10 originele dates voor in de lente

date ideeën

Natuurlijk: schaatsen onder twinkelende lichtjes is super-duper romantisch. Maar nu de zon zich eindelijk weer laat zien hebben wij de lente in onze bol. Het is tijd voor originele dates! En wij hebben de tien leukste dates voor in je lente voor je op een rijtje gezet.

Lente dates zijn perfect

De lente staat vaak synoniem voor een nieuw begin. Wij zijn dol op dates in de lente, want dit seizoen heeft allerlei voordelen. Het weer bijvoorbeeld: de temperatuur is vaak precies goed, niet te warm of te koud. En alles ziet er mooi uit: de lucht is blauw, de zon laat zich regelmatig zien, bloemen beginnen te bloeien en als klap op de vuurpijl lopen er lammetjes in de wei. Ook fijn is dat je je date zowel binnen- als buitenshuis kunt plannen. Uit onderzoek blijkt trouwens dat in de lente meer mensen op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Maar onze originele dates zijn natuurlijk ook geschikt voor mensen die iets leuks willen ondernemen met hun partner.

1. Maak een boottocht

Kleed je lekker warm aan en ontdek je favoriete stad vanaf het water. Varen over de grachten in Groningen, Zwolle of Utrecht, een rondvaart in Amsterdam of romantisch in een fluisterbootje in Giethoorn: het kan allemaal. Het voordeel van een privébootje is dat je het heel romantisch kan maken: neem wat lekkers te eten mee en geniet van je omgeving en je date.

2. Bezoek een botanische tuin

Botanische tuinen zijn perfect om in de lente te bezoeken, als alles weer begint te groeien en bloeien. Nederland heeft maar liefst 27 botanische tuinen, maar ook in omringende landen vindt je er veel. Zo zijn er meer dan honderd in Duitsland en acht in België. Er is er altijd wel één bij jullie in de buurt.

3. Doe een foodie tour door de stad

We kunnen eindelijk weer naar restaurants en cafés. Hoogste tijd om te gaan genieten van eten en drinken buiten de deur. Dat kun je doen door uit eten te gaan, maar ook door een foodie tour te volgen. Er zijn allerlei verschillende tours te volgen in grote steden, zoals een pizza- of ijstour. Het is een soort kroegentocht, maar dan op het gebied van eten. Het zal je niet verbazen dat de meeste culinaire tours in Nederland in en rond Amsterdam worden aangeboden.

4. Ga naar een nationaal park

Je hoeft niet naar de VS om een National Park te bezoeken. Ons eigen Nederland heeft maar liefst 21 nationale parken! Toegegeven: ze zijn niet zo groots als Grand Canyon National Park, maar de Weerribben en de Hoge Veluwe zijn ook prachtig. Bekijk de bossen, vennen, edelherten en heide en geniet van een prachtige wandeling in de natuur.

5. Originele dates: sharing is caring

Het alternatief van een cassettebandje maken voor je geheime liefde: een Spotify playlist delen met je date. Luister samen naar jouw favoriete playlist en die van de ander en vertel elkaar waarom die specifieke nummers erin staan.

daten in de lente

6. Speel in een speeltuin

Grote kans dat je in je jeugd vele uren in de speeltuin hebt doorgebracht. Weet je nog hoe leuk dat was? Krijg dat gevoel opnieuw, door met je date naar een speeltuin te gaan. Eventuele kinderen kunnen mee! Vind je een speeltuin te kinderachtig, pak het dan wat grootser aan: ga bijvoorbeeld naar een pretpark. Samen schreeuwen in een achtbaan: als het goed is voor Kim K., dan is het dat ook voor jou.

7. Ga samen naar een sportwedstrijd

Laat je van je beste kant zien door mee te gaan naar een sportwedstrijd van zijn of haar favoriete club. Zelfs al interesseert het je geen fluit en begrijp je er niks van. Misschien vind je partner het juist heel leuk om jou alle regels uit te leggen en jou wat te leren.

8. Eet op een terrasje

Ook al is het nog bitterkoud: zo gauw de zon schijnt dan trekt half Nederland naar buiten om op een terrasje te gaan zitten. En net als al die anderen genieten jullie van de zon op je gezicht, de blauwe lucht en natuurlijk wat lekkers om te eten en drinken. Samen mensen kijken creëert direct een band.

9. Bekijk de bloemenvelden

Het bloemenseizoen is inmiddels begonnen en vraagt om een zeer Insta-waardig bezoekje. Kies jij het liefst voor originele dates? Neem je partner of date dan mee naar de bollenvelden. Op deze flower map kun je zien waar je allemaal heen kan om de bloeiende tulpen te zien in de Bollenstreek. Een alternatief is een bezoekje aan de Keukenhof: een groot succes bij buitenlandse toeristen, maar grappig genoeg zijn veel Nederlanders er nog nooit geweest.

10. Maak je tuin zomerklaar

We geven het toe, deze date is vooral geschikt als je al samenwoont. Het kan anders wellicht wat awkward zijn om je date in de tuin te laten werken. Plant nieuwe planten, hang de lampjes op en haal je tuinkussens weer naar buiten. Na een dag hard werken kunnen jullie ‘s avonds genieten van de gezellige sfeer (samen onder een dekentje!) en de lekkere hapjes die je hebt gehaald.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?