Seks spannend houden in een lange relatie: tips

seks

Seks spannend houden in een lange relatie: het is een uitdaging. Wellicht zijn jullie beiden gezegend met een hoog libido en heb je geen enkele hulp nodig. Als de frequentie van het aantal keren dat jullie nog het bed in duiken om iets anders te doen dan te slapen snel daalt, dan kun jij wellicht wel wat hulp gebruiken. Seks spannend houden terwijl je al lang een relatie hebt: hoe doe je dat? Wij geven je tips om de sleur te doorbreken.

Seks spannend houden: waarom wordt dat lastiger?

Uit onderzoek van het Kinsey Institute blijkt dat mensen tussen de 18 en 29 jaar zo’n 112 keer per jaar seks hebben. Dit komt neer op twee keer per week. Mensen tussen de 30 en 39 jaar hebben gemiddeld 1,5 keer per week seks en 40 tot 49-jarigen nog maar drie keer per maand.

Er zijn allerlei redenen waarom je steeds minder seks hebt als jij een lange relatie hebt. Als jonge student heb jij nog maar weinig verantwoordelijkheden. Je hebt meer tijd om elkaar te ontdekken. Dat verandert naarmate je meer verantwoordelijkheden krijgt. En daarnaast, zegt Kinsey Institute onderzoeker Justin Lehmiller, PhD, dat we ook door ziekte minder seks hebben. “Naarmate we ouder worden raken mensen vaker chronisch ziek. Dit heeft effect op de frequentie en de kwaliteit van de seksuele activiteiten.”

Meer verantwoordelijkheden, minder seks

Stel: je bent al jaren samen met jouw partner. Je leert elkaar kennen en bent dolverliefd. Jullie zijn nog jong en de vonken springen er vanaf, ook tussen de lakens. Na een aantal jaren gaan jullie samenwonen of trouwen en is de seks nog steeds prima, al neemt de frequentie iets af. Vervolgens raak jij of je partner zwanger en breng je een aantal jaren de nachten half slapend, half wakker door. Helemaal als er nog een tweede kleintje bij komt, val je al in slaap als je ook maar aan jouw bed dénkt. Jij werkt, zorgt voor de kinderen en het huishouden, wil sporten en ook je vriendinnen nog eens zien. Seks? Nee bedankt, jij wilt alleen maar slapen. Komt dit je bekend voor? Wees gerust: jij bent niet de enige. En het hoeft niet zo te blijven: je kunt er ook echt iets aan doen. Natuurlijk is dit niet het enige scenario waarbij de seks minder wordt. Lichamelijke en seksuele gezondheid kunnen ook een grote rol hierin spelen, of andere verplichtingen in het leven.

Seks spannend houden: hoe doe je dat?

Iedereen wil weten hoe je seks spannend kunt houden, vooral als er sprake is van een langdurige relatie. Want laten we eerlijk wezen: als je een minnaar of minnares neemt, dan is er altijd een verliezer. Beter is het om je seksleven op te spicen met jouw eigen geliefde. En met deze tips is dat een fluitje van een cent.

Zet seks op nummer 1

Maak van seks weer een prioriteit. Door je mindset te veranderen, krijg je vanzelf meer zin in seks. We zeggen niet dat jij elke nacht op je partner moet duiken, maar besef hoe belangrijk seks in jullie relatie is en doe er je best voor. Ga bijvoorbeeld op dezelfde tijd naar bed en met voorkeur een uurtje eerder dan normaal, zodat je alsnog voldoende slaap krijgt. Het is ook een goed idee om allebei het initiatief te nemen, als jullie dat tot nu toe nog niet deden. Door opeens het initiatief te nemen, verras jij je geliefde. Verover elkaar weer zoals vroeger!

Plan een date

Laat de kinderen logeren bij opa en oma en ga heerlijk op date. Of nog beter: een weekendje weg. Seks spannend houden in een lange relatie doe je nou eenmaal makkelijker als er geen kleuter tussen jullie in slaapt. Tijdens je date kleden jullie je allebei mooi aan. Wil je het helemaal spannend maken, verras jezelf én je geliefde dan door mooie lingerie aan te trekken. Ga lekker uit eten bij een luxe restaurant of ga juist naar jullie favoriete café. Aan het eind van de avond ben jij het toetje!

Bespreek je verlangens

Heb jij bepaalde fantasieën die je heel graag eens zou willen uitproberen? Maak je seksuele gevoelens bespreekbaar met de tips van seksuoloog Nynke Nijman. Jullie kennen elkaar door en door, dus er is voldoende vertrouwen tussen jullie als stel. Alleen al over je verlangens te praten kan bijzonder opwindend zijn.

Plan je seks

Het klinkt misschien een beetje gek, maar voor jij het weet zijn er weer twee weken zonder seks voorbij. Blokkeer daarom elke week of elke twee weken een dag waarop jullie gepland seks gaan hebben. Hierdoor kun jij je de hele dag al op de gebeurtenissen van die avond verheugen en zorgen dat je in de stemming bent.

Stuur spannende berichtjes

Heb je grootste plannen voor die avond? Stuur jouw partner alvast een sexy berichtje om hem of haar duidelijk te maken wat jij van plan bent. Je kunt bijvoorbeeld een opwindende foto sturen, een berichtje waarin je schrijft wat jij allemaal met je lief gaat doen of een herinnering ophalen aan een speciale plek waar jullie hebben gevreeën.

Maak zin

Het is heel normaal dat je niet altijd zin hebt in seks. Maar heb jij wel eens meegemaakt dat je na afloop denkt: het was heerlijk, waarom doen we dit niet vaker? Terwijl je, toen jouw partner je benaderde juist dacht: nee, nope, geen zin in? Soms moet jij je er misschien gewoon even toe zetten om seks te hebben. Zin kun je maken. Hoe sneller jij je over je verzet heen zet, des te sneller ga je genieten van jullie vrijpartij. Let wel: we hebben het hier over wederzijdse goedkeuring, niet over het dwingen of overtuigen van de ander.

Eis een orgasme

Stel dat je vanaf het begin van jullie relatie een orgasme hebt gefaked. En dat jouw partner steeds hetzelfde riedeltje afdraait, waardoor jij nooit klaarkomt en hij of zij juist na het eigen orgasme in slaap valt. Tijd om in actie te komen en de sleur te doorbreken. Eis een orgasme! Dat hoef jij niet persé met woorden te doen, het kan ook met daden. Zo zou jij jezelf kunnen vingeren tijdens het vrijen. Of je kunt jouw geliefde een clitorisvibrator geven, waar hij of zij jou mee kan bevredigen. Of begeleid je lief, door aanwijzingen te geven. Een hand vastpakken, harder kreunen als de juiste plek wordt aangeraakt of gewoon zeggen wat je lekker vindt: het zijn allemaal manieren om zelf meer bevrediging uit jullie seksleven te halen.

Hoe houd jij je seksleven spannend in een lange relatie?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?