De beste dating-apps voor de lgbtq+ community

lesbische vrouwen daten

Als je niet-hetero bent, dan is het niet altijd makkelijk om te ontdekken of degene op wie je een oogje hebt net als jij bijvoorbeeld lesbisch of homoseksueel is. Via speciale dating-apps voor de LGBTQ+ community wordt dat makkelijker: hier zitten gelijkgestemden die duidelijk zijn over hun voorkeuren of bezig zijn om deze te ontdekken. Wij zetten de beste (internationale) dating-apps voor je op een rijtje.

Lees ook: Hoe schrijf je een sterk dating-app profiel?

De beste dating-apps voor de LGBTQ+ community

LGBTQ+: een afkorting voor de lesbian, gay, bisexual, transgender, queer/questioning community en iedereen die daarbij hoort. Online daten wordt op deze manier een stuk makkelijker. Hoewel er niet voor elke genderidentiteit of seksuele voorkeur grote internationale dating-apps zijn, vind je hieronder enkele van onze favorieten.

1. HER (iOS en Android)

HER is een dating-app die is ontwikkeld voor en door queer vrouwen. Het staat bekend als lesbische- en biseksuele dating-app, maar het is ook een goede plek om non-binaire en cisgender mensen te ontmoeten. In de app kun jij 17 seksualiteiten en 18 genderidentiteiten selecteren en meer dan één voornaamwoord. Bovendien is het een echte community, met het belangrijkste LGBTQ+ nieuws.

Lees ook: Genderidentiteit: non-binair

2. Lesly (iOS en Android)

Lesly is een dating-app voor lesbische- en biseksuele vrouwen. De app heeft dezelfde basis als Tinder: je swiped potentiële dates naar links of rechts op basis van hun foto.

3. Hinge (iOS en Android)

Hinge is duidelijk over hun missie: de dating-app wil zo snel mogelijk overbodig zijn. Hoe ze dat willen bereiken? Door zoveel mensen aan het daten te krijgen. Via deze app leerde voormalig presidentskandidaat Pete Buttigieg zijn man.

4. Grindr (iOS en Android)

Grindr mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met beste dating-apps voor de LGBTQ+ community. Het is de populairste app voor homo- en biseksuele mannen. Je kunt je genderidentiteit aangeven, zoals transgender man, non-binair of queer. Ook is het mogelijk om in te vullen met welk voornaamwoord je graag aangesproken wordt. De meeste keus om homo- of biseksuele mannen te ontmoeten heb je op Grindr.

5. Scruff (iOS en Android)

Scruff is een vooruitstrevende GBTQ dating app. Je kunt zoeken naar allerlei mannen en ze doen hun best om zo inclusief mogelijk te zijn. Zo waren ze de eerste app met een optie voor de transgender community en hoef je geen etniciteit (meer) te selecteren om je te registreren.

6. Hornet (iOS en Android)

Met meer dan 25 miljoen leden is Hornet één van de grootste dating-apps voor homoseksuele en biseksuele mannen. Op de website kun je ook LGBTQ+ verhalen lezen.

7. Feeld (iOS en Android)

De app van Feeld biedt meer dan twintig gender- en seksuele identiteiten waar je uit kunt kiezen. Het is daarmee één van de meest vooruitstrevende en inclusieve dating-apps uit dit rijtje. Je kunt ook een koppelaccount aanmaken.

8. Wapa (iOS en Android)

Wapa is de populairste dating-app voor vrouwen in onder andere Spanje, Italie en een heel stel landen in Zuid-Amerika. Op Wapa leer je lesbische-, biseksuele en bi-curious vrouwen (zowel transseksueel als cisgender) kennen. Als één van de weinige apps heeft Wapa geen optie om voor ‘straight’ te kiezen. De app is exclusief voor lesbiennes.

9. Transdr (iOS en Android)

Transdr communiceert hun app als ‘een niet-veroordelende date community voor transseksuele personen’. En dat is precies wat Transdr is. Ben jij transgender en wil je daten? Dan zou dit een fijne app voor je kunnen zijn.

Welke dating-app vind jij het prettigst?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?