Spanking: wat is spanken + 4 tips

Spanking: je kent de term vast wel. Maar wat is het nou precies? Hoe breng je ter sprake dat je je wel eens zou willen laten spanken? En moet je je onderdompelen in de wereld van de BDSM om je te laten slaan met een flogger? Wij leggen in dit artikel uit wat spanken is en geven tips welke producten je kunt gebruiken.

Wat is spanking?

Spanking of spanken is een erotische handeling waarbij de partner door de ander op de billen wordt geslagen. Spanken kun je doen met je handen, een paddle of een zweepje. Sinds het succes van de films en boeken uit de 50 Shades trilogie is spanking genormaliseerd: het komt niet alleen meer voor in BDSM kringen. Door de pijn wordt het gelukshormoon endorfine aangemaakt.

BDSM spanking

Spanken werd eerder vooral gedaan door mensen die BDSM of SM beoefenden. Het is namelijk de bedoeling om je onderdanig – of juist dominant, afhankelijk van je rol – op te stellen. Een potje billenkoek past daar goed bij. Net als de pijn die komt kijken bij zweepslagen of het gebruik van een flogger: dit hoort bij het sadomasochisme. De pijn en onderdanigheid – en aan de andere kant het doen van pijn en de dominantie – zorgen bij de partners voor een erotische stimulans. Toch kan ook spanken plaatsvinden in de slaapkamer van een koppel dat verder niet zoveel heeft met BDSM!

Toys om te spanken

Om te spanken, kun je gebruik maken van verschillende speeltjes, maar ook de hand is populair. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Spanking met de hand

Wil je je voor het eerst laten spanken? Veel mensen beginnen met spanking door eens billenkoek te geven met een hand, tijdens de seks. Met je hand kunt je gericht spanken en goed voelen hoe hard of zacht je slaat.

Spanking met een paddle

Een paddle is een plankje met een handvat, waar je mee kunt spanken. Het lijkt een beetje op een softball bat, maar dan kleiner. Paddles zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Zo zijn er siliconen paddles, die heel geschikt zijn voor beginners. Leren paddles worden veel gebruikt door ervaren kinksters. Sommigen hebben een reliëf die een afdruk op het lichaam achterlaten. Tot slot zijn er nog paddles van metaal: deze zijn voornamelijk geschikt voor gevorderde spankers. Door het gebruik van een paddle met noppen of ribbels geef je een extra sensatie.

Spanking met een zweep of flogger

Ook met een zweep kun je je partner billenkoek geven. Je hebt zwepen die uit één streng bestaan, zoals een rijzweep. Ook geliefd is de flogger: die is een zweep met meerdere strengen. Met deze strokenzweep kun je je partner billenkoek geven. Vaak doet dit ‘flogging’ minder pijn dan spanking met een gewone zweep.

Vier tips om het spanken zo lekker mogelijk te maken

  • Spreek een stopwoord met elkaar af. Als iemand lekker op dreef is, kan hij of zij de grenzen even uit het oog verliezen. Dit is heel schadelijk voor het vertrouwen! Zo gauw de ene partner het stopwoord uitspreekt, stopt de ander met spanken.
  • Begin zachtjes! Onderga eens billenkoek met de hand en kijk of je er opgewonden van raakt. Je kunt zelf aangeven of je lief je harder mag spanken. En later kun je altijd overstappen op een zweepje, paddle of flogger.
  • Bij spanking is het belangrijk om de juiste plek te vinden. Richt je op de billen. De plekken die je moet voorkomen: het stuitje, de dijen, de plek waar de billen overgaan in de benen en de achterkant van de knieën. Spanking moet een prettige manier zijn om je sexleven spannender te maken: je wilt niet dat de ander er de volgende dag nog last van heeft.
  • Tot slot: praat met elkaar. Wil je graag eens billenkoek ontvangen of het geven, omdat je sexleven wat saai is geworden? Wees eerlijk en breng het positief: “Weet je wat ik altijd al eens heb willen proberen?” Ook als je het niet meer wilt doen, moet je het aangeven. Niemand wil iets tegen de wil en zin van zijn partner doen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Abo
november 20, 2022 8:28 am

Er zijn ook houten paddles en paddles zoals badborstels. Die zijn lekkerder dan metalen paddles.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?