Single parent: hoe ga je terug de liefdesmarkt op?

single parent nieuwe partner

Als single parent een nieuwe liefde vinden kan soms lastiger zijn dan daten zonder kinderen. Vrijgezel zijn is wennen, misschien heb jij al jaren geen date meer gehad, behalve dan met jouw ex. Je hebt inmiddels kinderen en jouw zelfvertrouwen heeft mogelijk een flinke deuk opgelopen. Terug de liefdesmarkt op is dan spannend of zelfs eng. Maar als jij er klaar voor bent, is het vooral een mooie ontdekkingstocht. Lees snel onze tips die jou helpen om weer een nieuwe liefde te vinden.

Omarm jouw nieuwe leven als single parent

Een nieuw leven opbouwen en ruimte maken voor misschien wel een nieuwe liefde. Wellicht moet jij er nog niet aan denken, maar naarmate de tijd verstrijkt en jij alles op de rit hebt voor jou en je kinderen, krijg je meer ruimte om te ademen. Maak je geen zorgen en heb geen haast, maar geeft jezelf de tijd. Accepteer dat je nu voor een nieuw hoofdstuk in het leven staat. Dingen zijn niet meer zoals ze waren. Je bent nu een alleenstaande ouder. Het is bevrijdend om jouw nieuwe leven te accepteren.Het geeft je lucht om weer leuke dingen te doen:

  • Ga dagjes uit met jouw kinderen;
  • Nodig vrienden uit, geef een feestje of kook voor ze;
  • Wandel over het strand of door het bos, geniet van de mooie dingen in de wereld;
  • Boek een vakantie met jouw familie, doe vooral wat jij leuk vindt;
  • En uiteindelijk sta je open voor dates.

Werk aan jezelf: jij bent belangrijk

Voor jouw kinderen, op je werk, voor jouw familie en vrienden: jij bent belangrijk. Maar voel jij dat zelf ook zo? Werk aan jezelf en zorg dat jij een krachtig persoon wordt die van zichzelf houdt. Doe dit in plaats van weg te rennen voor je angsten of je verdriet om een verbroken relatie. Vluchten in werk of in sport heeft geen nut. Door jezelf te sterker te maken, voel jij minder stress, kun je de zorgen en verantwoordelijkheden van een alleenstaande ouder aan. Wanneer jij gelukkig bent, ben jij in staat meer liefde te geven. Aan de personen die er toe doen in het leven, maar misschien ook aan een nieuwe partner. Hoe vind je dan een nieuwe partner?

Schrijf je als single parent in voor datingsites

Er is geen leuke vrijgezel in de regio te vinden, iedereen die interessant is, is bezet en jij als vrijgezel lijkt er alleen voor te staan. Niets is minder waar, maar je moet er zelf naar zoeken. Ga de deur uit, er zijn zoveel plekken waar jij een potentiële liefde kan vinden: bij de sportclub, in een uitgaansgelegenheid, op jouw werk of misschien zelfs in de speeltuin (raar, maar het gebeurt). Houd je ogen open en grijp kansen wanneer ze zich voordoen. Zie jij het niet zitten om te gaan daten met iemand uit de buurt? Schrijf je in voor datingsites of apps. Zoek gelijkgestemden, een man of vrouw wiens profiel jou aanspreekt. Doe eens gek en ga er voor. Je zit niet voor altijd vast aan een date; is het niets voor jou, dan kun je dat op een vriendelijke manier zeggen en weer verder gaan met je leven.

Stel jezelf open als jij er klaar voor bent

Zorg dat jij alle gebeurtenissen een plek hebt gegeven en dat jouw leven volledig op de rit is, voor jij jezelf weer op de liefdesmarkt begeeft. Wacht niet af, maar zoek actief. Doe dat zonder zorgen, zonder te vergelijken en met het nodige zelfvertrouwen. Pas dan is het tijd om de liefde van jouw leven te vinden. Kortom, wanneer jij er aan toe bent, stel jij jezelf open voor de liefde en kun je er ook echt van genieten.

Omdenken: jij bent niet de enige single parent

Het lijkt nu misschien alsof je de enige op de wereld bent in deze situatie. Vooral als er in je vriendenkring of binnen jouw familie geen lotgenoten zijn. Maar onthoud dat er andere mensen zoals jij zijn, andere alleenstaande moeders of vaders, die bereid zijn een serieuze relatie aan te gaan. Die er ook van dromen om samen met iemand een nieuw leven op te bouwen. Een samengesteld gezin heeft zo zijn uitdagingen, maar het gaat jou lukken om die aan te kunnen als de liefde daar is. Vergeet ook niet dat er méér is dan alleen jouw vader- of moederschap. Naast moeder, ben jij ook een begeerlijke vrouw. Iemand die behoefte heeft aan steun, troost, liefde en seks. Gooi die moederkloek-sluier van je af en kleed je eens zoals je vroeger deed. Heb het niet alleen over je kids, maar ook over jouw interesses.

Vraag jezelf af: past de ander in jouw gezin?

We geven het direct toe: die nieuwe partner, hoeft niet direct een surrogaat-vader of moeder te worden. Maar het is wel prettig als hij of zij in je gezin past. Stel: jij bent single parent van twee kleuters. Een jongere man, die nog elk weekend tot diep in de nacht gaat stappen, past dan misschien niet zo goed in je gezin als iemand die zelf ook kleintjes heeft.

Stel je kinderen niet direct voor

Als je een single parent bent, dan ben je natuurlijk reuze trots op je kinderen. Als je date of nieuwe partner geen kinderen heeft, dan kan het misschien wat veel zijn om hem of haar direct allerlei foto’s van kinderfeestjes en het afzwemmen te laten zien. Kijk eerst of jullie date een vervolg krijgt. Vervolgens – als jullie al een tijdje bij elkaar zijn – kun jij je nieuwe liefde aan je kinderen voorstellen. Kinderen hebben behoefte aan stabiliteit en willen niet elke zoveel maanden een andere man over de vloer. En dat wil jij ook niet, toch? Als je nieuwbakken partner zelf ook kinderen heeft, is het verstandig om dat eerst gescheiden te houden. Je hebt dan in eens rekening te houden met niet alleen jullie gevoelens, maar ook met die van alle kinderen. Helemaal als het verdriet van een scheiding nog vers is, dan is dat niet de beste basis voor een ontmoeting.

Voelt het goed? Gewoon doen!

Mensen roddelen graag en hebben overal een mening over. Voelt de nieuwe relatie goed voor jou, al ben je pas net gescheiden? Of heb jij een date met een single vader van school? Doe lekker wat je zelf wilt en trek je niks aan van anderen. Zo lang jij anderen geen pijn doet, hoeft niks je te stoppen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?