Wat zijn de meest voorkomende fetishen?

Ben jij iemand die heel opgewonden kan raken van voeten? Of heb je erotische dromen over zwangere vrouwen? Of droom je ervan om je vriendin een flink pak billenkoek te geven? Misschien heb je dan een fetish! In dit artikel leggen we uit wat een fetisj precies is, of het erg is om een fetish te hebben en wat de populairste fetishen zijn.

Wat is een fetish?

Je hebt een fetish als je seksueel opgewonden raakt van een voorwerp of een lichaamsdeel dat geen onderdeel is van de genitaliën. Het kan dus zijn dat je opgewonden raakt van voeten, als je je verkleedt als baby of door leer. Het kan ook zijn dat je opgewonden raakt als juist een ander zich verkleedt, als schoolmeisje bijvoorbeeld. Wij hebben een top 10 gemaakt van de meestvoorkomende fetishen.

1.Ondergoed fetisj

Bij een ondergoed fetisj raakt iemand opgewonden van bepaalde soorten ondergoed. Dit kunnen slipjes zijn, maar ook korsetten, beha’s of panty’s. De fetisjist kan opgewonden raken door naar een ander in mooie lingerie te kijken, door aan gedragen ondergoed ruiken of zichzelf met bijvoorbeeld een gebruikt slipje te bevredigen. Soms vinden mensen het ook fijn om lingerie van de partner te dragen.

2. Voetfestish

We noemden hem hierboven al: de voetfetish is bekend en populair. Er zijn allerlei varianten. Zo worden mensen opgewonden van het kijken naar voeten of het likken en kussen van voeten, tenen en voetzolen. Ook het ruiken aan voeten is een belangrijk onderdeel van de voetfetish. Een bijzondere sub-fetish is pedal pumping, waarbij iemand met blote voeten auto rijdt. Een manier om klaar te komen kan de foot job zijn: hierbij wordt de man afgetrokken met de voeten. Is het de vrouw die een voet fetisj heeft, dan kan de partner zijn of haar voeten op haar borsten zetten. Ook zijn er sneakerfetishisten, die genieten van de geur van gedragen sneakers.

3.Bondage

Nog een fetish die we kennen als onderdeel van BDSM: bondage. Bondage is een ruim begrip: iemand kan zich laten vastbinden met de handen of enkels en het gaat zover als iemand een ballgag of kuisheidsgordel laten dragen. Hiermee kan diegene niet spreken of geen erectie krijgen. Bondage vraagt om een hoop vertrouwen. Het wordt vaak gecombineerd met fetish nummer 10: die van submissie en dominantie.

4. Fetish: adult babies

Je verwacht het niet, maar je verkleden als baby is één van de populairste fetishen wereldwijd. Hierbij verkleden vooral volwassen mannen zich als baby of jonge kinderen (age play). Ze drinken uit de fles, zuigen op een fopspeen en dragen zelfs een luier. Ze vinden het fijn dat iemand voor hen zorgt, hen aankleedt en eten geeft. Sommigen gaan zo ver dat ze zelfs speciale babykleding laten maken, een op maat gemaakte babybox of ledikant hebben en een overeenkomst hebben met een ‘mama’. In de VS zijn zelfs speciale nurseries – onder leiding van een Dominatrix – waar je kunt verblijven.

5. Plasseks

Plasseks is een fetish waarbij je opgewonden raakt als iemand over je heen plast of als diegene zelf over iemand plast. Dat kan in de badkuip, onder de douche, maar ook gewoon in bed. Plasseks wordt ook wel een golden shower of water works genoemd. De fetisjist geniet van de geur en smaak van urine. Ook vinden ze de warme temperatuur en de nattigheid van de urine opwindend.

6. Opwindende fetish: spanking

Bij spanking krijgt één van de partners billenkoek. Oorspronkelijk was spanken vooral populair onder mensen die aan BDSM deden, maar het wordt steeds normaler. Spanken kan met de hand, een zweep of een paddle. Vaak wordt de spank-fetish gecombineerd met bijpassende kleding, zoals een schooluniform.

7. Kijken en bekeken worden

Voyeurisme en exhibitionisme is een fetish die heel makkelijk vanuit huis beoefend kan worden. Als voyeur raak je namelijk opgewonden als je kijkt naar mensen die seks hebben, zich wassen en aan- of uitkleden. Je hoeft maar een willekeurig pornofilmpje aan te zetten om je behoefte te bevredigen. Bij exhibitionisme wil je juist graag dat mensen naar jou kijken. Hiervoor kun je naar speciale nachtclubs, maar ook swingersparty’s zijn geschikt voor exhibitionisten.

8.Swingen

Swingen is een populaire fetish. Hierbij heeft een stel seks met een ander stel of met andere mensen. Swingen of partnerruil kan thuis gedaan worden, maar ook op speciale swingersparty’s of in clubs. Uit onderzoek blijkt dat het vaak de man is die partnerruil suggereert en de vrouw die er meer zelfvertrouwen van krijgt. Het is een fetish die sterke invloed op je relatie kan hebben, doordat een partner jaloers kan worden of verliefd kan worden op een ander. Maar het kan je natuurlijk ook dichter bij elkaar brengen.

9. Fetisj: leer, rubber en latex

Van een strakke latex catsuit tot leren strings en van een lakleren laken op het bed tot rubberen kleding: mensen met een rubber, leer of latex fetish worden enorm opgewonden bij het zien van deze materialen. Dat kan gedragen worden door hun partner, maar dus ook als beddengoed worden gebruikt. Het zijn vooral mannen die een leerfetish hebben: zij worden ook wel leermannen genoemd. Er is ontzettend veel fetish kleding voor mannen en vrouwen op de markt, dus je vindt altijd iets dat jij spannend vindt.

10. Dominant of onderdanig zijn

Nog iets wat we kennen uit de BDSM is Dominantie en submissie. Hierbij is de ene partner de Dom; degene die alle controle heeft. De onderdanige sub doet alles wat de Dom van hem of haar verlangt. Om deze rollen te kunnen spelen moeten jullie 100% vertrouwen in elkaar hebben.

Is het erg om een fetish te hebben?

Over het algemeen is het geen enkel probleem om een fetish te hebben. Met de kanttekening; zolang je jezelf en je omgeving er geen pijn mee doet. Heb je last van je eigen fetisj, dan is het verstandig om eens te gaan praten met je huisarts.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?