Loversland ervaring van een beursmaagd

Afgelopen weekend vond Loversland plaats in Zwolle. De erotische beurs van Bobbi Eden streek voor de tweede keer neer in de Zwolse IJsselhallen. Nieuwsgierig ging ik naar Loversland toe. Ooit ging ik met een vriendin naar Extravaganza, om voor onze studie journalistiek een sfeerverslag te schrijven. We liepen toen met een rood hoofd, giechelend door de hallen en ik kan me er jaren later weinig van herinneren. Het werd dus hoog tijd voor een nieuw bezoekje aan een erotische beurs en voor jullie een verslag over mijn Loversland ervaring.

Wat is Loversland?

Loversland is een erotische beurs. Andere bekende beurzen zijn de bekende KamaSutra beurs in Nederland en Erotica Body & Beauty in België. Loversland is een beurs die door Bobbi Eden wordt georganiseerd. Zij is uiteraard dan ook aanwezig. Op de beurs kun je erotische optredens verwachten, zoals stripteases en burlesque optredens. Ook zijn er talloze stands van webwinkels, waar we later meer over vertellen. Dan zijn er nog allerlei activiteiten waar je aan deel kunt nemen, zoals workshops en spannende spellen.

Wie bezoeken Loversland?

Mijn grootste vraag en ook de eerste vraag van mensen in mijn omgeving was: wat voor soort mensen bezoeken Loversland? Ervaring leert dat dat iedereen is. Je buren. De ouders van je buren. Vriendinnengroepen. Oudere mannen in hun eentje. Je schoonouders in matchende kleding. Jonge stellen in korte rokjes en op torenhoge hakken. Veel stellen waarvan één van de partners overduidelijk een stuk ouder is dan de ander. En in het algemeen: heel veel stelletjes. Moet je all-in in sexy outfit naar Loversland gaan? Nee, helemaal niet. De meeste mensen hadden hun dagelijkse kloffie aan, net alsof ze net als ik daarvoor eerst hun wekelijkse boodschappen bij Aldi hadden gedaan. Zelf was ik vooral verbaasd over de hoeveelheid oudere stellen en dan bedoel ik mensen die zeker rond de 65 jaar waren. Wat me ook opviel, was dat ik gedurende de vrijdagavond de enige vrouw alleen was.

Wat is er te doen op een erotische beurs als Loversland?

Van te voren was het me niet duidelijk wat ik kon verwachten. Er was geen programma te bekijken op de website, ik wist alleen dat er veel stands zouden zijn en dat er bepaalde attracties waren. Het was dan ook een verrassing hoe veelzijdig Loversland was.

Erotische producten kopen

Je moet de beurs zien als wat het is: een plek om handel te drijven. Standhouders willen graag dat je hun spullen koopt. Er is een enorm aanbod: sextoys van verschillende webshops en BDSM-attributen bijvoorbeeld. Of sexy kleding: van hoge hakken tot korsetten en lingerie. Ik zag stands met massagekaarsen, latex lakens, nuru gel, libido opwekkende middelen en tassen. Vooral de kleding en seksspeeltjes waren goed vertegenwoordigd. Zoek je een vibrator, dan ben je op Loversland op de goede plek is mijn ervaring.

Activiteiten

Loversland heeft verschillende activiteiten. Zo zijn er de Glory Holes waar je zowel als single als in koppel (betaald) naar binnen kunt gaan. En populair waren ze: in het kwartier dat ik heb staan kijken gingen zeker twintig mensen naar binnen. Ook is er een erotisch doolhof, swingerscafé, fetish café, ladies club, men’s club en 3D bios. Voor al deze attracties moet je extra betalen en moet je je houden aan bepaalde regels; je mag bijvoorbeeld niet filmen en geen foto’s maken. Je kunt ook workshops volgen, zoals een gipsen piemel pimpen, een introductie met BDSM en de perfecte handjob. En dan zijn er nog verschillende spellen te doen, waarbij je aan een rad draait en gegarandeerd een sexy prijs wint. Er is ook een rodeo-stier, maar dan in de vorm van een piemel. Die heb ik niet zien draaien in de paar uur dat ik er was.

Shows

Op verschillende podia kun je allerlei shows bekijken. Nicky Gold, paaldanseres en stripper, gaf een mooie show weg, gevolgd door een Franse mannelijke stripper genaamd Christiano. Op het Burlesque podium zijn uiteraard burlesque optredens te bekijken van verschillende danseressen. En verderop op de beurs waren verschillende mensen vastgebonden op het SM podium. Een blikvanger was de show van Pricasso: een schilder uit Australië die met zijn piemel schildert. Hij maakte op het hoofdpodium een portret van Bobbi, wat hij signeerde met een kwast ín zijn penis. Alsof het een dilator was, maar dan een hele grote. En ja, dat was te horen in de zaal. Kreten van afschuw bedoel ik dan. Het portret zag er trouwens verdraaid goed uit, maar Bobbi is dan ook een prachtige vrouw.

Loversland ervaring: mijn mening

De sfeer is, ondanks de ongezellige IJsselhallen, best leuk. Ze hebben hun best gedaan om met de met zwart beklede hekken en gedempte lichten een intieme, spannende sfeer te creëren. Er staan allerlei lampen om de boel er sfeervoller uit te laten zien, maar het is gewoon een grote markthal met een betonnen vloer. De indeling is zo gemaakt dat je langs elke stand komt en ook langs alle podia. Her en der zijn bars gemaakt, waar veel mensen een drankje halen. Voor de podia zijn wat zitjes gemaakt, zodat je zittend van de shows kunt genieten. Ook staan er wat statafels.

Als je een sextoy wilt kopen, maar hem eerst wilt bekijken en aan wilt raken met je handen, dan is een erotische beurs een handige plek. Er zijn verschillende webwinkels die hun handelswaar hebben uitgestald. Zo kun je bijvoorbeeld eerst voelen hoe de binnenkant van een masturbator voelt, zonder hem te hoeven kopen. Dit is in mijn ogen het grootste voordeel van deze beurs, maar daar staat wel een prijskaartje tegenover: je betaalt 20 euro voor alleen de entree.

Prijzige beurs

De prijs die je betaalt voor de entree vind ik persoonlijk vrij hoog voor wat je er voor krijgt. De shows zijn kort en voor de rest ben jij eigenlijk de klant, dus hoezo moet je daar voor betalen? Tel daarbij op dat de afzonderlijke onderdelen vrij prijzig zijn. Het swingercafé kost bijvoorbeeld 20 euro per stel, de Glory Holes 10 euro per single of per stel en voor de 3D bios ben je 10 euro per stel kwijt.

De shows die ik heb gezien vond ik variëren van leuk (de vrouwelijke stripper en burlesque optredens) tot cringe worthy. Dit laatste is voorbehouden aan de zeer sarcastische, onbeschofte presentator die over de mannelijke stripper zei dat hij zijn tetanusshot had gehad en een domme opmerking maakte over de naam van zijn gast. Ook de optredens op het SM-podium vond ik persoonlijk niet prettig om naar te kijken: de dame die werd opgeknoopt keek zeer wanhopig en ik vroeg me zelfs af of ze er vrijwillig was. Een andere dame werd aan haar haar opgehangen en daarbij voelde ik vooral haar pijn. Maar in dit geval is het gewoon een kwestie van smaken die verschillen.

Mijn Loversland ervaring? Het was een leuke beurs om een keer te bezoeken en ik heb me best vermaakt, maar ik hoef er niet per se nog eens heen. Als ik een sextoy wil kopen, dan doe ik dat net zo lief online. Verder is de show vooral ingericht op stellen: er werden prijzen weggeven die alleen voor stellen waren en ook naar de verschillende betaalde onderdelen mocht je alleen als stelletje.

Ben jij wel eens op een erotische beurs geweest?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?