Series over seks en relaties die je gezien moet hebben

Series over seks en relaties

Series over seks en relaties zijn er in alle soorten en maten. Van series die helemaal over seks gaan, tot tv-shows waar het gewoon een belangrijke rol speelt: dit zijn onze favorieten die je echt een keer moet kijken.

Series over seks: You Me Her

In You Me Her volg je het echtpaar Emma en Jack, die een heel gezapig leventje leiden in een voorwijk van Portland, Oregon. Hun sexdrive is laag, omdat ze proberen zwanger te worden. Om hun seksleven op te peppen besluiten ze naar Izzy te gaan: een jongere studente en parttime escort. Al snel ontwikkelen zowel Jack als Emma gevoelens voor Izzy en zij voor hen. In deze serie wordt polyamorie van verschillende kanten belicht. Hoe gaat Izzy bijvoorbeeld om met de kinderwens van het stel?

Élite

In de Spaanse Netflixserie Élite draait alles om de studenten op een exclusieve privéschool in Spanje. Ze hebben wilde, expliciete seks en genieten daar oprecht van. Het spannendste moment? De eerste keer dat Carla en Polo Christian overtuigen om zich in hun relatie te mengen. In de serie zijn ook voldoende lieve momenten te zien, met dank aan het mannelijke stel Omander (Ander en Omar).

Unicornland

Unicornland is een webserie over Annie. Ze is net gescheiden en besluit haar seksualiteit te ontdekken door met stelletjes te daten. Elke aflevering gaat over een date, ontmoeting of seksfeestje. Bekijk de serie hier.

Sex Education

De moeder van Otis is sekstherapeut, waardoor hij veel van seks weet. Hij is op zijn zestiende echter nog onervaren. Samen met een vriendin besluit hij anderen advies te geven op seksueel gebied. De serie volgt zijn seksuele ontwikkeling en die van andere tieners op zijn school in Groot-Brittannië. Vanwege de originele invalshoek mag deze show zeker niet ontbreken in het rijtje series over seks. In Nederland is Sex Education op Netflix te zien.

Sex and the City

Hoewel de HBO-serie al wat ouder is, mag Sex and the City zeker niet ontbreken in het rijtje series over seks en relaties die je niet mag missen. Sex and the City was een ongelofelijk populaire serie, die draait om schrijfster en columnist Carrie Bradshaw en haar vriendinnen. Vriendin Charlotte is netjes en betrouwbaar, Samantha het iets oudere seksbeest en Miranda de ambitieuze, afstandelijke carrièrevrouw. De heetste scènes worden zonder uitzondering verzorgd door Samantha, die overal voor in is, samen met haar oogstrelende toyboy Smith Jerrod.

Friends From College

Deze comedy volgt een stel veertigers die al bevriend zijn sinds hun schooltijd en inmiddels allerlei herkenbare relatieproblemen hebben. Zo zijn twee hoofdrolspelers verwikkeld in een buitenechtelijke relatie met elkaar. Helaas werd deze Netflix Original al na twee seizoenen gecanceld.

Scandal

Scandal draait om fixer Olivia Pope, die tot de vertrouwenspersonen van president Fitzgerald (Fitz) Grant behoort. En dat is niet het enige: zij is zijn minnares. De chemie spat bijna van het scherm en dat is een grote tegenstelling wanneer je het vergelijkt met de relatie tussen Fitz en zijn first lady Mellie.

The Affair

Net als Scandal draait The Affair om een buitenechtelijke relatie. Schrijver Noah – vader van vier kinderen – en de veel jongere serveerster Alison beginnen een affaire. Het bijzondere van deze serie is het perspectief: in het eerste seizoen wordt het verhaal vanuit het perspectief van zowel Noah als Alison verteld. In het tweede en derde seizoen komen daar ook de perspectieven van andere personages bij. In totaal zijn er vijf seizoenen van The Affair: genoeg voor heel wat uren kijkplezier.

Big Love

Big Love is een serie van HBO over een mormoonse familie die aan polyamorie doet. Bill is getrouwd met Barb, Nicolette en Margene. Om hun illegale levensstijl verborgen te houden voor de rest van de wereld, laten ze iedereen geloven dat alleen Bill en Barb getrouwd zijn. Wat de rest van de wereld niet weet, is dat de huizen allemaal aan elkaar verbonden zijn. Big Love laat je zien hoe ingewikkeld een polygame relatie kan zijn.

Sister Wives

Sister Wives is een reallife serie op TLC die het leven volgt van polygamist Kody Brown met zijn vier vrouwen Meri, Christine, Janelle en Robyn en hun 18(!) kinderen. Te zien is onder andere hoe Kody Robyn ontmoet en haar tot zijn vierde vrouw maakt, de problemen met de wet, de onzekerheid van de zustervrouwen en de ruzies tussen Kody en zijn enige legale vrouw, Meri. Het lijkt op Big Love, maar dan in het echt.

Vampire Diaries

Ik hoor je bijna denken: een tienerserie over vampieren, echt waar? Geloof mij maar als ik zeg dat deze serie stomende scènes bevat. Dat komt niet in de laatste plaats door Ian Somerhalder. Somerhalder speelt de rol van sexy, foute Damon Salvatore die een oogje heeft op Elena, de vriendin van zijn broer Stefan.

Aangezien de serie zich afspeelt op en rond een middelbare school, vliegen de hormonen in het rond. Tel daarbij op dat de gevoelens van vampieren worden versterkt, zodat bijna elke blik en aanraking zorgt voor een broeierige scène. De heetste scène is die van Elena en Damon, waarbij ze voor het eerst kussen in een motel, maar ook Tyler en Caroline kunnen er wat van.

Gossip Girl

Gossip Girl is een wat oudere serie en lijkt enigszins op de serie Élite. Gossip Girl speelt zich af op een dure privéschool in de Upper East Side in New York. De belangrijkste personages zijn de tieners Serena van der Woodsen en Blair Waldorf, een stel tieners die obsceen rijk zijn. Serena leidt een leven vol seks, drank en drugs en heeft dan ook veel wisselende contacten in de serie. Blair zoekt voornamelijk naar liefde, onder andere bij haar grote liefde Chuck Bass. Hun leven wordt breed uitgemeten op een website, die Gossip Girl heet. De heetste scène? Alles met Chuck.

The L Word

In de zes seizoenen van The L Word zijn maar liefst 97 liefdesscènes te zien. De serie volgt het leven van een groep lesbische vriendinnen in West Hollywood. Het leuke aan de serie is dat het de eerste was die het leven van lesbiennes zo expliciet in beeld bracht. Je volgt verschillende personages, zoals het vaste stel Tina en Bette, womanizer Shane die zich niet durft te binden, Jenny die net haar gevoelens voor vrouwen ontdekt, Dana die niet uit de kast durft te komen en de biseksuele Alice, die de spil van de groep is.

Welke serie over seks en relaties is jouw favoriet?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

Mardi
september 18, 2020 5:08 pm

Toch behoorlijk vreemd dat Sense8 niet in dit rijtje staat. Die serie gaat over een groep mensen die geboren worden met het vermogen om elkaars emoties en ervaringen te delen, zelfs als ze aan de andere kant van de wereld zijn. En natuurlijk worden ze opgejaagd door ons normalen. De serie werd helaas gecanceled door Netflix na slechts 2 seizoenen, waardoor de laatste aflevering de lengte van een film kreeg. De serie heeft heel wat hete scene’s en zelfs een paar waarin alle 8 hoofdrolspelers deelnemen. De serie werd geregisseerd door de Wachowski brothers die tegenwoordig als zusters door het leven gaan. Zij maakten ook de Matrix Trilogie. Misschien werd Sense8 niet in dit rijtje opgenomen omdat het een hele duidelijke LHBTI tag heeft? Nog steeds te zien op Netflix overigens.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Charleen Frenaij
september 29, 2021 9:43 am

Hi Mardi,

Ik ben het volledig met je eens! Sense8 hoort absoluut in dit rijtje thuis! We hebben gewoonweg niet aan deze serie gedacht tijdens het maken van dit rijtje, dus heel goed dat je het vermeld! Een geweldige serie en een mooi verhaal van de regisseurs!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?