Hoe zie je aan lichaamstaal of iemand geïnteresseerd is?

Lichaamstaal

Je appt al een tijdje met iemand in wie je geïnteresseerd bent. Of je hebt een leuke collega waar je stiekem wel eens over dagdroomt en die je beter zou willen leren kennen. Maar wat je niet hebt, is voldoende zelfvertrouwen om te vertellen dat je hem of haar leuk vindt. Hoe kom je er dan toch achter of diegene geïnteresseerd in jou zou kunnen zijn? Simpel: door op de lichaamstaal van de ander te letten. Daden zijn vaak duidelijker dan woorden! En als jij onderstaande tekenen doorleest, dan weet je voortaan precies waar je op moet letten.

Lichaamstaal herkennen: 12 tekenen dat de ander jou leuk vindt

Natuurlijk zou het handig zijn als je crush je gewoon verteld dat hij of zij je ziet zitten. Dat is veel duidelijker dan lichaamstaal, laten we eerlijk zijn. Maar doet ‘ie dat niet, let dan toch eens op de volgende tekenen als je hem of haar tegenkomt. Misschien vertelt de lichaamstaal van de ander je wel wat je wilt weten. Het lichaam is nou eenmaal soms meer open dan de geest, of de mond in dit geval.

1. Duidelijke lichaamstaal: zijn torso is naar jou gedraaid

Mensen die in jou geïnteresseerd zijn draaien zich helemaal naar je toe. Niet alleen hun gezicht, maar ook hun torso. Op die manier is het mogelijk om iemand ‘voor jezelf’ te houden als je in een groep bent. Maar het geldt ook als je gewoon met zijn tweetjes bent.

2. De pupillen zijn verwijd

Zijn de pupillen van de ander wijder dan normaal? Dat kan betekenen dat hij of zij zich tot jou aangetrokken voelt. Of dat ‘ie drugs heeft gebruikt, maar we gaan er voor het gemak even vanuit dat dat niet het geval is.

3. Jullie maken steeds oogcontact

Oogcontact is één van de opvallendste tekenen van lichaamstaal waaraan je kunt zien dat iemand jou leuk vindt. Zit je op een feestje of in een kroeg en kijkt iemand steeds naar je? En jij naar die ander? Dan is de kans groot dat er interesse is van beide kanten. Door oogcontact te maken zeg je in feite: ik ben hier, praat met me.

4. Hij kijkt je aan – en checkt je lichaam

Merk je dat tijdens jullie gesprek zijn blik af en toe naar je decolleté zakt? Dat is een teken dat hij interesse heeft. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mannen die interesse hebben in een vrouw, regelmatig hun blik van het gezicht naar de borsten en taille laten glijden. Allemaal leuk en aardig, maar als hij uitsluitend tegen je borsten praat dan is hij gewoon rude.

5. Lichaamstaal: diegene loopt naast je

Gaan jullie tijdens de lunch vaak lopen met de collega’s? Grote kans dat de collega die steeds naast jou loopt je leuk vindt. Helemaal als ‘ie aan de straatkant gaat lopen: dit is bedoeld om jou te beschermen. Loopt iemand een paar stappen voor je, dan geeft diegene waarschijnlijk meer om zichzelf dan om jou.

Lees ook: De voor- en nadelen van dating apps

6. De knuffel duurt iets te lang

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een knuffel die iets te lang duurt. Leuk als je een crush op iemand hebt, ongemakkelijk als dit niet zo is. Als iemand je heel stevig knuffelt en langer dan twee seconden duurt, dan heeft deze knuffel waarschijnlijk meer betekenis dan een gewone begroeting.

7. De ander spiegelt je gezichtsuitdrukking

Lichaamstaaldeskundige Traci Brown zegt tegen Cosmo dat mensen in een goede relatie elkaars lichaamstaal matchen. Maar dat geldt ook als je iemand leuk vindt. Moet jij lachen, dan is het geen goed teken als de ander een ijzige glimlach vertoond. En als jij ergens verdrietig over bent, dan zal iemand die in jou geïnteresseerd is daar niet vrolijk bij staan glimlachen.

8. Zijn of haar gezicht is gekanteld

Kantelt je crush zijn of haar gezicht een beetje als jullie aan het praten zijn? En doet ‘ie je daarbij denken aan je hond? Goed nieuws: net als bij dieren is het bij mensen zo dat iemand nieuwsgierig is en graag wil horen wat je te zeggen hebt als hij of zij het hoofd kantelt.

9. Hij of zij krijgt een rood hoofd: duidelijke lichaamstaal

Dit herken je vast wel: als je iemand tegenkomt die je meer dan leuk vindt dan is het lastig om koelbloedig te blijven. Er is maar weinig meer ongemakkelijk dan het bloed wat je vanuit je hals naar je wangen voelt stijgen. Het gevolg? Een rood hoofd. Maar wel fijn voor jou als dat de ander overkomt. Zo weet je dat hij of zij waarschijnlijk warme gevoelens voor jou heeft.

10. Ze buigen naar voren als ze met je praten

In een drukke bar is het misschien noodzaak, maar op een plek waar je elkaar prima kunt verstaan is het een duidelijk teken van interesse als iemand zich naar voren buigt om met je te praten. Als je iemand leuk vindt wil je nou eenmaal zo dicht mogelijk bij de ander zijn.

11. Positieve lichaamstaal: een open houding

Een gesloten houding, daar houden we niet van. Als hij bijvoorbeeld zijn armen over elkaar heeft terwijl hij met je praat, dan is dit geen heel positief teken. Heeft hij zijn handen op de heupen en de ellebogen uitgestoken? Dat ziet er een stuk positiever uit! Dit is een beschermend gebaar. Mannen proberen andere mannen af te troeven door zichzelf zo groot mogelijk te maken.

12. Je kunt zijn handen zien

Het is altijd goed om de handen van de ander te kunnen zien. Hier kun je van alles aan aflezen. Als de handen zichtbaar zijn, dan voelt de ander zich comfortabel in jouw aanwezigheid. Frunniken zijn handen aan iets bij zijn hals, zoals een strik of shawl? Als mensen nerveus zijn dan gaan hun handen – ja, ook die van jou – automatisch naar het gebied van de hals om met haar, sieraden of een das te spelen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?