Beffen: hoe moet dat eigenlijk?

Wil je je vrouwelijke sexpartner verwennen door haar te beffen? En wil je graag weten hoe je lekker kan beffen? Van uitleg over de vrouwelijke geslachtsorganen tot tips om lekker te leren beffen: alles over het oraal bevredigen van een vrouw lees je in dit artikel.

Wat is beffen?

Beffen is het oraal bevredigen van een vrouw, in en rond haar vagina en vulva. Andere woorden voor deze orale actie zijn ook wel greppeltje likken, lekker likken of op zijn rap-Amerikaans: eating pussy. Het komt allemaal op hetzelfde neer: met haar mond bewerk je haar clitoris, schaamlippen, de opening van haar vagina en elk plekje daar omheen.

Waar zit de clitoris?

Om te weten waar je kan beffen, is het belangrijk te weten wat precies valt onder het vrouwelijk geslachtsorgaan. Zo maken we onderscheid tussen de vagina en vulva. De vagina is de inwendige rekbare buis die vanaf de vagina-opening (daar waar de vingers, penis of seksspeeltje ingaat), naar de baarmoedermond loopt.

De vulva is het uitwendige gedeelte van het geslachtsorgaan. Hierbij horen de binnenste- en buitenste schaamlippen, de clitoris en de venusheuvel. De clitoris vind je net onder het bovenste gedeelte van de binnenste lippen, aan de kant van haar buik. Daaronder zit de urinebuis, dan de vagina-ingang en daaronder de anus. Het zichtbare gedeelte van de clitoris is een bobbeltje, ongeveer ter grootte van een doperwt. We noemen het ook wel de glans clitoris. Hier zitten zoveel zenuwuiteinden in, dat rechtstreekse stimulatie zelfs teveel kan zijn. Wees dus voorzichtig als je haar gaat beffen!

Hoe moet je beffen?

Er is niet één goede manier waarop je kunt leren beffen. Er zijn allerlei manieren en of het lekker is, dat hangt vooral af van wat je sexpartner lekker vindt. Het is wel handig om te weten dat zo’n 80 procent van de vrouwen clitorale stimulatie nodig heeft om een orgasme te krijgen. Geef die clitoris dus de aandacht die hij verdient! Je partner kan natuurlijk aangeven wat ze fijn vindt, vraag haar vooral om dat te doen. Zo weet jij hoe je het voor haar het prettigst maakt. Communicatie en vertrouwen is het belangrijkst bij zo’n intieme handeling als beffen.

Beffen op verschillende manieren

Wat de ene vrouw lekker vindt, hoeft de ander helemaal niet fijn te vinden. Door te oefenen leer je al snel wat zij lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld zachtjes rond haar clitoris likken en hem steeds plagend eventjes aanraken. Hoe meer opgewonden ze raakt, des te vaker kun je over haar clitoris likken. Dit kun je zacht doen, maar ook harder. Je kunt er ook zachtjes aan zuigen of juist steeds een beetje harder. Naast de clitoris kun je haar ook plagen door eerst de buitenste lippen te kussen en je mond steeds een beetje verder naar de clitoris of vagina-opening te verplaatsen. Als ze nat is geworden door het beffen dan kun je ook zachtjes blazen tegen de clitoris: door de nattigheid zal dat koud aanvoelen.

Gebruik je vingers!

Vergeet vooral de magie van je vingers niet. Deze kun je prima gebruiken om haar vaginaal te stimuleren, terwijl je haar aan het likken bent. De G-spot zit ongeveer vijf centimeter vanaf de ingang van haar vagina. Stimuleer deze tegelijk met haar clitoris en de kans is groot dat ze een intens orgasme zal beleven.

Houdingen om lekker te beffen

Op haar rug, op bed

Er zijn allerlei verschillende houdingen om haar lekker te likken. De meest voor de hand liggende is dat zij op haar rug op bed ligt en dat jij op je knieën voor haar zit of ligt. Voor haar is dit super comfortabel, maar jouw bewegingsvrijheid is niet zo groot.

Zij staat, jij zit

Als je sekspartner staat en jij zit op de grond, dan heb je een goede hoogte gevonden om lekker te beffen. Dit is een ideale positie, want jij kunt je makkelijker bewegen. Wil je haar verwennen onder de douche? Zak dan op je knieën om haar lekker op te warmen.

Jij ligt, zij zit bovenop

Nog een sexy standje is de houding waarbij jij op je rug ligt en je partner met haar vagina op je gezicht gaat zitten. Zij zit op haar knieën, waardoor jij haar lekker kunt likken.

Standje 69

Je kent het vast wel: standje 69. Hierbij bevredig je elkaar gelijktijdig oraal. De ene persoon ligt met zijn of haar vagina of penis op de mond van de ander. Tegelijkertijd kan de persoon die bovenop ligt de ander ook pijpen of beffen.

Sextoys die orale seks nabootsen

Niet elke man of vrouw wil zijn of haar partner orale seks geven. En ook singles willen wel eens gebeft worden. Gelukkig zijn daar verschillende opwindende speeltjes voor. De luchtdruk vibrator is een vibrator die zich helemaal richt op clitorale stimulatie. Hij heeft een zacht siliconen mondje, dat op de clitoris wordt geplaatst. Met luchtdrukstootjes geeft hij een zacht stotend of zuigend gevoel, dat vergelijkend is met het gevoel van orale seks. Dit zijn onze populairste luchtdruk vibrators:

Veilig beffen doe je zo

Hoewel de kans klein is, kun je bij orale seks ook een soa oplopen, door rechtstreeks contact tussen de slijmvliezen van de mond en vagina. Om overdracht te voorkomen, kun je een beflapje gebruiken. Dit is veiliger voor jou, maar ook voor de dame in kwestie. Als jij bijvoorbeeld een (opkomende) koortslip hebt, kan zij herpes op haar vagina krijgen. En de bacteriën in je mond kunnen leiden tot een vaginale infectie.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?