Hoe bereik ik een orgasme?

Wil je tot een orgasme komen, dan hebben vrouwen een onafgebroken stimulatie nodig. Stopt de stimulatie, dan stopt de spanning van de opbouw naar een orgasme en kun je opnieuw beginnen. Vandaar dat het voor vrouwen soms lastig is om tijdens het vrijen tot een orgasme te komen. Zodra de stimulatie ook maar iets onderbroken wordt, neemt de kans op een orgasme direct af.

Wat is een orgasme?

Een orgasme is een reflex/reactie gebaseerd op stimulatie van de clitoris. De spieren in de vagina trekken hierbij (diep van binnen) samen en het voelt als een reeks intense, heftige trillingen. De intensiteit van een orgasme zal per keer verschillen. Dit hangt samen met o.a. je niveau van ontspanning. Ben je gestrest dan onderdruk je (vaak onbewust) je orgasme en is deze minder intens dan wanneer je totaal ontspannen bent.

Ken je erogene zones

Een erogene zone is een gebied van het menselijk lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Erogene zones verschillen bij mannen en vrouwen, maar ook van persoon tot persoon. Waar ze zitten? Bij vrouwen zien we de volgende erogene zones

Soorten orgasmen

♥ Clitoraal

Het stimuleren van de clitoris is essentiële voor het bereiken van een orgasme. Bij clitorale stimulatie ontstaat er een betere doorbloeding (zwelling) en een vochtige vagina als resultaat. Bij aanhoudende stimulatie wordt het hele gebied steeds gevoeliger en sommige vrouwen voelen het orgasme (de samentrekkingen) tot in de vagina.

♥ Vaginaal

De meeste vrouwen kennen een clitoraal orgasme. Een vaginaal orgasme is nog altijd een beetje een raadsel. Bestaat het wel? En zo ja, wat voel je dan precies? Is ejaculatie bij vrouwen een gevolg van een vaginaal orgasme? Voor de meeste vrouwen geldt dat naast clitorale stimulatie, vaginale stimulatie de gevoeligheid versterkt. Of het orgasme wat volgt als ‘vaginaal orgasme’ betiteld kan worden, is de vraag. Blijkbaar is de clitoris een stuk groter dan de meeste mensen denken en zit het ook voor een deel ‘inwendig’. Dit gedeelte voel je tijdens een vaginaal hoogtepunt.

♥ Vaginaal & Clitoraal

Een vaginaal hoogtepunt dankzij clitorale stimulatie is bekend terrein voor de meeste vrouwen. Zoals al besproken onder ‘vaginaal orgasme’ is het de vraag of er een onderscheid te maken valt tussen clitoraal en vaginaal orgasme. In ieder geval bereik je met vaginale plus clitorale stimulatie een ongekend hoogtepunt en voel je het ‘dieper’ in je lichaam samentrekken. Een heerlijk orgasme dankzij stimulatie van beide erogene zones.

♥ G-spot

De G-spot is een verhaal apart. Dit plekje zit ongeveer 5 cm diep in de schede en voelt een beetje sponsachtig aan. Let op: je moet al opgewonden zijn wil je de G-spot kunnen voelen. De G-spot zwelt naarmate de opwinding stijgt. Een G-spot orgasme is anders dan een clitoraal orgasme. De opbouw is langzaam en het orgasme voelt als een ontlading in een heel breed gebied. Het zit heel diep en gaat van ruggengraat tot bovenbuik. Veel vrouwen weten niet zeker of ze een G-spot orgasme hebben omdat de opbouw langzamer is en het orgasme ook.

♥ Meervoudig

Sommige vrouwen kunnen tot meerdere orgasme komen. Dit heeft met name te maken met de training van de bekkenbodemspieren. Sterke bekkenbodemspieren kunnen een orgasme enorm versterken en maakt meerdere orgasmes mogelijk. Hoe je die traint? Dat lees je hier.

♥ Geen orgasme, wat nu?

Niet getreurd. Er zijn meerdere vrouwen die hun lichaam niet goed genoeg kennen of niet genoeg kunnen ontspannen om een orgasme te krijgen. Ons advies is om je lichaam goed te leren kennen door bijvoorbeeld te masturberen. Dankzij zelfbevrediging leer je je eigen lichaam goed kennen, weet je wat je lekker vindt, waar je erogene zones zitten en welke stimulatie voor jou het beste werkt. Je kunt ook je bekkenbodemspieren trainen. Getrainde bekkenbodemspieren geven een intenser orgasme en wie weet kan je zo het gevoel optimaliseren. Ook kun je natuurlijk ontspanningsoefeningen doen. Een ander advies is: praat met je partner over wat je wel/niet lekker vindt. Dat maakt het voor jullie beiden gemakkelijker.

♥ Masturberen heeft nut!

Weet je niet zeker wat een orgasme is? Of weet je niet zeker of datgene wat je voelt een orgasme is? Begin dan met oefeningen voor zelfbevrediging of masturbatie. Het helpt! Zo leer je je erogene zones kennen en kun je beter bij je partner aangeven wat wel/niet lekker voelt tijdens het vrijen. Op Pabo Magazine lees je 9 praktische tips voor zelfbevrediging!


Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?