Vijf tips om van je vakantieliefde een serieuze relatie te maken!

vakantieliefde

Heb jij je eigen Danny Zuko deze zomer gevonden? Summer lovin’ is natuurlijk superromantisch, maar eenmaal thuis is de realiteit weerbarstiger. Dus wat zeg je tegen je vakantieliefde? Adieu, adios of goodbye? Of ga je ervoor en probeer je het te laten werken? Met deze tips wordt de kans op een geslaagde langeafstandsrelatie een tikkeltje groter!

Ach, die zomerliefdes. Ze zijn heerlijk en vreselijk tegelijkertijd. En onvermijdelijk, want in de zomer zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onbezonnen rendez-vous.

Flirten en sjansen

In de zomer is de lucht nu eenmaal dronken van liefde. Er hangt een bepaalde sfeer waardoor je sneller verliefd wordt. We zijn vrij, we kunnen ontsnappen aan dagelijkse routines en alles is mogelijk. Dat zorgeloze gevoel zorgt ervoor dat we meer openstaan voor flirten en sjansen.

Daarnaast zijn er simpelweg meer momenten waarop we potentiële zomerromances ontmoeten. Denk maar aan barbecues, terrasjes, festivals en feestjes op het strand. We verstoppen ons niet binnen op de bank, maar trekken erop uit. En dat ook nog eens in stralend weer met een kekke bikini om het lijf.

Gouden combinatie

Sowieso zien we in de zomer veel meer bloot en huppelen overal vrolijke, blije en schaars geklede mensen rond. Niet zo gek dat we massaal in zwoele stemmingen raken. En dat we wel eens verliefd worden hier en daar. De zomer en de liefde? Een gouden combinatie, niets meer en niets minder!

Dat effect wordt nog eens versterkt als je in het buitenland bent. Thuis voel je nog enige reserve. Wie weet hoe vaak je die zomerscharrel nog tegen het lijf kunt lopen, tenslotte. Maar op vakantie gaan alle remmen los. Tja, en dan kun je wel eens genadeloos voor de bijl gaan voor die Italiaanse charmeur, die Schotse wildeman of die Australische surfer dude.

Vakantieliefde een bevlieging? Niet altijd!

Tegelijkertijd is het niet zo makkelijk om je summer fling om te toveren tot een bestendige relatie. Meestal is een vakantieliefde dan ook van korte duur. Na een zinderende zomer volgt een hartverscheurend afscheid, je snuft en snift de hele weg naar huis, je zwelgt bij de vakantiefoto’s en je stuurt nog een paar zwijmelende liefdesbrieven met steeds langere tussenpozen. Tot het contact stopt en jullie liefdesverhaal slechts een bitterzoete herinnering is.

Verrekte moeilijk

Zo gaat het vrijwel altijd en dat is ook niet zo raar. Want laten we wel wezen. Een langeafstandsrelatie is niet voor iedereen. Het is nu eenmaal verrekte moeilijk om een relatie op afstand in stand te houden. Het vergt veel vertrouwen en toewijding, zeker wanneer je lover aan de andere kant van de wereld woont.

Daarnaast heeft een vakantieliefde weinig met de werkelijkheid van doen. Tijdens die zoete weken draaide alles om lol, vrijheid en fysieke aantrekkingskracht. Niet om het echte leven. Drama, problemen en perikelen? Daar hoefden jullie je op de playa helemaal niet mee bezig te houden.

Bovendien hebben jullie je in die zomerbubbel waarschijnlijk weinig bekommerd om de fundamentele bouwstenen van elke serieuze relatie. Matcht die ander wel genoeg met jouw persoonlijkheid? Kunnen jullie elkaar serieus steun bieden als het nodig is? En staan jullie hetzelfde in het leven? Dikke kans dat jullie daar tijdens het cocktails slurpen en zoentjes stelen bij het kampvuur niet bij stil hebben gestaan.

“Het is nu eenmaal verrekte moeilijk om een relatie op afstand in stand te houden.”

Geen bevlieging

Maar ja. Soms wil het hart tóch wat het hart wil. En soms is uit het oog niet uit het hart en kunnen jullie elkaar niet vergeten. Een vakantieliefde hoeft dan ook geen bevlieging te zijn. Soms ben je zo hoteldebotel verliefd dat alle beren op de weg verdwijnen en je jullie liefde een kans wil geven.

Dat is lastig, maar wel mogelijk. En er kleven zowel voordelen als nadelen aan een liefde op afstand. Het mooie is dat kleine gebaren en aanrakingen intenser worden wanneer je niet dagelijks op elkaars lip zit. Je leert naar elkaar verlangen en hebt alle aandacht voor elkaar wanneer je eindelijk weer samen bent. Die connectie kan heel diep aanvoelen.

Tegelijkertijd is eenzaamheid duidelijk een dingetje. Natuurlijk kun je appen en videobellen, maar hoe je het ook wendt of keert: ’s avonds lig je wel alleen in je bed te koekeloeren. Even klagen na je werk? Spontaan uit eten gaan? Samen in elkaars armen in slaap vallen? Dat blijft moeilijk als de ander aan de andere kant van de aardbol woont.

vakantieliefde

Vijf tips voor een geslaagde vakantieliefde op afstand

Ben jij zo’n durfal die haar vakantieliefde maar niet kan vergeten? Die de sprong in het diepe durft te wagen en ervoor wil gaan? Dan kun je deze tips goed gebruiken!

Tip 1: Blijf communiceren…maar niet te veel!

Op zo’n afstand is het belangrijk dat je deel blijft uitmaken van elkaars leven. Stuur elkaar daarom berichtjes, foto’s, filmpjes, kaartjes, brieven en cadeautjes om het vuurtje brandend te houden. Probeer ook regelmatig te bellen of te Skypen, zodat je elkaar ziet en hoort.

Vertel dan over je dag en deel verhalen over wat je meemaakt. Niet alleen de grote dingen, maar juist ook de kleine details. Moest je vandaag ergens heel hard om lachen? Was er iets wat je irriteerde of waar je verdrietig van werd? Blijf eerlijk over je gevoelens, anders wordt het contact al snel oppervlakkig.

Overdrijf alleen niet in het contact. Als je de ander continu overstelpt met appjes en telefoontjes kan dat verstikkend overkomen. Jullie hebben allebei een eigen leven en het is belangrijk dat je ook zonder hem plezier kunt hebben. Dus kies je momenten en tuur niet de hele dag obsessief naar je telefoon. En overweeg afspraken te maken: hoeveel contact hebben jullie met elkaar en wanneer?

Tip 2: Doe dezelfde dingen

Praten, praten en nog eens praten. Zonder lichamelijke intermezzo’s is het soms best een beproeving. Hoe leuk je elkaar ook vindt, het is lastig om elkaar alleen babbelend mee te maken. Zo kan zelfs de gezelligste Skype-sessie uitputtend worden.

Om dat te voorkomen, kun je allebei dezelfde dingen gaan doen. Lees bijvoorbeeld hetzelfde boek of volg dezelfde serie of film tijdens het videobellen. Duik de plaatselijke bossen in en maak een gezamenlijke ochtendwandeling met de videochat aan. Speel een online spelletje tegen elkaar of bestel allebei een lekkere afhaalmaaltijd en peuzel die ‘samen’ op terwijl je zit te videobellen. Zo creëer je toch samen ervaringen.

“Duik de plaatselijke bossen in en maak een gezamenlijke ochtendwandeling met de videochat aan.”

Tip 3: Stap in die trein of op dat vliegtuig

Maandenlang daten zonder elkaar te zien kan natuurlijk niet. En dat wil je ook helemaal niet, dus stap in die auto, in die trein of op dat vliegtuig. Wanneer je je vakantieliefde na al die tijd weer in de armen sluit, is dat moment dubbel zo fantastisch en geniet je des te harder van alle kleine dingetjes die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn.

Zijn jullie eindelijk samen? Plan dan niet alles vol met speciale uitjes, maar ga ook eens lekker bankhangen en Netflixen met zijn tweetjes. Juist, alsof je een uitgeblust stel bent dat de hele dag op elkaars snufferd zit.

Neem verder veel tijd om te praten en te ontdekken of jullie gevoelens en verwachtingen nog hetzelfde zijn. Zorg er ook voor dat jullie je niet continu opsluiten in een liefdescoconnetje. Ga erop uit en ontmoet elkaars vrienden en familie. Doe dingen met anderen, zo ontdek je ook weer nieuwe dingen van elkaar.

“Neem veel tijd om te praten en te ontdekken of jullie gevoelens en verwachtingen nog hetzelfde zijn.”

Tip 4: Durf ruzie te maken

Een van de nadelen van een langeafstandsrelatie is het gebrek aan conflicten. Als je elkaar dan eindelijk ziet, wil je het leuk hebben samen en ga je confrontaties sneller uit de weg. Dat is logisch,  maar die confrontaties zijn wél de momenten waarvan je als stelletje kunt leren. Ruziemaken versterkt je band en het levert je nieuwe inzichten op om het beter te doen.

Het klinkt gek, maar door dat gekibbel en gekijf boor je diepgang aan in je relatie. Krop je gevoelens dus niet op, maar zeg het wanneer je iets dwarszit. Ook als je bang bent dat hij er boos op zal reageren. Ruzies horen bij relaties, dus wees niet bang om te zeggen wat op je lever ligt. Af en toe knallen is heel normaal. En denk aan de goedmaakseks achteraf!

Tip 5: Keep your eyes on the prize

Het is moeilijk om toegewijd te blijven als je denkt dat je langeafstandsrelatie altijd zo zal blijven. Het werkt alleen als je allebei weet dat het tijdelijk is. Maak daarom plannen voor de toekomst, zodat je weet wanneer jullie écht samen kunnen zijn.

Bespreek samen wat jullie nog in de weg staat. Willen jullie eerst je studie afmaken? Willen jullie geld sparen? Waar willen jullie gaan wonen? En wanneer willen jullie uiterlijk de overstap maken? Wanneer je serieus bent over je relatie moet je een einddoel met stappenplan hebben. Een stip op de horizon waar jullie samen aan kunnen werken.

Wanneer je dat voor ogen hebt, weet je waar je het allemaal voor doet. Zo wordt dat limbo tussen twee landen of werelddelen stukken makkelijker te verdragen. En in de tussentijd kunnen jullie heerlijk genieten van dat ene grote voordeel van langeafstandsrelaties: distance makes the heart grow fonder!

“Maak plannen voor de toekomst, zodat je weet wanneer jullie écht samen kunnen zijn.”

Seks op afstand? Leuker dan je denkt!

Tot slot. De olifant in de kamer. Een van de grootste euvels bij een langeafstandsrelatie is natuurlijk het gebrek aan seks. Die maanden zonder lichamelijke intimiteit kunnen zwaar drukken op je prille relatie. Ook als je rationeel best weet dat er een goede reden voor is, namelijk die duizenden kilometers die tussen jouw punani en zijn pielemans zitten.

Gelukkig zijn er alternatieven om je door hitsige tijden heen te helpen. Een stout appje op zijn tijd, vergezeld van een sexy foto, bijvoorbeeld. Erotisch videobellen, waarbij je samen aan soloseks doet. Of seksspeeltjes die je via wifi op afstand kunt bedienen. Wanneer hij op afstand de intensiteit van jouw vibrerende vriend bepaalt, voelt het bijna alsof hij jou bespeelt en niet je sex toy. Bijna dan.

Wat deze speeltjes doen? Het vuurtje aan blijven wakkeren. En de verbondenheid tussen jullie versterken. Want wanneer het verlangen naar elkaar niet uitdooft, kan de toekomst nog heel mooie dingen voor jullie in petto hebben!

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?