Oral fantasy: alles over beffen

beffen

Beffen: niet direct een onderwerp waar je gezellig met je nieuwe partner of seksbuddy over praat. Het is één van de meest intieme seksuele handelingen voor vrouwen en dat zorgt voor rode wangen als we er over praten. Zonde, want het is iets heel normaals. Wij zetten alles wat je niet durft te vragen over beffen op een rijtje.

Wat is beffen?

We hebben het over beffen als de vrouw oraal bevredigd wordt in en rond haar vulva. Beffen is heel veelzijdig: je kunt likken, zuigen, kusjes geven en dan ook nog op allerlei plekken, zoals de schaamlippen en de vagina. En natuurlijk op het gevoeligste plekje: de clitoris.

Kun je makkelijker klaarkomen door beffen?

Naast dat veel vrouwen het fijn vinden om gebeft te worden, is het voor hen ook een goede manier om een hoogtepunt te bereiken. Het is voor de meeste vrouwen, zo’n zeventig tot tachtig procent, namelijk niet mogelijk om een orgasme te krijgen door alleen penetratie. Hiervoor moet echt de clitoris gestimuleerd worden. En dat is precies wat er met beffen gebeurt. Overigens zijn er ook heel veel vrouwen die niet kunnen klaarkomen door beffen: zij hebben juist een andere vorm van stimulatie nodig. Bijvoorbeeld met vingers of een vibrator. En weer anderen komen helemaal niet klaar als ze door hun partner gestimuleerd worden.

“Het is voor de meeste vrouwen, zo’n zeventig tot tachtig procent, namelijk niet mogelijk om een orgasme te krijgen door alleen penetratie.”

Ik wil graag gebeft worden

Hoe vertel je nu aan je partner dat je graag gebeft wilt worden? Je wilt de ander niet beledigen of hem of haar het gevoel geven dat diegene niet genoeg doet om je te plezieren in bed. Aan de andere kant heb je alle recht om aan te geven wat je fijn vindt. Als je het op een vriendelijk – niet verwijtende – manier brengt, dan helpt dat sowieso. Dus zeg niet ‘je beft me nooit’, maar ‘ik zou het heel fijn vinden als’. Goede communicatie is het allerbelangrijkst in een relatie.

Mijn partner vindt beffen vies, wat nu?

Dit is een lastige kwestie: je partner wil jou niet beffen omdat hij/zij het vies vindt. Op zich is het normaal dat je van de ene seksuele handeling meer geniet dan van de andere, dat is helemaal prima. Maar als je partner je niet wil beffen, dan geeft dat je misschien een (onterecht!) gevoel van schaamte, omdat het lijkt alsof je partner jou vies vindt. Je kunt je partner niet dwingen om iets te doen natuurlijk. Maar als jij hem of haar wel orale seks geeft, dan is het wel zo eerlijk om het ook terug te krijgen. Ga niet aan de slag met vaginale douches of wasemulsies: deze kunnen juist voor irritatie, infecties en geurtjes zorgen. Bedenk andere oplossingen: bijvoorbeeld door te vragen om orale seks als jullie onder de douche staan. Je partner zou moeten genieten van het plezier dat jij hebt van de orale seks.

“Maar als je partner je niet wil beffen, dan geeft dat je misschien een (onterecht!) gevoel van schaamte, omdat het lijkt alsof je partner jou vies vindt.”

Ik voel me ongemakkelijk tijdens orale seks

Het is niet ongewoon dat vrouwen zich ongemakkelijk voelen tijdens orale seks. Je ligt er per slot van rekening heel kwetsbaar bij, met je benen geopend en je partner daar tussen. Alle onzekerheden die je misschien hebt kunnen opspelen in je hoofd. Over het uiterlijk van je vulva bijvoorbeeld, eventuele geurtjes, striae op je bovenbenen en misschien zelfs lichaamsbeharing. Die onzekerheid is helemaal niet nodig, vooral niet als je dit samen doet met een partner die om je geeft. Wel zijn er tips waardoor het misschien makkelijker voelt voor je. Bijvoorbeeld door je even te wassen met een washandje en water voor je het bed in duikt.

Kun je een soa krijgen van beffen?

Soa’s zijn overdraagbaar door sperma, vaginaal vocht en bloed. Hoewel de kans kleiner is bij orale seks om een soa te krijgen, is het wel mogelijk. Je kunt sperma in je mond krijgen of in het geval van beffen vaginaal vocht. Er is een voorbehoedsmiddel dat dit kan voorkomen: het beflapje. Je hoort er niet veel over en het wordt niet veel gebruikt, maar het bestaat wel degelijk. Het is een superdun lapje dat je over de vulva legt. Je kunt het ook gebruiken op de anus. Heb je nou geen beflapje bij de hand en wil je graag orale seks met iemand die je niet goed kent? Dan kun je ook een opengeknipt condoom gebruiken.

Hoe moet je beffen?

De lekkerste standjes om te beffen en hoe je het precies doet hebben we eerder uitgebreid beschreven. In dit artikel vind je alle tips en trucs.

 

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

John69 ladykiller
januari 1, 2023 8:39 am

Mits goed gedaan is beffen erg prettig voor een vrouw en er zijn veel vrouwen die door penetratie geen orgasme kunnen krijgen. Beffen of het gebruik van seksspeeltjes zoals een vibrator kan dan de oplossing brengen. Fantaseren helpt natuurlijk ook erg mee onze hersenen zijn ons grootste stimulering`s orgaan. Vraag je partner hoe ze het lekker vindt en zeker ook hoe ze het niet lekker vindt!!! Als je als een wild konijn met je tong over haar clitoris blijft gaan en na 2 minuten moet stoppen omdat je tong als een dooie lap in je mond hangt of je haar daarmee mateloos irriteert. Dan kan ik me voorstellen dat er vrouwen zijn die liever anders gebeft worden. Dus praat met elkaar, voel je niet aangesproken maar leer van elkaar. Die mond en tong zijn dus niet alleen gemaakt voor orale sex maar ook om te communiceren. Alleen op die manier leer je elkaar beter kennen en samen meer te genieten van erotiek en seksualiteit.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?