Wat is het juiste glijmiddel?

Met een glijmiddel vrij je plezieriger en comfortabeler. Tegenwoordig is er genoeg variatie: glijmiddelen met smaak, voor bepaalde zones en voor verschillende doeleinden. Elk glijmiddel kan gebruikt worden voor massages. Het voelt zacht aan op de huid en smeert soepel uit. Wij geven jou een paar tips zodat jij kunt ontdekken welk glijmiddel voor jou het meest geschikt is.

Meer gevoel

Glijmiddel voelt heerlijk soepel aan en voegt extra vocht toe. Soms kan de vagina wat droog aanvoelen en dan kan een glijmiddel zorgen voor probleemloos en ontspannen genot.

Intenser en sensueler

Met het juiste glijmiddel zorg je voor een goede vochtbalans in de intieme zone. Er is genoeg variatie, voor een vluggertje tot een seksmarathon – voor elke gelegenheid is er een gepast glijmiddel.

Doe het rustig aan

Geslachtsgemeenschap kan vervelend aanvoelen of leiden tot een vorm van vaginisme (pijnlijke krampen van de vagina, die kunnen optreden in verschillende frequentie en intensiteit). Het gebruik van glijmiddel kan wrijving en irritatie voorkomen waardoor jij ontspannen kunt genieten.

Ook geschikt voor condooms

De meeste condooms zijn voorzien van glijmiddel. Omdat dit een dun laagje is, droogt het snel uit. Met een glijmiddel bij de hand, hou je het glijvermogen op peil.

Gebruik het op de juiste manier

Open de verpakking (tube of fles) en smeer het glijmiddel gelijkmatig met de vingers uit over de penis of vagina en niets staat een gesmeerde vrijpartij in de weg.

In principe geldt hetzelfde voor anale geslachtsgemeenschap: breng voldoende glijmiddel aan op en rond de sluitspier en je bent klaar voor anale penetratie. Hou jij van afwisselend vaginale en anale geslachtsgemeenschap, zorg dan dat je eerst het glijmiddel op de vagina aanbrengt. Zo verminder je het risico dat bacteriën uit het anale gebied de vagina bereiken.

Reiniging en verzorging

Een glijmiddel op siliconenbasis wordt het beste verwijderd met water en zeep. Een glijmiddel op waterbasis kan gewoon met water afgespoeld worden.

Glijmiddel op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is vaak afdoende. Omdat het geen silicone of latex bevat, kan een glijmiddel op waterbasis gebruikt worden in combinatie met alle Love Toys, ongeacht het materiaal. Het kan toegepast worden op het hele lichaam; het droogt wel snel uit en voelt altijd een beetje plakkerig aan.

Alle glijmiddel op waterbasis >

Glijmiddel op siliconenbasis

Een glijmiddel op siliconenbasis is iets dikker dan een glijmiddel op waterbasis. Het voelt glad en zacht aan en heeft een langer effect. Doordat een glijmiddel op siliconenbasis langer werkzaam is, is het zuiniger in gebruik. Zelfs onder de douche of in bad behoudt dit middel zijn glijdvermogen. Let op: dit glijmiddel is niet geschikt om te gebruiken met siliconen Love Toys!

Alle glijmiddel op siliconenbasis >

Glijmiddel 2-in-1

2-in-1 glijmiddel is een combinatie van massagegel en glijmiddel. Ideaal dus om een massage probleemloos over te laten gaan in een intiemer samenspel. De meeste 2- in-1 glijmiddelen zijn op waterbasis, zijn vet- en olievrij, plakken niet en zijn veilig voor gebruik in de genitale zone. Ze zijn geschikt voor gebruik met alle Love Toys en condooms, ongeacht het materiaal.

Stimulerend glijmiddel

Stimulerend glijmiddel is de absolute extra kick voor jouw liefdesleven. Er zijn glijmiddelen met warmte-werking, met koude-impact en met tintelend effect. Stimulerende glijmiddelen zijn op siliconen- en op waterbasis verkrijgbaar. Ze onderscheiden zich van het klassieke glijmiddel door het extra effect.

Alle stimulerende glijmiddel >

Glijmiddel met warmtewerking

Dit glijmiddel warmt de huid op en maakt hierdoor de erogene zone gevoeliger voor aanraking. Het zorgt voor extra doorbloeding en stimulatie en dus ook voor extra genot. Een glijmiddel met deze eigenschap kan gebruikt worden op het hele lichaam, waarbij het effect afhankelijk is van het plekje waarop het gebruikt wordt.

Alle glijmiddelen >

Glijmiddel met koudewerking

Dit glijmiddel koelt de huid af en maakt hierdoor de erogene zone gevoeliger voor aanraking. Het zorgt voor een soort schrikeffect en dus ook voor extra genot. Een glijmiddel met deze eigenschap kan gebruikt worden op het hele lichaam, waarbij het effect afhankelijk is van het plekje waarop het gebruikt wordt.

Alle glijmiddelen >

Glijmiddel met smaak

Net als de andere varianten kan een glijmiddel met smaak gebruikt worden voor zowel vaginale als anale smering. Deze variant is natuurlijk bij uitstek geschikt voor gebruik bij oraal seksverkeer. Een glijmiddel met smaak is meestal op waterbasis en kan dus probleemloos gebruikt worden met Love Toys en condooms, ongeacht het materiaal.

Alle glijmiddel met smaak >

Anaal glijmiddel

Anaal glijmiddel is dikker qua structuur en heeft vaak een licht verdovend effect. Bekende merken van anaal glijmiddelen zijn Hot, System Jo, Aquaglide, Mister B en Pjur.

Alle anaal glijmiddel >

Glijmiddel voor vrouwen

De fysieke veranderingen hebben ook effect op het intiem bereik. Zwangerschap of menopauze kunnen een oorzaak zijn dat het vochtgehalte in de vagina niet langer op peil is. Door een glijmiddel uit te proberen, ontdek je al snel welk middel het meest geschikt is voor jouw lichaam.

Alle glijmiddelen >

Glijmiddel voor mannen

Ook mannen kunnen tijdens de vrijpartij last hebben van wrijving of irritatie, te wijten aan een vochtgebrek. Met een glijmiddel kan dit euvel voorkomen worden. Kijk gewoon eens rond in het assortiment!

Alle glijmiddelen >

Tip

Een druppeltje glijmiddel op de binnenkant van het condoom, kan het verschil maken voor elke man.

In een oogopslag

Vaginaal > Voor vaginale gemeenschap zijn glijmiddel op waterbasis en op siliconenbasis geschikt.
Love Toys > Een glijmiddel op waterbasis combineert met elk materiaal.
Masturbatie (voor mannen) > Ook hier is een glijmiddel op waterbasis geschikt.
Anaal > Gebruik bij anale geslachtsgemeenschap een anaal glijmiddel op siliconenbasis.
Anale Toys > Gebruik glijmiddel op waterbasis om je Love Toy anaal te gebruiken.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?