Column: Tijd maken voor seksualiteit

Tijd maken voor seksualiteit

Het dagelijks leven zit bomvol verplichtingen: werken, sporten, voor de kinderen zorgen, sociale contacten onderhouden, zorgen dat je aan je ontspanning toekomt en de hond moet ook elke dag een paar uur wandelen. Met al deze verplichtingen gaat een heleboel tijd verloren. Door die verloren tijd blijft er weinig tijd over om te investeren in iets dat we vooral niét als verplichting willen zien: seks!

Ik benoem weleens dat seksualiteit eigenlijk een luxeproduct is: als het druk is, als er stress is, dan komt seks vaak als eerste te vervallen. Terwijl juist die seksualiteit om enige investering vraagt. Het heeft tijd nodig. En als je die tijd er wel voor kan vrijmaken, zal het ook op een prettige manier doorwerken in al je andere verplichtingen. Seksualiteit zorgt namelijk voor verbinding, het versterkt je zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Het is zo zonde dat men het zichzelf te weinig gunt om écht even de tijd te nemen voor seksualiteit. Om de tijd te nemen om te onderzoeken wat ze lekker vinden, net zo goed als tijd te nemen om er achter te komen wat ze niet willen. De tijd nemen om mooie lingerie uit te zoeken, maar ook om elkaar een avond lang te masseren. Neem de tijd om een avond lang naakt onder een deken op de bank te liggen en neem ook de tijd om alleen dat nieuwe speeltje rustig uit te proberen. Probeer tijdens een wandeling eens te fantaseren; haal die ene fijne vrijpartij nog eens naar voren. Bespreek met je partner tijdens een diner voor twee hoe jullie over seksualiteit in de breedste zin van het woord denken. Dus zonder het direct op jullie te betrekken.

Je mag de tijd nemen voor seksualiteit. Dat mag echt! Sterker nog; het is nodig. Dat hoeft niet elke dag te zijn, maar wel meer dan nooit. Als je er de tijd voor mag nemen, kan je er zoveel meer uit halen. Als je er geen tijd voor neemt, zal het bijna als vanzelfsprekend spanning opleveren, dan wel minder interessant voor je worden.

Seks is in zekere zin ook echt een luxeproduct, maar je hoeft jezelf niet te verantwoorden als je eens een andere verplichting laat gaan. Simpelweg omdat je het ook als een gewenste verplichting ziet om die tijd te besteden aan iets seksueels. Dat mag. Geniet ervan! Hoe je ook besluit die tijd in te vullen.

Lees ook: Confidence – van intimiteit naar seksualiteit

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?