Scheiden of blijven?

twijfelende vrouw scheiden of blijven

Twijfel jij aan je relatie omdat jij je afvraagt ‘is dit het?’ of omdat er iets fout is gegaan? Relatietherapeut en auteur van ‘De Relatie-APK’ drs. Nynke Nijman bespreekt wat je het beste kunt doen wanneer jij niet zeker bent van de relatie die jij met je partner hebt.


Zou jij scheiden? Of zou je juist blijven?

Scheiden of blijven, wat zou jij doen? Of is het onmogelijk om een antwoord op die vraag te geven zonder de volledige context van de situatie te begrijpen?

Stel je partner gaat vreemd, wat zou jij dan doen? En is er dan een verschil tussen wanneer je partner een langdurige affaire heeft, of dat het één of meerdere one night stands zijn geweest?

Als jouw partner zou liegen tegen je, of de waarheid zou verzwijgen, wat doe je dan? Is het afhankelijk van de omvang van de leugen of datgene dat verzwegen is?

Wanneer je partner op een of andere manier over jouw grenzen heen gaat, wat doe je dan? Of het nu in woorden is, of in fysieke daden, blijf je dan of scheiden jullie wegen?

Wat nu als jouw partner in een van deze situaties echt bij jou wil blijven, beïnvloedt dat dan jouw beslissing?

Besef: scheiden of blijven is jouw keuze

In elk van de zojuist beschreven situaties zou het goed in te voelen zijn dat je bij je partner weg zou gaan, maar het is vaak veel makkelijker om te blijven. Dat kan om een tal van redenen zijn. En hoewel de beslissing opzich vaak al moeilijk genoeg is, maken de meningen van anderen het vaak nog veel lastiger en belemmeren die meningen jou ook vaak in jouw keuze vrijheid. Daarom is het altijd goed om hierover te praten met een buitenstaander, zoals bijvoorbeeld een therapeut. Maar besef je vooral: het is jouw keus. Niet die van anderen. Wat die keus ook is, of je nu blijft of gaat, het is belangrijk dat jij achter die keuze staat en jij voor jezelf de beste beslissing neemt.

Besef je dat jij een keus hebt, ook als die niet voor de hand liggend is voor anderen. Ook als er niets grensoverschrijdend is gebeurd, maar jouw gevoel niet meer bij de relatie ligt, dan alsnog mag jij ervoor kiezen om weg te gaan bij je partner. We hebben vaak de neiging om ons te verantwoorden voor de keuzes die we maken, maar soms moet je alle verantwoording die je ervaart naar andere toe naast je kunnen neerleggen en enkel de verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen geluk.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?