Streel je zintuigen met sexy eten: fruit, zeevruchten en zoetigheid

sexy eten

Niet alleen aanraking, maar ook smaken kunnen jou opwinden. Daarom bespreken we nu smaak en sexy eten! Denk jij direct aan een stevige aubergine, gliberige oesters of toch liever aan juicy aardbeien in chocoladesaus? Er zijn allerlei soorten voedingsmiddelen die worden gezien als sexy en lustopwekkend. En wij zetten ze voor je op een rijtje. Om je vingers bij af te likken…

Welk eten wordt gezien als sexy?

Sexy eten: wat is dat precies? Eten kan sexy zijn op verschillende manieren. Visueel bijvoorbeeld, met een vorm die je aan genitaliën doet denken. We gebruiken niet voor niets perzik- en aubergine-emoji’s als we iets seksueels willen uitdrukken in berichtjes. En je hoeft maar aan een ijsje te likken of een banaan te eten en je voelt de blikken over je lichaam glijden. “Alles wat visueel erotisch is stimuleert je brein automatisch,” zegt seksuoloog Ava Cadell. Daarnaast zijn er ook voedingsmiddelen die je lichamelijk beïnvloeden. “Sommigen nemen remmingen weg, laten het bloed rechtstreeks naar je geslachtsdelen stromen of geven hormonen af waar je je gelukkig door voelt.”

Welk eten is lustopwekkend?

Oesters

Met stip op nummer één als we het over lustopwekkend eten hebben zijn oesters. Als we de verhalen mogen geloven, at de ultieme ladies man – Casanova – tientallen oesters elke dag. Maar is de claim dat oesters ons opgewonden maken wel terecht? Wetenschappers hebben er nog geen bewijs voor kunnen vinden. Wat wel zo is is dat oesters veel zink bevatten. En dat dit mineraal een positieve invloed kan hebben op de vruchtbaarheid van de man, net als op zijn seksdrive en libido. Maar dit geldt dus met name voor mannen. Slechts twee oesters zouden genoeg zijn om zijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink binnen te krijgen. En misschien wordt jij wel heel warm van de manier waarop hij het eet? Want dat kan behoorlijk suggestief zijn.

@jkocic Don’t mind it on my chin… #foryou #fyp #twitter ♬ only girl – audiobear

Chocolade

Niet zo dol op zeevruchten als de man hierboven? Er zijn nog veel meer lustopwekkende voedingsmiddelen. Chocolade bijvoorbeeld. Wie houdt daar nou niet van? Chocolade zorgt ervoor dat er serotonine en fenylethylamine wordt aangemaakt. Dit laatste stofje komt ook vrij als je verliefd bent en serotonine ken je waarschijnlijk beter als het gelukshormoon. Donkere chocolade (of eigenlijk de cacao) bevat de krachtige antioxidant flavonoïden, die bijdraagt aan een gezonde bloedcirculatie. Ja, ook daar beneden.

Uiteraard kun je met chocolade heel veel spannende dingen doen. Elkaar in chocolade gedipte aardbeien voeren bijvoorbeeld. Of chocoladesaus van je partner likken. Ook is er speciale bodypaint met chocoladesmaak, om echt buiten de lijntjes te kleuren.

Sexy eten: aardbeien

We noemden ze al even: aardbeien. Het hartvormige fruit stond vroeger symbool voor de godin van de liefde, Venus. Traditioneel krijgen pasgetrouwde stellen in Frankrijk koude aardbeiensoep geserveerd, voor een romantische huwelijksreis. Maar wij eten ze liever gedipt in chocolade of met een fikse toef slagroom, waar jij je partner ook weer leuke dingen mee kunt laten doen.

Champagne

Om het cliché van aardbeien en chocolade compleet te maken kunnen we champagne natuurlijk niet vergeten. Het is niet per se een lustopwekkend voedingsmiddel, maar helpt wel om je remmingen weg te nemen. Daarnaast is het een drankje wat vooral gedronken wordt als er iets te vieren valt en je dus sowieso al een goede bui hebt. Ben je in een romantische stemming? Met chocolade, aardbeien en champagne scoor je altijd.

sexy champagne

Niet alleen de vorm: bananen

We weten allemaal hoe mannen kunnen reageren op een vrouw die een banaan eet. Maar wist je dat bananen ook lustopwekkend kunnen zijn door de stofjes die erin zitten? Ze bevatten kalium, vitamine B en bromelaïne: de heilige drie-eenheid voor het aanmaken van hormonen die lust opwekken.

Selderij

Toegegeven: wij krijgen echt niet direct allerlei spannende gedachten als we een man op een selderijstengel zien knagen. Maar zet die Bloody Mary toch maar klaar, want als een man selderij eet dan worden er meer feromonen uitgestoten dan normaal. En dat is een onzichtbaar stofje wat ervoor zou zorgen dat hij een onweerstaanbare indruk op ons maakt.

Hoe heter, hoe beter

Is je seksleven maar flauwtjes? Spicy eten kan het euh… meer spicy maken. Vanaf nu gooi je meer cayennepeper, komijn en currykruiden in je gerechten, want de stof capsaïcine uit chilipeper verhoogd de hartslag en zorgt ervoor dat je lichaam endorfine vrijgeeft. Hierdoor ervaar je een natuurlijke roes.

Vijgen

Het is de vorm die de vijg zijn erotische karakter geeft – hij wordt vaak gefotografeerd als het vrouwelijke geslachtsorgaan – maar in werkelijkheid zijn het de aminozuren in vijgen die ervoor zorgen dat je stamina wordt verhoogd. De zoete, exotische vrucht zou ook de favoriete etenswaar van Cleopatra zijn geweest.

Welke van bovenstaande etenswaren is jouw favoriet om in de stemming te komen?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?