Column: christmas magic

christmas magic


De feestdagen komen eraan! En oh wat houd ik daar van. Ik heb altijd al een zwak gehad voor romantische kerstfilms, maar sinds ik mijn man ontmoette – die jarig is op Tweede Kerstdag – is het nóg erger geworden. Maar aangezien de momenten dat ik schaamteloos op de bank onder een dekentje lig schaars zijn geworden, moet ik mijn dosis van sentiment en kerstmagie vinden terwijl ik de was doe, of terwijl ik artikelen schrijf.

Ik houd van romantiek, liefdesverdriet, dromen die uitkomen, kerstlichtjes en dat alles weer goed komt. Het heeft iets magisch. Sommigen zeggen dat het gewoon een script is, zoals mijn man bijvoorbeeld, iets dat niet echt is. Maar ik geloof graag dat alles mogelijk is en dat iedereen zijn eigen sprookje verdient. Iedereen verdient zijn of haar moment van glitter en glamour. Van beroemd en gelukkig zijn. Een moment waarop het onmogelijke mogelijke lijkt. Een moment waarop het voelt alsof je bent geboren om te sprankelen.

Om dat te doen, te voelen, is het nodig om het moment te pakken. Wees je ervan bewust, zoek naar mogelijkheden en ervaar het volledig. Om de magie te voelen, is het nodig om mindful te zijn: om een moment te ervaren zonder oordelen te hebben. En misschien is dat wel precies wat die zoetsappige kerstfilms met mij doen: ze laten mij alle zorgen vergeten en laten me in het moment zijn. Soms maken ze me zelfs aan het huilen: ja ik weet het, het is bijna een beetje sneu, maar het werkt voor mij. En ik denk graag dat het voor andere mensen ook werkt, om een gevoel van dapperheid aan te wakkeren, om te kunnen bereiken wat jij maar wil.

En terwijl je je dapper voelt, zoek dan voor jezelf uit wat jij zou willen veranderen voor jezelf. Wil jij je sterker voelen? Of wil jij je liever bewuster zijn van dat ene wat liefde heet en naast je op de bank zit? Wil jij investeren in je eigen seksualiteit? Of geef jij er de voorkeur aan om de spanning wat meer op te zoeken met je geheime liefde?

Als je eenmaal ontdekt hebt wat je wil veranderen; pak het moment en handel ernaar. Voel de magie en maak het van jou.

Je verdient het.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?