Hoe werkt een cockring?

Een cockring noemt men ook wel een penisring. Het is een heerlijk en toegankelijk seksspeeltje dat, zeker voor mannen die ouder worden, ook nog heel nuttig is. Maar dan moet je wel de goede kiezen en gebruiken. We krijgen dagelijks veel vragen over de cockring: Hoe werkt een cockring? Hoe doe je een cockring om? Wat zijn de verschillende soorten cockrings? En welke penisring past bij mij? We hopen op deze pagina antwoorden te geven op zoveel mogelijk vragen. Hier alle informatie over de cockring!

Wat is een penisring?

Een cockring is een ring die je om de penis schuift, vandaar ook wel de naam penisring. Deze seks toy zorgt ervoor dat een erectie steviger wordt en langer aanhoudt. Zeker voor mannen die ouder worden, kan dit een ideale oplossing zijn. Daarnaast vergroot een penisring de gevoeligheid van de penis en de vibrerende variant is een leuk seksspeeltje voor stellen!

Hoe werkt een cockring?

Een cockring schuif je, zoals gezegd, om de penis. Tijdens het vrijen komt de ring, vanwege de erectie, strak om de penis te zitten. Het bloed dat in de stijve penis zit, kan nu minder gemakkelijk weg uit de penis, waardoor de erectie steviger wordt en langer aanblijft. Daarnaast knijpen penisringen de plasbuis af waardoor mannen een veel heftiger orgasme krijgen.

Cockring omdoen

Een cockring omdoen is niet heel moeilijk. Ons advies: gebruik voldoende glijmiddel! Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je een penisring kan dragen. Hier de toelichting.

Aan de schacht van de penis

Dit is de meest gebruikelijk manier om een penisring om te doen. Hoe doe je dit? Pak een beetje glijmiddel en smeer dat aan de binnenkant van de ring. Doe de cockring vervolgens om de slappe (of semi-slappe penis). Schuif de ring naar onderen tegen het schaamhaar aan. Zorg ervoor dat je nog geen volle erectie hebt, dan krijg je de ring niet meer om de penis! Schuif de ring (als de penis slapper wordt na het klaarkomen) op dezelfde manier van de penis af.

Achter de balzak

Je kunt een cockring ook om de penis én balzak doen. De cockring zit nu tegen het lichaam aan en schuift minder snel van de penis af. Hoe doe je dit? Pak een beetje glijmiddel en smeer dat aan de binnenkant van de ring. Haal nu een voor een de ballen door de ring. Haal vervolgens de penis door de ring en voilà … de cockring zit op zijn plaats.
Herhaal de omgekeerde handelingen om de cockring (na het klaarkomen) weer af te doen.

Soorten modellen

Er zijn verschillende modellen penisringen. Welke model je kiest, hangt ook een beetje af van het gebruik. Wil je bijvoorbeeld dat je partner meegeniet? Dan is een vibrerende cockring een uitkomst. Hier meer over de verschillende modellen:

1. Vibrerende cockring

Een vibrerende cockring is ideaal voor koppels. Met deze koppeltoy komen beide partners tot een absoluut hoogtepunt. Er zijn verschillende soorten vibrerende cockrings. De meeste zijn gemaakt van siliconen. Let hierbij wel op dat je goede kwaliteit koopt. De goedkopere varianten missen vaak kracht en sterkte qua vibraties waardoor de partner niet veel merkt.

Kies voor vibrerende cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een koppeltoy.
♥ Flexibele cockring.
♥ Intens orgasme.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle vibrerende cockringen >

2. Verstelbare cockring

Heel gemakkelijk in gebruik is deze verstelbare penisring. Deze zijn verkrijgbaar in leer en siliconen. De siliconen variant is gemakkelijker in het gebruik. Het verstellen van drukknoopjes bij de leren cockring gaat vaak iets lastiger. Hoe werkt deze siliconen penisring? Leg de lus rond de penis (en/of het scrotum) en duw het bolletje stevig aan. Je kunt deze cockring tijdens het vrijen nog strakker en losser doen. Ideaal voor de beginnende gebruiker. Let er wel op dat je een goede kwaliteit koopt zodat deze niet snel gaat ‘lubberen’.

Kies voor verstelbare cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme.
♥ Flexibele cockring.
♥ Verstelbare cockring.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle verstelbare cockringen >

3. Rekbare cockring

Ideaal voor de beginnende gebruiker. Net als de verstelbare cockring kan je de rekbare variant gemakkelijk omdoen en afdoen. Heb je de maat niet helemaal correct dan is dat niet direct een probleem; de cockring rekt wel mee. De rekbare ringen zijn meestal gemaakt van siliconen. Let wel op de kwaliteit. Ook hiervoor geldt dat je niet wilt dat de ringen snel gaan ‘lubberen’.

Kies voor rekbaar als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme.
♥ Flexibele cockring.
♥ Rekbare cockring.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle penisringen >

4. Geavanceerde cockringen

De geavanceerde cockringen hebben diverse extra’s zoals vibraties, een scrotum en/of clitoris stimulator. Check bijvoorbeeld de geavanceerde modellen van Fantasy genaamd Fantasy C-ringz. Een uitgebreide serie penisringen met allerlei variaties. Degene met clitorisstimulator zijn ideale koppeltoys.

Kies voor geavanceerd als je op zoek bent naar:

♥ Extra stimulatie.
♥ Een koppeltoy.
♥ Intens orgasme.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle Cockringen >

5. Teardrop cockring

De teardrop cockring is een cockring met een beetje extra! Dit type heeft een uitstekend uiteinde. Dit model wordt een teardrop genoemd. Het uiteinde zorgt voor extra stimulatie van het perineum (stukje tussen de balzak en de anus). Dit geeft een lekker opwindend gevoel.

Kies voor teardrops als je op zoek bent naar:

♥ Extra stimulatie.
♥ Flexibele cockring.
♥ Intens orgasme.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle cockrings >

Welke maat cockring moet ik kopen?

Wil je een cockring kopen, dan is het goed om de juiste maat te kopen. Bijna al onze cockringen zijn flexibel en passen dus automatisch om je penis. Hiervoor hoef je dus niet te rekenen. Een uitzondering zijn de metalen cockringen, deze zijn niet flexibel en hiervoor moet je de juiste maat berekenen.

Hoe bereken je de juiste maat cockring?

Dat is even rekenen! Meet de omtrek van de penis (op de gewenste plek) in stijve toestand en deel de omtrek door 3,14 (pi). Je hebt nu de diameter van de penis. Wil je een cockring kopen, dan selecteer je de juiste maat op basis van de diameter.

Voorbeeld

Stel de omtrek van een penis (op de plek waar de cockring moet komen) is 12 centimeter. Deel dan 12 door 3,14 (12/3,14). De uitkomst is 3,82. Om hier millimeters van te maken vermenigvuldig je dit getal met 10. Je hebt nu 38,2 millimeter. Dit getal heb je nodig bij het bestellen van een cockring.

Soorten materialen

Cockrings zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen zoals metaal, leer of siliconen:

1. Siliconen cockring

Siliconen cockrings voelen zacht aan. Dit materiaal maak je snel en gemakkelijk schoon en is veilig in gebruik. Siliconen penisringen zijn rekbaar en daarom handig in gebruik. Deze ringen kun je omdoen bij een slappe penis, maar ook bij een penis met erectie. Ideaal. De siliconen variant is geschikt voor de beginnende en gevorderde gebruiker.

Kies voor siliconen cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme.
♥ Flexibele cockring.
♥ Rekbare cockring.
♥ Goede hygiëne .

Bekijk alle cockrings >

2. Metalen / RVS cockring

Een metalen cockring (RVS) is favoriet bij mannen die ervaring hebben met penisringen. Het is wel van belang om de goede maat te kopen. Deze ring geeft namelijk niet mee en kan, indien te klein gekocht, pijn doen tijdens een erectie. In sommige gevallen kan het ook schade veroorzaken aan de zenuwen.

Kies voor metalen cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een sterk effect.
♥ Een intens orgasme.
♥ Goede hygiëne.
♥ Vaste cockring.

Bekijk alle metalen cockringen >

3. Leren cockring

Een leren penisring heeft vaak meerdere drukknopen waardoor je de gewenste maat snel en gemakkelijk aanpast. Heb je behoefte aan een strakkere ring? Dan is het formaat van een leren cockring met drukknopen snel veranderd. Ideaal voor beginnende gebruikers en natuurlijk ook gevorderden.

Kies voor leren cockrings als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme.
♥ Flexibele cockring.
♥ Verstelbare cockring.

Bekijk alle cockringen >

Risico’s cockring dragen

Er zijn wel enkele risico’s verbonden aan het dragen van een cockring. Vandaar even deze waarschuwing. Gebruik de ring niet te vaak en niet te lang achter elkaar. De bloedvaten worden namelijk afgeknepen en deze kunnen bij overdadig gebruik beschadigen. Het advies is om een ring maximaal 20-30 minuten om de penis te laten zitten.

De beste cockring voor jou?

‘Wat is de beste cockring voor mij’, vraag je je af? Loop dan alle informatie hierboven nog eens rustig door en bepaal zelf welk materiaal, welk model en welke formaat penisring je voorkeur heeft. Ben je beginner, kies dan voor een flexibele (verstelbare of rekbare) variant. Ben je een gevorderde gebruiker? Dan kun je iedere cockring kopen die je aanspreekt. De meeste ervaren gebruikers kiezen voor de metalen/ RVS variant.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?