Vakantieliefdes: zo laat je ze slagen

vakantieliefde

Hebben vakantieliefdes toekomst? Soms wel: tv-programma’s zoals Grenzeloos Verliefd zijn daar het bewijs van. En ook Danny en Sandy vonden elkaar uiteindelijk terug in Grease. Misschien heb je zelf ook voorbeelden van geslaagde vakantieliefdes in je vriendenkring. Maar is sexy Pablo van de strandclub net zo leuk in een regenachtig Nederland? Daar zul je zelf achter moeten komen. Met onze tips laat je je vakantieliefde slagen – of misschien niet en dat is ook oké.

Vakantieliefdes: de paradijselijke omgeving speelt een belangrijke rol

De zon, de mooie omgeving, niet hoeven werken: het is makkelijk om verliefd te worden als je op vakantie bent. Het is nou eenmaal makkelijker om gevoelens te ontwikkelen voor iemand die met een cocktail in een strandbar staat, dan wanneer je diezelfde persoon tegenkomt in een supermarkt. Besef je goed dat je Spaanse god er in warme winterkleren misschien opeens een stuk minder interessant uitziet. Maar goed, we zijn niet zo oppervlakkig om te suggereren dat vakantieliefdes alleen om het uiterlijk draaien. Heb jij een oprechte klik met iemand, dan is het de moeite waard om te ontdekken of er toekomst in zit.

Probeer elkaars taal te leren

Als jullie beiden uit de voeten kunnen met Engels, dan heb je een stapje voor op andere vakantieliefdes. Want hoewel communiceren met handen en voeten prima is tijdens een vakantie, en heel leuk is in bed, wordt het wel lastig in het dagelijks leven als je beiden weer in je eigen land bent. Het kan helpen om je te verdiepen in de taal van je vakantieliefde, als jullie serieus een toekomst willen hebben.

Vakantieliefdes met een andere cultuur

Net als een andere taal zul je ongetwijfeld tegen culturele verschillen aanlopen als je vakantieliefde uit een ander land komt. Dat kan lastig zijn, maar als je elkaar echt leuk vindt hoeft dat niet per se voor problemen te zorgen. Verdiep je in zijn of haar cultuur, maar hou in gedachten dat een relatie alleen kans van slagen heeft als de ander ook openstaat voor jouw cultuur. In veel landen zijn man-vrouw relaties (nog) niet gelijkwaardig. Misschien merk je dat de verschillen toch te groot zijn of wellicht is jouw lief juist heel erg vooruitstrevend. Als je partner uit een ander land komt, dan mis je het misschien om te refereren aan muziek en televisieprogramma’s van vroeger, maar een andere cultuur leren kennen is ook een verrijking in je leven.

vakantieliefde

In contact blijven is makkelijk

De tijd dat je weken of zelfs maanden moest wachten op een brief uit een ander land is gelukkig allang voorbij. Je blijft gewoon met je vakantieliefde in contact via Facetime of WhatsApp. Dat maakt het veel makkelijker om elkaar te leren kennen. Tijdsverschil kan lastig zijn, maar dat is eigenlijk het enige wat jullie in de weg staat tijdens het bellen.

Vakantieliefdes zorgen voor een heleboel uitdagingen

Laten we wel wezen, als je een relatie wilt met je vakantieliefde, dan kom je voor een hoop uitdagingen te staan. Toch is het niet onmogelijk. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst tien procent van de vakantieliefdes uiteindelijk eindigt in een huwelijk. Grappig feitje: dit is meestal niet met een warmbloedige Griekse, Spaanse of Italiaanse man, maar met een Duitser. Het is belangrijk om eerlijk naar jezelf en de ander te zijn. Is diegene echt een droompartner, of geniet je op dit moment gewoon van de aandacht? Kortom: is het het allemaal waard?

Maak een langetermijnplan met elkaar

Als je na een tijdje daten nog steeds dol bent op je vakantieliefde, maak dan een langetermijnplan met elkaar. Niks is zo ellendig als onzekerheid. Maak plannen voor het land of de plek waar jullie samen willen gaan wonen. Kijk wat nodig is voor een eventueel visum of een verblijfsvergunning. Natuurlijk hoef je niet direct samen te gaan wonen, als je maar iets hebt om naar toe te werken. Bijvoorbeeld eerst je studie afmaken, dan elkaar opzoeken in jullie landen. Op deze manier zijn jullie ook gemotiveerd om te sparen voor een toekomst samen.

Zie elkaar zo vaak mogelijk

Als je elkaar weinig ziet, dan verlang je alleen maar meer naar elkaar. Waarschijnlijk romantiseer je hem of haar zelfs. Dat jullie een geweldige klik hebben in een vakantiesetting, of een enorme seksuele aantrekkingskracht, wil niet zeggen dat een relatie ook slaagt in het dagelijks leven. In het gewone leven zijn er talloze redenen waarom je je aan de ander kunt storen. Ja, we hebben het over ontbrekende doppen op de tandpasta en vieze onderbroeken op de vloer. Pas als je regelmatig bij elkaar bent, leer je elkaar écht kennen, ook op minder romantische momenten.

Ontmoet elkaars familie

Aanvullend op het vorige punt is het belangrijk om naar elkaars landen te reizen om kennis te maken met de familie en vrienden van de ander. Zo kan Pablo wennen aan de grijze luchten en kring-verjaardagen en ontdek jij dat hij een enorm mama’s kindje is dat elke avond bij zijn moeder eet en niet van plan is dat te veranderen. Vinden jullie elkaar nog steeds leuk na deze ontdekkingen? Probeer dan elkaars ouders beter te leren kennen. Is er een klik, dan is de kans groter dat zij jullie steunen in jullie relatie in plaats van deze te ontmoedigen.

Wees niet teleurgesteld als er geen toekomst in zit

Een relatie is soms hard werken, ook als je gewoon in hetzelfde land woont. Laat staan als je voor extra uitdagingen komt te staan als cultuurverschillen, visum-stress en een taalbarrière. Geniet van de tijd die je samen hebt gehad en kijk met een positief gevoel terug op jullie fling. Jij bent weer een mooie ervaring rijker!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?