Hoe maak je een goed dating-app profiel?

Een op de drie koppels vinden elkaar tegenwoordig online. Je dating-app profiel is het eerste wat een potentiële partner ziet. Jouw profiel zo invullen dat jij goed uit de verf komt en waarin jouw ware ik echt naar voren komt, is vaak lastiger dan je denkt. Wat vertel je wel of niet over jezelf? En welke foto’s gebruik jij? Wat spreekt een ander aan en vul jij al iets in over jouw ideale partner? Stop! Neem even een moment van bezinning en lees de volgende tips. Daarna kun jij vol vertrouwen aan de slag om een goed dating-app profiel te schrijven.

Kijk naar andere dating-app profielen

Als je moeite hebt met het invullen van een goed dating-app profiel, doe dan inspiratie op bij anderen. Bekijk profielen van anderen, vooral naar die profielen die jou aanspreken en waar jij een goed gevoel bij hebt. Knip en plak de teksten niet letterlijk, maar haal eruit wat jij mooi vindt om mee te nemen en giet er je eigen sausje overheen.

Gebruik humor in je profiel

Een lach op iemands gezicht toveren is op een online dating-app een schot in de roos. Humor verbindt en het zegt iets over jou. De eerste punten heb je al gescoord.

Vraag vrienden om hulp

Vraag een vriend(in) om jou te helpen bij het schrijven van je profiel. Niets is zo lastig als schrijven over jezelf. En soms kennen ze je beter dan jij jezelf kent. Misschien heb jij een vriend die goed kan schrijven en de woorden creatief kan formuleren. Vraag hem of haar om wat leuks over je te schrijven. Ook kun je vragen aan je beste vrienden wat zij jouw beste eigenschappen vinden.

Wees origineel in je dating-app profiel

Waar blink jij in uit? En wat vind je nou écht leuk om te doen? Schrijf het op in je eigen woorden. Vermijd clichés, zoals vertellen dat je het leuk vindt om op het strand te lopen of wijn te drinken voor een haardvuur; je bent namelijk niet de enige. Dat maakt het niet zozeer saai, maar je valt simpelweg niet op. Bedenk iets interessants wat bij jou past en een goed gespreksonderwerp kan zijn. Vertel bijvoorbeeld over je liefde voor bepaalde landen, unieke hobby’s en waar je goed in bent.

Lees ook: Tien dealbreakers bij een eerste date

Wees specifiek

Gebruik specifieke voorbeelden als jij een beeld wil schetsen van wie jij bent. Als je van reizen houdt, vertel dan wat jouw favoriete bestemming is en waarom. En wat doe jij dan zoal op reis? Ben jij een all-inclusive vakantieganger die elk jaar naar Turkije gaat of maak je trektochten door Nepal? Zulke informatie spreekt tot de verbeelding en brengt je profiel tot leven. Bovendien leer jij zo makkelijker gelijkgestemden kennen, die ook graag op het strand liggen – of juist niet.

Kies actiefoto’s voor je dating-app profiel

Profielfoto’s waarop jij je favoriete hobby uitoefent, scoren beter dan een foto waarop je van oor tot oor lacht. Zelfs als op die foto’s jouw gezicht niet te zien is.

Gebruik nooit foto’s met anderen

Een foto waar jij met vrienden of familie op staat, wekt de indruk dat jij die met een reden plaatst. “Vaak zijn mensen die dat doen niet de knapste, dat compenseren ze dan door ‘onopvallend’ tussen een aantal leuke mensen op de foto te gaan staan”, zo spreekt een ervaringsexpert. Het laatste wat jij wilt is dat een potentiële date denkt dat jij je wat knappere vriendin bent. Funest voor je zelfvertrouwen.

Niet doen: foto’s van je kinderen

Ook foto’s van jou en je kinderen kun je beter bewaren voor later. Geef gerust aan dát je kinderen hebt, maar wie ze zijn en hoe ze eruit zien, komt pas aan de orde na een paar afspraken. Je kinderen hebben er ook niet om gevraagd om zomaar op internet te worden geplaatst.

Gebruik een positieve toon

Wees altijd positief over jezelf. Zie jouw profiel als een dating-cv. Je zou niet willen dat een toekomstige werkgever iets negatiefs leest, dus waarom zou jij willen dat een potentiële partner iets leest dat niet positief is? Daar komt hij of zij later vanzelf wel achter, als het allemaal voorbestemd is. Vervelende trekjes heeft iedereen, maar vaak vind jij die vervelender dan dat een ander ze vindt.

Wees eerlijk in je dating-app profiel

Een leugentje om eigen bestwil brengt je nergens in de datingwereld. Bedenk hoe gekwetst jij zou zijn als iemand met wie je aan het daten bent tegen je liegt. Bovendien is het een grote teleurstelling wanneer je liegt over uiterlijk of als je iemand naar de mond praat om in de smaak te vallen. Je valt uiteindelijk door de mand met je dating-app profiel. Wanneer blijkt dat je niet te vertrouwen bent, is al jouw moeite en energie voor niets geweest.

Controleer de spelling

Veel mensen vinden spelfouten en rare zinnen een afknapper. Lees je tekst nog eens na wanneer je klaar bent met schrijven. Of vraag een vriend om een frisse blik te werpen op jouw profieltekst.

Laat zien dat jij blij bent

Nog even terug naar die foto’s op jouw dating-app profiel. Uit een recente peiling blijkt dat 96 procent van de mensen liever een grote, gelukkige glimlach op een profielfoto ziet dan een sexy en uitdagend kiekje. Bovendien trek je vooral mensen aan die uit zijn op seks, als jij zelf voornamelijk schaars geklede foto’s plaatst. Geen probleem als dat is waar je naar op zoek bent, maar zoek je een serieuze relatie, dan kun je dus beter kiezen voor andere foto’s.

Kies recente foto’s en laat de echte jij zien

Als de foto’s ouder zijn dan een jaar, gebruik ze dan niet. Eén van de meest voorkomende klachten over online datingprofielen is dat ‘ze er misschien ooit zo uitzagen, maar nu is dat zeker niet meer zo’. Laat alle kanten van jezelf zien door jouw foto’s. Het is bewezen dat je meer aandacht krijgt wanneer jij meer foto’s van jezelf op jouw profiel hebt staan. Voeg minimaal twee portretfoto’s toe, waarop je gezicht duidelijk te zien is. Eén foto in de volle lengte is een must, zo zijn er geen verrassingen bij de eerste ontmoeting. Niks is zo vervelend als investeren in allerlei leuke gesprekken, een ontmoeting en vervolgens zien dat de foto’s niet bepaald de waarheid hebben gesproken. En vergeet vooral die actiefoto’s niet, waar we het eerder over hadden.

Laat open wie jij zoekt

Als jou op de datingsite gevraagd wordt wat je precies zoekt, geef dan niet te veel details. Vertel over het soort relatie dat je zoekt en of er specifieke eisen zijn, zoals dat hij of zij een hondenliefhebber moet zijn of geen bezwaar moet hebben tegen kinderen. Laat alles open als het gaat om zaken als lengte, gewicht, inkomen, haarkleur en andere uiterlijke of materiële kenmerken. De ware vinden doe je niet op slechts de inhoud van een goed dating-app profiel; of jij verliefd bent ervaar je immers snel genoeg wanneer je elkaar in het echt ontmoet.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?