Seks onder water? Smerig, maar ook best spannend!

seks in het water

Het is heet, het is broeierig en je hebt geen zin om tussen de zweterige lakens te duiken. What to do, what to do?! Nou, een seksueel intermezzo in de zee, het zwembad of een meertje, bijvoorbeeld. Maar is seks onder water wel zo veilig? En welke risico’s loop je als je je vrijpartij naar het zilte of het zoete nat verplaatst?

Sun is shining, weather is sweet…met temperaturen die tropische waarden aantikken, is het geen wonder dat koele watervlakten extra aantrekkingskracht uitoefenen. Niet alleen om een frisse duik in te nemen, maar ook om stoute, sexy dingen in te doen. Want laten we wel zijn. We dartelen toch al halfnaakt rond in onze bikini’s en zwembroeken, dus dat libido stijgt ongetwijfeld naar hitsige hoogten.

Onderwaterseks klinkt dan ook behoorlijk episch. Toch? Er zijn talloze sensuele filmscènes aan het fenomeen gewijd en het is iets wat we allemaal een keertje willen hebben meegemaakt. Wanneer je zo half verborgen bent onder het wateroppervlak, voelt alles bovendien net een beetje spannender. Zien ze het wel of zien ze het niet, daar aan de waterkant?

Vozen in een watertje

Maar ook als je niet in een openbaar watertje ligt te vozen, is seks in het water een opwindende onderbreking van je normale seksroutine. Door de gewichtsloosheid zijn sommige standjes opeens een stuk simpeler, en lekkerder, uit te voeren. En er is iets onmiskenbaar erotisch aan het gevoel van water dat je blote huid streelt.

Tegelijkertijd kleven er dus nogal wat mitsen en maren aan seks in het water. Niet alleen loop je het risico op uitglijden, vallen en andere ongelukjes, maar ook op vaginale infecties, blaasontstekingen en soa’s. Hoe dat zit? Check ons lijstje van watergevaren below!

“Er is iets onmiskenbaar erotisch aan het gevoel van water dat je blote huid streelt.”

Vijf risico’s van seks onder water

Enthousiaste bacteriën

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Openbare wateren zijn ranzig. Of het nu riviertjes of meertjes zijn of het van kinderplas doordrenkte zwemparadijs om de hoek. In al die wateren krioelt het van de bacteriën. Dat is op zich niet erg, als je er tenminste geen slootladingen van drinkt. Maar het wordt minder grappig wanneer die bacteriën zich een weg weten te wurmen naar je geslachtsdelen.

Hoe je het die kleine ettertjes makkelijker kunt maken? Precies, door je vagien wagenwijd open te zetten voor een naar binnen zwemmende penis. Je kunt er namelijk de donder op zeggen dat het niet alleen die penis is die naar binnen glijdt. Bacteriën kruipen omhoog door je urinebuis, waar ze gaan groeien en vermenigvuldigen en zo een vaginale infectie of een blaasontsteking veroorzaken.

Of chloorzwembaden schoner zijn? Nope, en daarnaast zorgt het chloor ervoor dat de PH-waarde van je vaginale flora verstoord raakt, waardoor bacteriën sneller hun slag kunnen slaan. Wil je toch van bil onder water? Zorg er dan voor dat je direct na de daad naar een wc sprint om eventuele bacteriën uit te plassen. En plens er wat schoon water tegenaan.

“Je kunt er namelijk de donder op zeggen dat het niet alleen die penis is die naar binnen glijdt.”

Droge punani

Ironisch, maar waar: ook al is het water nat, betekent dat niet dat je vagina ook lekker glibbert. Sterker nog, al dat water droogt je punani behoorlijk uit. Als je seks onder water hebt, spoelt dat namelijk je natuurlijke lichaamssappen weg, waardoor er van vaginaal glijmiddel al snel geen sprake meer is.

Resultaat? Als je pech hebt, kan het de seks vrij pijnlijk en oncomfortabel maken. Een gebrek aan vaginale glibber kan er zelfs voor zorgen dat je huid gaat trekken en schuren, met kleine huidscheurtjes als gevolg. En ja, via die scheurtjes kunnen bacteriën en ziektekiemen nog makkelijker binnendringen.

Een kunstmatig glijmiddel kan helpen, maar kies dan wel voor een siliconen variant. Zo glijdt alles een stukje soepeler naar binnen.

Kapotte condooms

Water droogt niet alleen je vagina uit, maar ook de condooms om de pielemans van je sekspartner. Niet zo handig, als je soa’s wilt vermijden. Door chemicaliën in het water wordt de kans op scheuren bovendien nog eens extra vergroot.

Dat betekent overigens niet dat je die kapotjes dan maar aan de wilgen moet hangen. Ze beschermen je nog steeds het beste tegen soa’s. Gebruik een glijmiddel op basis van siliconen om de frictie tussen het water en het condoom zoveel mogelijk te beperken. En wees alert op afglijdende condooms en andere grappen.

Knocked-up!

Yep, je kunt zeker zwanger raken van onderwaterseks. Als iemand in je klaarkomt en je geen voorbehoedsmiddel gebruikt, tenminste. Die zaadcelletjes worden heus niet weggespoeld door het water, die sprinten ijverig door tot ze je baarmoeder bereiken.

Het goede nieuws: zwanger raken omdat iemand in jouw buurt onder water klaarkomt, kan niet. Dat is echt een broodjeaapverhaal. Die zwemmertjes zijn dan wel fanatiek, maar zo’n afstand leggen ze echt niet af. En ze weten al helemaal niet de weg tussen jouw benen, vulva en schaamlippen naar binnen te vinden. Bovendien gaan ze al snel dood als ze zich niet in jouw lichaam, met de ideale lichaamstemperatuur, bevinden. Koud zeewater of zwoele hot tub? Ze maken geen schijn van kans.

Maar als je partner zijn kwakje in je loost, tja. Dan bestaat natuurlijk altijd de kans dat een van die zwemmertjes juichend jouw eitje penetreert.

“Zwanger raken omdat iemand in jouw buurt onder water klaarkomt, kan niet.”

Geniepige soa

Helaas, onder water ben je niet op miraculeuze wijze beschermd tegen soa’s. Chloor zou wat bacteriën kunnen doden, maar chloor zelf is natuurlijk weinig gezond voor je vaginale flora. Bovendien betekent het helaas niet dat de kans op een soa bij onderwaterseks kleiner wordt.

Sterker nog, als je huid door het water schuurt en kleine scheurtjes oploopt, wordt de kans op besmetting juist groter. Tuurlijk, een condoom onder water blijft irritant. Dat snappen we best. Maar het is wel essentieel als je geen geniepige geslachtsziekte op wilt lopen.

Seks onder water? Maybe not. Hier zijn de alternatieven!

Ben je inmiddels een beetje afgeknapt op het idee van onderwaterseks? Niet onverstandig, alhoewel het met je vaste sekspartner natuurlijk best een leuke afwisseling op je seksroutine kan zijn. Maar toch, er zijn natte alternatieven voor iedereen met smetvrees en een gevoelig huidje!

Zo kun je ook water gebruiken tijdens het voorspel. Denk eens aan een robbertje orale seks onder de douche of het betere handwerk in je opblaaszwembadje of jacuzzi. De daad zelf? Die doe je lekker aan wal.

Seks onder de douche is trouwens ook een optie. Het infectiegevaar is stukken minder groot, omdat bacteriën niet de kans krijgen om in een poel water rond te blijven zwemmen. Ook in je eigen badkuip kun je het makkelijk een keertje proberen, die is hopelijk stukken schoner dan het plaatselijke zwembad of een natuurmeertje.

Blijf wel voorzichtig met je huid. Ook douche- en badwater drogen je vagina uit, dus smeer jezelf lustig in met glibberig glijmiddel. En glijden maar!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?