Jouw perfecte vibrator kiezen

De perfecte vibrator kopen, is net als de perfecte man zoeken. Liefde op het eerste gezicht of de kat uit de boom kijken, uiteindelijk vind je jouw BFF. Hou rekening met het volgende: welk plekje van je lichaam wil je stimuleren? Welk formaat wil je? Waar moet je op letten bij de aanschaf? Is de vibrator gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden? We helpen je om de voor jou meest geschikte vibrator te vinden.

Wist je dit?

65% van alle vrouwen heeft een vibrator.
35% gebruikt de vibrator minimaal 2 keer per week.
24% gebruikt de vibrator samen met de partner.

Stimulators

Stimulators zijn geschikt voor extern gebruik. Ze kunnen gebruikt worden voor massage op het hele lichaam of voor stimulatie van de intieme zone.

Naar de stimulators >

Rabbit vibrators

Een Rabbit vibrator, ook gekend als Tarzan vibrator, is geschikt voor gelijktijdige stimulatie van de vagina en de clitoris. Een Rabbit is samengesteld uit een in te brengen gedeelte voor de vagina en een kleiner opleggedeelte voor de clitoris.

Naar de Rabbit vibrators >

G-spot vibrators

De stimulatie van de G-spot heeft intense hoogtepunten tot gevolg. Met een G-spot vibrator stimuleer je gelijktijdig de G-spot en de vagina.

Naar de G-spot vibrators >

Anaal vibrators

Een anaal vibrator wordt vaak butt plug genoemd. Anale seks is niet langer taboe, integendeel. Het anaalgebied is erg gevoelig en erogeen omdat hier veel zenuwuiteinden samenkomen.

Naar de anaal vibrators >

Vibrators met afstandsbediening

Geef de controle uit handen en betrek je partner bij je liefdesspel. Met een afstandsbediening of via een app op je Smartphone gaat dit heel makkelijk.

Naar de vibrators met afstandsbediening >

Realistische vibrators

Realistische vibrators zijn kunstpenissen, vaak gemodelleerd naar een echte penis. Dus, zowel visueel als kinesthetisch (tasten) levensecht.

Clitoris vibrators

Voor de vrouw die clitorisstimulatie nodig heeft om tot een hoogtepunt te komen. In tegenstelling tot stimulators kunnen alle vibrators ingebracht worden.

Naar de clitoris vibrators >

Klassieke vibrators

De staafvibrator is de klassieker! Dit type vibrator is recht, functioneel, niet te dun en niet te dik, maar wél uitgerust met de nieuwste technieken.

Naar de klassieke vibratoren >

Vibrators voor koppels

Een vibrator voor koppels wordt gebruikt tijdens de penetratie. Beide partners worden gelijktijdig gestimuleerd. Dit type is het perfecte hulpmiddel om jullie liefdesleven spannender te maken.

Naar de vibrators voor koppels >

Batterijen of oplaadbaar (accu)?

Seksspeeltjes zijn er met en zonder batterijen (oplaadbaar). Welke toy het beste bij jou past, is persoonlijk. Hier een paar voor- en nadelen ter overweging.

Voor- en nadelen vibrator op batterijen:

+ Goedkoop in aanschaf.
+ Gebruiksvriendelijk.
+ Discreet.
+ Kan eenvoudig met water schoongemaakt worden.
– Niet waterdicht.
– Minder milieuvriendelijk.

Voor- en nadelen oplaadbare vibrators:

+ Stil.
+ Intense vibraties.
+ Duurzaam.
+ Milieuvriendelijker (geen batterijen).
– Moeten eerst opnieuw opgeladen worden als ze leeg zijn.

Materiaal

De materiaalkeuze is heel belangrijk. Voor- en nadelen van de verschillende materialen:

Silicone

Speeltjes gemaakt van silicone zijn gemaakt van top kwaliteit en veilig in gebruik. Silicone als materiaal is zeer flexibel en hoogwaardig op het gebied van hygiëne. Silicone is niet-poreus, naadloos, latexvrij, hypoallergeen en geur- en smaakloos. Kortom: super materiaal met de hoogste veiligheidsgraad.
★★★★★★★★★★ Score: 10/10

Glas

Glazen seksspeeltjes zijn gemaakt van boriumsilicaat glas, ook wel borosilicaatglas genoemd. Dit type glas is hittebestendig, heeft een zeer lange levensduur en is geschikt voor temperatuurspelletjes. Het is onbreekbaar, niet-poreus en is goed schoon te maken. Ook dit materiaal heeft de hoogste veiligheidsgraad.
★★★★★★★★★★ Score: 10/10

Plastic

Hebben we het over plastic bij seksspeeltjes, dan bedoelen we meestal hard plastic. Positieve aspecten van hard plastic zijn: het is niet-poreus, gemakkelijk schoon te maken, is in vele kleuren leverbaar, het kan vibratie goed geleiden en is goedkoop. De veiligheidsscore is echter iets lager dan die van glas en silicone.
★★★★★★★★☆☆ Score: 8/10

TPE (thermoplastic elastomeer) & TPR (thermoplastic rubber)

Dit type is een lichtgewicht materiaal, vaak met een subtiel luchtje en/of smaakje. Dit materiaal bevat geen latex, maar is wel poreus. Gebruik bij seksspeeltjes van TPE/TPR bij voorkeur een condoom. De veiligheidsscore ligt lager dan die bij plastic.
★★★★★☆☆☆☆☆ Score: 5/10

PVC

PVC is een zacht materiaal met de structuur van rubber. Het is gemaakt van een combinatie van verschillende chemische stoffen en de kwaliteit kan aanzienlijk variëren. Er zijn geen normen voor het gebruik van additieven in PVC, dus het materiaal is ietwat discutabel. Tegenwoordig wordt PVC geproduceerd zonder schadelijke toevoegingen en is daarom veilig.
★★☆☆☆☆☆☆☆☆ Score: 2/10

Skin Like

Dit materiaal is gemaakt om de look en feel van het menselijk lichaam na te bootsen. Het ziet er uit als echte huid en voelt ook zo aan. Het grote nadeel van dit materiaal is dat het vaak poreus en zacht is. Het is moeilijker schoon te houden. Ook voor Skin Like geldt het advies: gebruik een condoom.
★★☆☆☆☆☆☆☆☆ Score: 2/10

Reiniging

Door je toy na elk gebruik te reinigen, verleng je niet alleen de levensduur, je beschermt jezelf ook tegen eventuele infecties. Lees hier hoe je verzekerd bent van een optimale hygiëne:

Direct na het uitpakken

Voer een korte basiscontrole uit: is jouw Love Toy beschadigd, ruikt het of merk je iets anders op? Nee? Goed! Behandel hem – direct voor gebruik – met een toy cleaner: dit hoort absoluut bij de basishygiëne voor seksspeeltjes.

Toy Cleaner

Spoel je Love Toy af onder warm water. Spray wat toy cleaner erop en veeg de vloeistof af met een zachte doek. Reinig je speeltje na elk gebruik met een speciaal hiervoor bestemde toy cleaner.

♥ Tips

Love Toys zijn statisch, trekken dus haar en stof aan. Spoel daarom vooraf je Love Toy af met lauw water en je speeltje is klaar voor veilig gebruik.

Is je speeltje 100% silicone, dan is het niet-poreus en heb je veel opties om te reinigen. Met alle andere toys gebruik je altijd een toy cleaner.

Naar de toy cleaners >

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?