 • Wees eens lief … en open je benen voor me.
 • Ik kan niet wachten om je … te voelen.

Sexy verzoekjes

 • Ik ben stout geweest en verdien straf.
 • Wil je me …
 • Raak mijn … aan met je …

Onthoud: dirty talk is fun! Het is iets wat een verrijking van je seksleven kan zijn, maar het is nooit een verplichting. Voel je je er (toch) niet comfortabel bij, zeg dit dan tegen je partner. En hoor je lief ook, als hij of zij zegt dat iets niet goed voelt voor diegene.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?