Alles over zwepen, floggers en paddles

vloggers

Een pets op de billen, de handen vastbinden met een sjaal of een blinddoek gebruiken: veel mensen nemen in hun seksleven wel eens een uitstapje naar (BD)SM. Ben jij dol op spanking en zou je het wel eens op een andere manier willen ervaren? Of zou je je partner wel eens onder handen willen nemen? Wij zetten de spannendste zwepen, floggers en paddles op een rijtje. Geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden.

SM: wat is dat ook alweer?

SM staat voor sadomasochisme. Hiermee wordt bedoeld dat je opgewonden raakt als je iemand pijn doet (sadisme) of wanneer iemand jou pijn doet (masochisme). BDSM en SM zijn niet hetzelfde: bij BDSM komt er ook nog bondage en discipline bij kijken. Iemand vastbinden is dus geen onderdeel van SM, maar het gebruik van zwepen en paddles wel. Voor je je in een SM-avontuur stort is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je partner. Hij of zij moet weten wanneer diegene echt moet stoppen en het is belangrijk dat jij diegene daar volledig in vertrouwd. Hoeveel pijn een zweep doet is moeilijk te zeggen. Dat ligt aan de zweep, aan hoe hard de ander slaat en op welk lichaamsdeel wordt geslagen.

Waarom doen mensen aan sadomasochisme?

Mensen doen aan SM omdat pijn en genot dicht bij elkaar liggen. Ervaar je pijn, dan komt er endorfine vrij in de hersenen, wat je een gelukkig gevoel geeft. Daarnaast komt er adrenaline vrij, dat als een natuurlijke pijnstiller werkt. Endorfine en adrenaline samen kunnen er dus voor zorgen dat je je zowel gelukkig voelt als onderdrukte pijn ervaart. Daarom kan pijn fijn aanvoelen. Bovendien vinden mensen dingen die taboe zijn vaak opwindend. En zeg nou zelf, vertel jij op een feestje zomaar dat je ervan geniet om geslagen te worden in bed?

SM zwepen

Een zweepje is een mooi seksspeeltje als je wilt experimenteren met SM. Al is dat niet helemaal de juiste naam. Tegenwoordig wordt ‘zweep’ voor bijna al het slagwerktuig gebruikt. Wel begrijpelijk, want slagwerktuig klinkt ook niet echt gezellig. Hoe dan ook, er zijn dus verschillende soorten zwepen. We verdelen ze in drie hoofdgroepen: single tails, floggers en paddles. Binnen de single tails zijn er weer verschillende varianten, zoals een crop en bullwhip. We vertellen je er graag meer over.

Single tail zwepen

Single tail zwepen zijn slagwerktuigen met één streng aan het handvat.

Crop of rijzweep:

Een crop of rijzweep is precies wat de naam zegt; een zweepje dat lijkt op het rijzweepje dat gebruikt wordt in de paardensport. Dit soort zweepjes hebben één (brede) strook, vaak van leer. Het is een perfect zweepje voor beginners.

Bullwhip:

Denk even aan Indiana Jones en de zweep die hij hanteert om het vee bijeen te drijven, inclusief knal als hij zwaait met de zweep. Ja, duidelijk? Dit is een bullwhip. Het is een lange gevlochten zweep met een onbuigbaar handvat. Bullwhips zijn uitsluitend geschikt voor ervaren mensen en dan nog moet er heel voorzichtig mee om worden gegaan.

Zwepen met meerdere stroken: floggers

Een flogger noemen we in het Nederlands ook wel een gesel of strokenzweep. Bij een flogger zijn aan het handvat meerdere korte stroken vastgemaakt. Er zijn verschillende soorten, zoals de cat o’nine met knopen of kralen aan het uiteinde van de strengen. Dit is een heftige flogger, die meer geschikt is voor gevorderden.

Veel beginners kiezen voor de gewone strokenzweep. Je kunt er jouw partner mee strelen, maar natuurlijk ook mee slaan. De klap van een zachte flogger voelt als een doffe dreun.

Paddles

Een paddle is een soort platte zweep, die vaak gemaakt is van hout en eventueel is omhuld met leer of een andere bekleding. Het slaggedeelte en handvat zitten aan elkaar vast. Paddles zijn gemaakt van hard materiaal, maar juist een redelijk softe manier om te straffen. Het is vergelijkbaar met spanking met de hand. Hierdoor zijn paddles heel geschikt voor beginners. Door voor een paddle met figuurtjes of spikes te kiezen, wordt de pijn iets scherper en kunnen er ook afdrukken achterblijven in je huid.

Do’s en don’ts bij het gebruik van zwepen, floggers en paddles

Blijf communiceren

Goede communicatie tussen jou en je partner is het allerbelangrijkst. Met goede communicatie geeft de ander aan wanneer hij of zij genoeg heeft gehad. Respecteer jullie stopwoord, maar check ook regelmatig uit jezelf of het nog goed gaat met je partner. Stel dat je op zijn of haar billen slaat, maar je wilt nu een ander lichaamsdeel proberen, vraag dan eerst om toestemming. Alleen op deze manier kunnen jullie elkaar volledig blijven vertrouwen.

Sla nooit in het gezicht

Bij BDSM sla je nooit in het gezicht. Gebruik je een zweep, flogger of paddle voor het eerst, dan kan het geen kwaad om eerst te oefenen op een kussen. Zo weet je zeker dat je je partner op de juiste plek op zijn of haar lichaam zult raken.

Gebruik je zwepen maar voor één persoon

Idealiter gebruik je jouw slagwerktuig maar voor één persoon. Het is namelijk goed mogelijk, vooral als je materiaal voor gevorderden gebruikt, dat de huid beschadigd raakt. Hierdoor is het mogelijk om ziektes te verspreiden met de zweep.

Reinig je zwepen

Een zweepje kun je schoonmaken met een ontsmettende spray. Is je zweep of paddle van rubber, dan kun je ook een sopje gebruiken. Een zweep die gemaakt is van leer kun je onderhouden door het leer te behandelen met een speciale olie of vet.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?