Je seksleven spannend houden? Probeer BDSM!

bdsm

Iedereen weet: je seksleven kan flink inkakken als je al langere tijd samen bent. Met sextoys kunnen jullie je seksleven een stuk leuker maken. Ben jij niet vies van een beetje experimenteren? Probeer dan eens BDSM!

BDSM: wat is het ook alweer?

BDSM staat voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en Submissie (BS) en Sadisme en Masochisme (SM). Het is een (seksuele) voorkeur die draait om het hebben of ondergaan van macht of prikkels. Meestal heeft dit rollenspel met seks te maken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Over het algemeen heeft één persoon de touwtjes in handen binnen dit rollenspel. Bang voor pijn hoef je niet te zijn: bij BDSM is juist onderling vertrouwen en goede communicatie heel belangrijk.

De macht grijpen (of juist uit handen geven)

BDSM is veel meer dan alleen iemand vastbinden of het gebruik van zweepjes en blinddoeken. Voor sommige mensen is het een complete levensstijl. Voor anderen is het iets wat vooral in de slaapkamer tot uiting komt. BDSM zorgt ervoor dat je al jouw dagelijkse zorgen van je af kan zetten. Heb je een veeleisende baan waarbij je leiding geeft aan veel mensen? Misschien vind je het dan juist in de slaapkamer heerlijk om onderdanig te zijn bij een dominante partner. Of geniet je ervan om vastgebonden te worden, terwijl je normaal van hot naar her rent. In de wereld van BDSM hebben veel mensen een voorkeur, bijvoorbeeld voor SM of juist voor BD. Regelmatig overlappen deze categorieën elkaar. Vandaar ook de afkorting BDSM.

Bondage & Discipline

Bij BD draait het om het uitoefenen van controle en het beperken van de bewegingsvrijheid van één van de partners. Hardcore BDSM-ers kunnen dit bijvoorbeeld doen met een Andreaskruis of kooi, maar als je net begint dan zijn er ook heel veel geschikte toys. Denk bij bondage bijvoorbeeld aan hand- of enkelboeien, ball gags, bondagetouw of harnassen.

Lees ook: Shibari voor beginners

Dominantie & Submissie

Bij DS is dominantie en submissie belangrijk: één persoon is de dom, de ander de sub. Zowel bij BD als SM zie je deze rolverdeling. De dominante partner is degene die bepaald wat jij moet doen of moet ondergaan. Dit geeft hem of haar een kick, terwijl de onderdanige persoon geniet van het gevoel gedomineerd te worden. Het is niet per se zo dat de dominante persoon de ander kleineert: hij of zij kan ook dominant zijn in de slaapkamer door opdrachten te geven.

Sadisme & Masochisme

SM is gericht op het geven of ondergaan van pijn. Een masochist vindt het lekker om pijn te ondergaan, terwijl de sadist voldoening haalt uit het feit dat hij of zij iemand pijn doet. Qua SM toys kun je denken aan een zweepje voor beginners, maar voor gevorderden zijn er ook hardcore toys als dilators en pinwheels. We vertellen er verderop in dit artikel meer over.

Probeer BDSM voor beginners

Om uit te proberen of BDSM iets voor jullie is, is het verstandig om rustig te beginnen met ontdekken wat het nou precies is waar je naar verlangt. Wil je eens ervaren hoe het is om vastgebonden te worden bijvoorbeeld? Of lijkt het je fijn om pijn te ondergaan (of juist toe te brengen)? Bespreek eerst met je partner wat voor fantasie je hebt. Wellicht vindt de ander het niks, maar vaak staan partners wel open voor een experiment.

BDSM tips voor beginners

De belangrijkste tip die we hebben: spreek met elkaar een stopwoord af. Zo gauw één van beide dit stopwoord zegt, stopt jullie spel direct. Dit geeft vertrouwen om dingen te proberen die je normaal niet zo snel zou doen. Een woord als nee, stop of genade is niet geschikt, omdat deze vaak onderdeel van het rollenspel zijn. Kies liever voor een woord dat niks met jullie spel te maken heeft, zoals bijvoorbeeld bloemkool.

Een tweede tip: probeer BDSm alleen als je nuchter bent. Door het gebruik van drank of drugs zijn je grenzen minder duidelijk en dat wil je juist niet. Dit geldt ook voor je partner: je wilt erop kunnen vertrouwen dat hij of zij direct stopt als jij dit aangeeft.

Tot slot: blijf communiceren. Het is beter om, als je voor het eerst een zweepje probeert, zacht te beginnen dan om spijt te krijgen. Geef dus duidelijk aan wat jij wel en niet prettig vindt en experimenteer alleen met een partner die jij volledig vertrouwd.

Bondage toys voor beginners

Wil je ervaren hoe het is om iemand vast te binden of om juist het onderdanige gevoel te hebben als je bent vastgebonden? Om rustig te beginnen hebben we wat leuke beginnerstoys voor je op een rijtje gezet. De makkelijkste manier om iemand in zijn vrijheid te beperken (bondage) zijn handboeien: deze komen in allerlei materialen. Vaak vinden beginners de zachtere versies fijn, zoals pluche handboeien. Ook satijnen boeien zijn een goede optie voor beginners: hiermee kun je iemand op een zachte manier vastbinden.

Een handig alternatief voor een blinddoek is een oogmasker. Deze blijft netjes op zijn plek zitten en is ook nog eens makkelijk te verwijderen.

Wil je graag experimenteren met SM?

Krijg je het warm als je ziet hoe Christian Grey Anastasia onder handen neemt in zijn speelkamer in Fifty Shades? Je bent niet de enige… Door de boeken en films werd BDSM ook steeds meer zichtbaar in het ‘normale’ leven. Om rustig aan te beginnen met SM kies je bijvoorbeeld voor een kleine flogger of een rijzweep om de ander mee te slaan. Ook spannende tepelklemmen passen bij SM: de meesten zijn verstelbaar, zodat je zelf kunt bepalen hoe hard ze knijpen. Of je laat dat aan je partner over, dat kan natuurlijk ook…

Gekieteld worden terwijl je bent vastgebonden: het is gemeen en opwindend tegelijkertijd. Daarom zijn kietelaars zo’n groot succes in de slaapkamer. Dit zijn stokjes met veren, waarmee je je partner kunt kietelen op zijn of haar meest gevoelige plekjes. Denk bijvoorbeeld aan de borsten, ballen, in zijn of haar hals, onder de oksels en tussen de benen.

Wil je van alles wat proberen, om te zien wat bij je past? In onze webwinkel vind je verschillende BDSM starter packs. Deze sets zijn perfect als je wilt ontdekken of deze vorm van een rollenspel iets voor jou is. In de boxen zitten verschillende kinky toys, zoals bijvoorbeeld een setje boeien, een zweepje, bondagetape of touw.

Probeer BDSM toys voor gevorderden

Heb je al meer ervaring met BDSM, dan zit je waarschijnlijk niet meer te wachten op roze pluchen handboeien. Ga voor meer luxe en kwaliteit. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld prachtige leren boeien, die je tijdens vele vastbindsessies kunt gebruiken. Of ga nog een stapje verder en kies voor een opwindende combinatie van het vastbinden van handen én enkels. Dit doe je met een hogtie, waarbij vier boeien samenkomen op één punt. Ook leuk is de spreidstang: hier zitten boeien aan vast of je kunt er je eigen pols- en enkelboeien aan vastmaken. Je benen en eventueel je polsen zitten dan gespreid vast aan de stang. Ook bondagetouw is geschikt voor meer gevorderde BDSM-ers.

Heb je geen zin in geklets van je partner? Probeer een BDSM ballgag: zo blijft het lekker rustig in jullie slaapkamer. De band is verstelbaar en past dus iedereen. Liever juist een opening in zijn of haar mond maken? Kies dan voor een holle gag of een mondspreider. Onbeperkt toegang krijg je ook met een schaamlipspreider. Zo kun jij de meest intieme delen van je geliefde (of jezelf) blootleggen.

SM toys voor gevorderden

Kies voor spannende speeltjes als een dilator of pinwheel als jij je sub echt pijn wilt doen. Een dilator is een plug die in de penis wordt ingebracht. Dit geeft een ongekende sensatie voor zowel  hem als jou. We hoeven je vast niet te vertellen dat je wel zeer voorzichtig te werk gaan, om geen schade te veroorzaken. Een startersset kan helpen: zo ga je steeds een maatje groter. Een pinwheel is een wieltje met allemaal scherpe prikkels: je rolt hiermee over de gevoelige plekjes van de ander. Dit stimuleert en prikkelt hem of haar. En je kunt zo hard of zacht drukken als jij wilt.

Kies voor een paddle om je partner te laten weten dat ‘ie stout is geweest en straf verdiend. Paddles worden veel gebruikt bij BDSM: het is een plank met handvat, die is bekleed met leer of kunstleer. Er zijn zelfs paddles die een afdruk op de huid achterlaten, zoals XOXO of PIG. Met een paddle kun je stevig slaan: het is ook een toy die jarenlang meegaat.

Wat zijn jouw favoriete BDSM toys?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?