ASMR; seks met zintuigen

asmr fluisteren

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Veel mensen denken bij ASMR aan de bekende video’s van zogenoemde ‘ASMRrtists’, die op verschillende objecten tikken met hun vingers, of fluisteren. ASMR wordt vaak veroorzaakt door een hoorbare prikkel, zoals fluisteren of krabben, maar het kan ook worden veroorzaakt door fysieke aanraking. Er zijn dus vele manieren om AMSR te ervaren, maar elke manier heeft het zelfde effect als gevolg, namelijk; dat fijne ‘tintelende’ gevoel op je hoofdhuid of in je nek. Over het algemeen is er bij mensen die ASMR ervaren een mix van verschillende hersennetwerken die ‘normaal’ los staan van elkaar. Zo kan aanraking bijvoorbeeld worden geassocieerd met gehoor en zicht met emotie.

Wanneer ben je gevoelig voor ASMR?

Hoe komt het dat de ene persoon erg gevoelig is voor gefluister, getik en haar-borstel-geluiden, en de andere helemaal niet? De Universiteit van Winnipeg Canada deed onderzoek naar ASMR. Ze onderzochten het brein van elf personen welke aangaven ASMR te ervaren. De andere elf personen ervaarden dit niet. De Universiteit kwam tot de conclusie dat een bepaald deel van de hersenen, vooral actief in rust en geassocieerd met gedachten, bij de eerste groep anders leken dan bij de tweede groep. Sommige gebieden in de hersenen werkten minder samen, terwijl andere gebieden dat meer deden.

ASMR en persoonlijkheden

De Universiteit van Winnipeg Canada deed nog een onderzoek naar het verband van verschillende persoonlijkheden en ASMR. Het onderzoek telde bijna 600 deelnemers en toonde aan dat een verschil is in persoonlijkheidstypen van mensen die ASMR ervaren en mensen die dat niet doen. Zo zouden deze mensen meer open staan voor nieuwe ervaringen, maar daarnaast ook emotioneel onstabieler zijn. Wanneer er werd gekeken naar persoonlijkheidsdimensies zoals extraversie en zorgvuldigheid scoorden deze mensen minder hoog.

ASMR en seks

Erogene zones kunnen worden geactiveerd door je zintuigen bij aanraking. Wanneer je denkt dat alleen aanraking stimulerende sensaties veroorzaakt heb je het mis. Zoals een knabbel aan je oor je clitoris een pleziertje geeft, kan sexy gefluister of het langzaam zien likken van je geliefde, hetzelfde gevoel geven.

Afgezien van hersenorgasme, was er vóór 2010 zelfs geen naam voor ASMR, daarvoor kreeg het de naam kippenvel of tintelingen. Dit zou gedeeltelijk te wijten kunnen zijn aan het feit dat niet iedereen ASMR kan ervaren. Van degenen die het wél ervaren, kunnen de triggers en sensaties sterk variëren.

Sensuele ASMR kan bevorderlijk werken voor het ontspannen van lichaam en geest en kan daardoor zorgen voor een verbeterd seksleven. We weten dat seks één van de dingen kan zijn die nodig is om je geest te bevrijden van stres. Hoe fijn is het dan om af te drijven op een golf van erotisch plezier, terwijl iemand zoete sexy dingen in je oor fluistert. ASMR kan de perfecte manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen.

Experimenteer met ASMR

Gecombineerd met een massage en heerlijk geurende oliën, kun je je erotische sessie echt in lagen opdelen tot een complete zintuiglijke en sensuele ervaring. Van hersenorgasmes tot orgasmes over het hele lichaam. Experimenteren is zeker de moeite waard om te zien of ASMR iets is dat voor jou werkt.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?