Column: A sexual journey

nynke nijman sexyal journey

Het is buiten grauw, en regenachtig. Er gebeurt van alles buiten in de natuur en zo ook in haar lijf en hoofd. Ze is in transitie: haar hele seksualiteit is volop in beweging. Tot aan deze zomer voelde ze zich alsof er geen eind aan zou komen. Ze zat vast. Ze genoot aan de ene kant van het comfort van het bekende, maar ze verlangde ook naar iets anders.

En nu lijkt het allemaal samen te komen met het jaargetijde: zo onvermijdelijk als dat de overgang van seizoenen is, zo onvermijdelijk lijkt haar transformatie. Ze heeft het gevoel er geen grip op te hebben, maar ze was zich niet bewust van het feit dat ze al maanden lang bezig was met het voorwerk naar deze transitie toe.

Ze straalde, onzeker, maar trots. Ze begon eindelijk wat feeling te krijgen met haar eigen seksualiteit, een nieuw stukje seksualiteit. Want ze was altijd wel seksueel actief geweest, maar dat bestond altijd binnen het comfort en de voorspelbaarheid van wat zij en haar vriendin samen hadden opgebouwd. Samen zijn ze onwijs liefdevol, en ze zijn eindeloos gek op elkaar. Maar de seks bleef eigenlijk achter bij de snelheid en het plezier in hun leven op andere aspecten.

Tot op dit moment. Eerder leek het niet alsof er beweging in zou komen, hoeveel aandacht ze ook gaf aan het onderzoeken van haar seksualiteit, maar nu lijkt het te ontstaan zonder dat ze er al te veel controle over heeft. Ze had nu een jaar lang geprobeerd om andere bronnen te raadplegen over seksualiteit, om erover te lezen, erover te luisteren, en er andere gesprekken over te voeren. Ze was op avontuur gegaan, soms alleen, soms met haar vriendin. En tot een aantal weken geleden voelde het alsof ze vast zat, alsof ze aanhikte tegen die seizoensverandering: je weet dat het gaat komen, maar wanneer is het nou echt zo ver? Komt het echt zo ver, of krijgen we nog een hele lekkere eindeloze nazomer?

En nu in het comfort van de praktijkruimte voelde alles anders: het was zover. Ze voelde zich anders. Ze voelde dat ze aanspraak kon maken op haar eigen seksualiteit. Ze voelde de nieuwsgierigheid naar wat er nog meer is.

Wat zo belangrijk was bij hen beide, was dat er geen haast was. Ja, ze wilde graag een andere inkleuring geven aan hun seksuele relatie, maar er was geen haast. Ze begrepen dat dit even kon duren en dat ze geduld moesten hebben, naast dat ze er enige vorm van prioriteit aan moesten geven. De hulpvraag kwam van een van beide partners, maar het zou hen beide beïnvloeden. Dus haar vriendin faciliteerde haar zoektocht, terwijl haar vriendin er ook rekening mee moest houden dat er dingen anders zou worden die haar ook aangingen. En op deze manier gingen ze toch samen het avontuur aan. In alle rust, want net als de wisselingen van seizoenen laat het ontdekken van je seksualiteit zich niet onder druk zetten door de tijd. Het gebeurd als je er klaar voor bent.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?