Perineum stimulatie: wat is het en welke toys kun je gebruiken

perineum

Perineum stimulatie of een perineum massage kan heel lekker zijn. Maar dan moet je wel even weten waar je het kunt vinden. In dit artikel vertellen we alles over je perineum en hoe je er mee kunt spelen.

Wat is het perineum?

Je perineum is een gevoelig plekje dat zowel mannen als vrouwen hebben. Bij vrouwen zit het perineum tussen de vagina en de anus en wordt daarom ook wel de vanus genoemd. Mannen hebben het perineum tussen de ballen en de anus zitten. Soms wordt het daarom de banus of panus genoemd. Hoewel het bij beide geslachten een erogene zone is, is het plekje bij de man net wat gevoeliger. Dat komt omdat het inwendige deel van de penis in het perineum ligt. Door er druk op uit te oefenen, kan de penis nog stijver worden. Bovendien kun je op deze manier van de buitenkant de prostaat stimuleren, wat veel mannen erg prettig vinden

Perineum massage

Je kunt dit opwindende plekje stimuleren met een massage. Bij zwangere vrouwen wordt dit vaak aangeraden, omdat je op die manier inscheuren of een knip voorkomt tijdens de bevalling. Je maakt de huid en spieren namelijk soepeler. Maar voor de massage hoef je natuurlijk niet zwanger te zijn! Ook mannen en niet-zwangere vrouwen genieten van een goede massage op dit gevoelige plekje. Het enige wat je er voor nodig hebt is een goede olie. En eventueel een gewillige partner.

Massage stappenplan

Zin om je perineum te masseren? Of om je geliefde eens te verrassen? Als je deze stappen volgt, dan krijgen jullie allebei een geweldige ervaring!

1. Was je handen

En zorg voor korte, schone nagels. We beginnen even heel praktisch, maar het is wel belangrijk. Niemand wil infecties bij zijn of haar edele delen. Je kunt ook handschoenen dragen.

2. Ga op bed liggen

Of zitten, dat kan ook. Je kunt je benen optrekken met je knieën omhoog, maar je kunt ook op je zij gaan liggen en je knieën optrekken.

3. Gebruik olie

Zoals we al zeiden is olie het enige wat je nodig hebt voor een perineum massage.

4. Breng de duimen in

Bij vrouwen: is het plekje te masseren door de duimen twee tot drie centimeter in de vagina te brengen. Vervolgens druk je deze naar beneden, richting de anus. Het moet een beetje gaan trekken.

Bij mannen: kun je de huid van het perineum aan de buitenkant stimuleren. Door stevige druk uit te oefenen, stimuleer je de prostaat (ook wel P-spot of P-plek genoemd) van de man. Voor veel mannen in het heel opwindend om hier aangeraakt te worden. Meestal ligt het gevoeligste plekje dichter bij de anus dan bij de balzak. Je partner kan dit natuurlijk het beste aangeven.

5. Beweeg je duimen

Bij vrouwen: kun je je duimen via de vaginawand omhoog laten komen en weer naar beneden glijden. Voor een zwangere dame is tien minuten per dag genoeg. Onderga je een massage voor je genot, dan kun je natuurlijk zelf bepalen hoe lang je doorgaat.

Perineum stimulerende sextoys

Natuurlijk zijn er ook seksspeeltjes te koop die je kunt gebruiken om dit gevoelige plekje te verwennen. Voor mannen zijn dit speeltjes die vaak zowel de prostaat als het perineum stimuleren, zoals prostaat vibrators of druppelvormige vibrerende cockringen.

Voor vrouwen is de keus qua perineum-stimulerende toys iets minder groot. Je zou gebruik kunnen maken van een kleinere dildo of vibrator, die je zachtjes naam beneden drukt. Maar het lekkerst zijn waarschijnlijk je eigen duimen, of die van je lief.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?