Find your vibe

vibrators find your vibe

Praat jij wel eens met je vriendinnen over jouw seksuele ervaringen, of is dit moeilijk? Veel mensen vindt het nog steeds lastig om over seksualiteit te praten zonder er geheimzinnig of lacherig over te doen. Mocht dit in jouw omgeving ook zo zijn, durf jij je nog niet zo open te stellen, of wil je graag voor die tijd wat research doen, dan zijn wij er natuurlijk om je te helpen. 

Als jij graag een sextoy wilt kopen en je hebt besloten dat dit een vibrator moet zijn, dan heb je nog ontzettend veel keus. Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat bij jou past. In dit geval hebben we het niet over de kleur, het materiaal of de intensiteit (welke zeker ook belangrijk zijn), maar over de vibe die bij jouw lichaam past. Het gevoel dat een bepaalde techniek je geeft, is lang niet altijd hetzelfde. Je kunt kiezen uit interne of externe stimulatie, maar daarnaast zou je bijvoorbeeld ook kunnen gaan voor een ervaring die meer orale seks nabootst. Find your vibe met onze gids. 

Find your vibe: een korte geschiedenis over de vibrator

Vibrators bestaan al sinds 1880. En net zoals andere elektronica zijn vibrators ook geëvolueerd. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar gedurende ruim honderd jaar was er maar één soort vibrator: een trillende staaf.
In 1983 lanceerde het Japanse bedrijf Vibratex de eerste rabbitvibrator op de Amerikaanse markt. Het was een revolutie: de eerste sextoy die vaginale en clitorale stimulatie combineerde. Later werd ook de tarzanvibrator op de markt gebracht, die zowel clitoraal en vaginaal als anaal kan stimuleren. Na een aflevering van Sex and the City in 1998 komt de vibrator steeds meer uit de taboesfeer. Ook tijdschriften gaan dan steeds meer aandacht besteden aan vibrators en andere seksspeeltjes. In 2020 kun je ook terecht bij de drogist als je een vibrator zoekt.

Welke vibe past bij jou?

Inmiddels zijn er vele vibrators die helemaal gericht zijn op het seksuele plezier van de vrouw. Deze maken gebruik van verschillende technieken. Zo zijn er vibrators die speciaal zijn ontwikkeld voor clitorisstimulatie, trillende vibrators, exemplaren die werken met luchtdruk of pulserende technieken en laten we vooral de massagestaven niet vergeten. Wat bij jou past, dat kunnen wij je niet vertellen, maar door toelichting te geven bij de verschillende technieken kunnen wij je wel helpen bij het vinden van jouw vibe.

Luchtdruk vibes

De eerste clitorisvibrator die werkt met luchtdrukgolven is ontwikkeld door het merk Womanizer. Dit zijn vibrators die je uitsluitend uitwendig gebruikt. Een clitorisvibrator heeft een (afneembaar) siliconen kapje dat je op jouw clitoris zet. Als jij de vibrator aanzet, dan voel je een sensatie die ontstaat door luchtdrukgolven. Als je het prettig vindt om oraal bevredigd te worden, dan zou dit een goede match voor jou kunnen zijn. De luchtdruk geeft stootjes tegen jouw clitoris, waardoor hij een zuigend gevoel simuleert. Er zijn allerlei verschillende varianten op de markt: van goedkopere vibrators tot luxere exemplaren van Womanizer of Lora DiCarlo die meer opties bieden, zoals het pas beginnen met zuigen als hij het lichaam raakt. Het fijne is dat jij kunt schakelen tussen de verschillende intensiteitsstanden. Zo heb jij alle controle in handen.

Voor dubbele stimulatie zijn er ook luchtdrukvibrators die zowel de clitoris als de g-spot stimuleren, zoals de Womanizer Duo en Lora DiCarlo Osé 2 dubbele vibrator.

Massagestaaf

Hoewel de Magic Wand ooit als massagehulpmiddel op de markt werd gebracht, ontdekten vrouwen al snel dat hij ook heel goed gebruikt kon worden als sextoy. Met name de krachtige vibraties worden geroemd door gebruikers. Een veelgehoorde opmerking is dat zelfs vrouwen die lastig klaarkomen met een wand massager een orgasme bereiken. Inmiddels zijn er verschillende merken die een massagevibrator op de markt hebben gebracht. Hij ziet er misschien wat groot uit, maar laat je daar niet door afschrikken: hij is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Door middel van lichte tot intensieve trillingen kun jij jouw clitoris en andere gevoelige plekjes stimuleren. Veel massage toys hebben opzetstukjes die jij er los bij kunt kopen. Deze zijn bijvoorbeeld speciaal voor g-spot stimulatie of extra clitorale stimulatie. Mocht jij moeilijk je hoogtepunt bereiken, dan is een wand massager misschien een goede aankoop voor jou.

Pulserende vibes

Met pulserende vibrators kun jij heel gericht jouw gevoelige plekjes stimuleren. De pulsaties die deze toys afgeven realiseren een soort kloppend gevoel, die jij richt op je meest gevoelige plekjes. Praten we over het prikkelen van je g-spot? Dan kun je dit vergelijken met de ‘kom hier’ vingerbeweging die jouw partner kan maken wanneer hij of zij jouw g-spot stimuleert.
Natuurlijk zijn pulserende vibrators ook zo ontwikkeld dat jij kunt schakelen tussen de intensiteitsstanden, zodat er bijna altijd een stand is die bij jou past. Vind jij het een prettig gevoel om je g-spot te stimuleren en wil je graag een vibrator die je daarbij kan helpen? De OhMyG vibrator van het gelijknamige merk is een sextoy met een luxe, vrouwelijke uitstraling die jouw g-spot gericht stimuleert met het pulserende uitsteeksel. Ook het innovatieve merk Lora DiCarlo (voor vrouwen, door vrouwen) heeft verschillende pulserende vibrators in het assortiment.

Vibes op geluidsgolven

Geniet jij van het gevoel wanneer een man jou oraal bevredigd? Dan kan een vibrator op geluidsgolven ook zo maar eens een goede match zijn. Vibrators die werken met geluidsgolven lijken op vibrators die met luchtdruk werken. Toch is het gevoel net iets anders; ze geven niet alleen een zuigend, maar ook een licht pulserend gevoel.

Find your vibe: trillende vibrators

De vibrators die waarschijnlijk het meest bekend zijn, zijn de klassieke trillende vibrators. Deze gebruik je bijvoorbeeld voor penetratie en inwendige stimulatie, maar natuurlijk kun je er ook jouw clitoris mee stimuleren. Er zijn vele soorten trillende vibrators. Zo kun jij op reis bijvoorbeeld een kleine en compacte bulletvibrator meenemen.

Rabbit- en tarzanvibrator
Zoals eerder beschreven kun jij kiezen voor dubbele stimulatie met een rabbitvibrator, die een extra kopje heeft voor het stimuleren van jouw clitoris. Vaak zijn zowel de vibrator als de uitstulping voorzien van een motor, die je apart van elkaar kunt instellen. Met de driedubbele Vice vibrator van PMV20 geniet je van drie krachtige motoren.

Koppelvibrators
Naast de klassieke vibrator zijn er ook trillende koppelvibrators, die jij samen met een (penetrerende) partner kunt gebruiken en waarvan jullie beiden de sensaties kunnen voelen. Deze draag jij in je vagina en op je clitoris. Een voorbeeld zijn de Chorus, Unite en Jive vibrators van We-Vibe.

Vibrerende eitjes
Vibrerende eitjes zijn mini-vibrators, die jij in jouw vagina inbrengt. Met een aparte afstandsbediening is het eitje in te stellen op verschillende standen. Je kunt jezelf hiermee stimuleren, maar mocht je het spannend vinden, dan kun jij ook de controle uit handen geven en een ander de afstandsbediening geven.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?