De beste seksscènes in bingewaardige series

De beste seksscènes in bingewaardige series

Seks op tv? Sinds de doorbraak van HBO en Netflix hoef je niet meer naar obscure pornokanalen te surfen voor een stomend schouwspel. Tv-series zijn een heel eind gekomen sinds de brave Brady Bunch en schotelen je inmiddels de opwindendste seksscenes voor. Dit zijn de heetste shows om te streamen!

Fantasie laten prikkelen

Soms heb je zin in een snelle masturbatiefix op PornHub of YouPorn. Het is makkelijk en door het grafisch karakter van de filmpjes al gauw doeltreffend. Sexy? Nee, dat meestal niet. Prikkelende verhaallijn? Nope, eerder potsierlijk, als ze al niet meteen beginnen te rampetampen.

En hoewel dat prima is, is het soms ook wel lekker om je fantasie wat meer te laten prikkelen. Zonder dat je ogen direct naar iemands kloppende lid of opengesperde poes worden gezogen. Bonus: het acteerwerk in series is stukken beter.

Van Turks Fruit tot Girls

Schaamteloze seksscenes in series zijn echt iets van de laatste jaren. In films hadden we er al langer ervaring mee. Zo keken we in de jaren ’70 met rode koontjes naar de erotische films over Emmanuelle en vergaapten we ons aan de vrijpostige verfilming van Jan Wolkers’ roman Turks Fruit.

Wie kent tenslotte niet die legendarische scene uit Turks Fruit waarin Olga zich poedeltjenaakt bovenop Erik laat vallen en hij een fles champagne over haar borsten sprenkelt om het vocht daarna gulzig van haar af te likken?

Het onbeschaamde karakter van Turks Fruit werd een inspiratiebron voor latere filmmakers, tot de controversiële Lena Dunham aan toe. Die stuurde een aantal jaar geleden een Instagrambericht de wereld in waarin ze verklaarde dat ze de inspiratie voor de stomende seksscènes in haar serie Girls uit deze film had gehaald.

De schaamteloze Samantha Jones

Waar het grote scherm altijd al wat scheutiger was met onverbloemde erotiek, bleef het kleine scherm qua stoutheid een beetje achter. Natuurlijk werd er wel aan seks gerefereerd: zelfs in tv-shows als I love Lucy uit de vroege jaren zestig vlogen de dubbelzinnige toespelingen over tafel. Maar meer dan een tongue in cheek-grapje? Nee, dat niet.

Echt ondubbelzinnig werd het pas toen Samantha Jones eind jaren ’90 demonstreerde wat je allemaal met een seksschommel kon doen. Tussen haar met liefde en seks worstelende vriendinnen was Samantha een frisse wind die het seksspel volgens haar eigen regels speelde. Altijd op zoek naar een goed orgasme, altijd paraat met een hilarische oneliner waarin ze haar zelfliefde schaamteloos debiteerde.

Wat dacht je van het volgende pareltje: ‘You can bang your head against the wall and try to find a relationship or you can say screw it and just go out and have sex like a man.’ Samantha was er bovendien de vrouw niet naar om een man te pleasen en stelde even hoge eisen aan haar bedpartners als aan zichzelf: ‘Fuck me badly once, shame on you. Fuck me badly twice, shame on me.’

Inmiddels zijn er bijna vijfentwintig jaar verstreken sinds Samantha onze gesprekken over seks voorgoed veranderde en is het aandeel aan seks in series alleen maar gegroeid. Benieuwd naar de meest legendarische seksscènes op het kleine scherm? Komen ze!

De beste seksscènes in series

  • Hollywood

Ryan Murphy staat niet bekend om écht opwindende sekstaferelen. Meestal zijn ze bizar (American Horror Story), afstandelijk en cocaïnegedreven (Halston) of een uiting van psychologische problemen van de protagonist (Ratched). Maar in de miniserie Hollywood komen liefhebbers van sensuele scènes wél aan hun trekken. De serie speelt zich af in het Hollywood van de jaren ’40: the golden years voor witte, heteroseksuele mannen, maar not so much voor hun zwarte of homoseksuele collega’s. In Murphy’s universum domineren vrouwen echter de filmstudio’s en mogen filmidolen als Rock Hudson wél openlijk gay zijn. Een gegeven dat leidt tot een romantische, ontroerende en sexy scène tussen Jake Picking als Rock Hudson en Jeremy Pope als de zwarte schrijver Archie Coleman.

  • Vikings

Could Travis Fimmel be any sexier? Jazeker, dat kan hij. En al helemaal wanneer hij zich in 2013 in een woeste Vikings-outfit hijst en een paar seizoenen lang de rol van nieuwsgierige, avontuurlijke en broeiende Ragnar Lothbrok vertolkt. Samen met ‘schildmaagd’ Lagertha vormt de Viking-leider een vurig paar, of ze nu aan het vechten of aan het seksen zijn. Lagertha windt er geen doekjes om: ‘I want to ride you like a wild bull’, kreunt ze, voordat ze bovenop hem klimt.

Ondanks alle seksuele spanning tussen de twee hoofdpersonages, zijn er scènes die de Ragnar/Lagertha-liefdessaga overstijgen. En dan vooral die ene tussen Ragnar en de voormalige slavin Yidu. Yidu ligt in bad, terwijl Ragnar volledig gekleed over haar gebogen staat. Langzaam en teder wast hij haar hals, totdat hij zijn hand in het water laat glijden. Yidu houdt haar adem in terwijl Ragnar haar strak aan blijft kijken en zijn hand traag op en neer laat gaan. Hij wast haar haar, streelt haar armen met een scherp mes en snijdt dan in een ruk haar haren eraf tijdens een tedere kus. Kinky en een ironische spiegeling van Yidu’s uiteindelijke verdrinkingsdood: ook door de handen van Ragnar.

  • The Handmaid’s Tale

Deze grimmige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Het speelt zich af in Gilead, de voormalige Verenigde Staten, een totalitaire staat die gerund wordt door christenfundamentalisten. Omdat het geboortecijfer door milieuverontreiniging drastisch gedaald is, worden de weinige vruchtbare vrouwen als ‘dienstmaagd’ toegewezen aan de mannelijke elite en hun echtgenotes. Hun opdracht? Een kind baren, dat kind afstaan en hetzelfde riedeltje herhalen bij een volgend kinderloos paar. Als fokmachine, inderdaad.

De meeste seksscènes in The Handmaid’s Tale bestaan uit rituele verkrachtingen, die door de verwrongen en getraumatiseerde gezichtsuitdrukkingen van hoofdpersonage June extra pijnlijk zijn om te bekijken. Maar wanneer ze er halverwege het eerste seizoen samen met bewaker Nick tussenuit piept, leidt dat tot een van de meest bevrijdende seksscenes in de tv-geschiedenis. Ze scheurt zijn kleren van het lijf, schudt haar altijd verborgen haar los en duwt hem onder zich. That’s right, woman on top! In Gilead is seks een klinische daad waartoe vrouwen gedwongen worden, maar hier neemt ze de controle over haar lijf en seksualiteit op glorieuze wijze terug.

  • Bridgerton

In Britse kostuumdrama’s broeit het altijd onder de oppervlakte, maar valt er zelden meer te zien dan een naakte enkel of een deinende boezem die dreigt te bezwijken onder hevige emoties. Zo niet in Netflix’ hitserie Bridgerton. Massaal droomden we enkele maanden geleden weg met Daphne Bridgerton en haar sexy hertog Simon Basset, het om elkaar heen drentelende liefdespaar dat uiteindelijk in elkaars armen valt. En hoe, want vanaf het moment dat het huwelijk geconsumeerd mág worden, doen ze dat ook. In bed. In de bosjes. Op de trap, waar Simon de onschuldige Daphne kennis laat maken met de geneugten van cunnilingus. De seksscene in aflevering vijf gaat waarschijnlijk de boeken in als de langste seksscene ooit geschoten. Fijn om in je eentje bij weg te zwijmelen, misschien minder comfortabel met je kostuumdramaliefhebbende moeder naast je.

  • Orange is the New Black

Speaking of cunnilingus. OITNB speelt zich af in een vrouwengevangenis en tussen alle drama, grappen en machtsvertoon door, weten de vrouwen de creatiefste oplossingen te vinden om hun seksuele driften op elkaar bot te vieren. Zo heeft Nicky de soepelste tong van de hele gevangenis, letterlijk en figuurlijk, en laat ze die met veel genoegen tussen de benen van haar medegevangenen glippen. Vooral in de kapel, waar het licht door de glas-in-lood ramen de normaal zo harde omgeving zacht maakt. En vooral bij haar beste, en redelijk krankzinnige, vriendin Morello: check de exhibitionistische douchescène. Maar ook de seksscènes tussen hoofdpersonage Piper en haar vriendin Alex zijn niet voor de poes. Zoals tijdens die flashback, wanneer Piper haar nieuwbakken vriendin trakteert op een verlegen striptease, die uiteindelijk uitmondt in een stomend sekstafereel onder de douche.

  • Game of Thrones

Als er één serie grensverleggende seksscènes heeft geschoten, dan is het Game of Thrones wel. Incest, anyone? In vrijwel elke aflevering van het fantasie-epos komt seks voor, of het nu wrede, tedere of manipulatieve seks is. Sommige scènes doen een beetje pijn aan de ogen, maar de meeste zijn zo heet als het vuur uit draak Drogons angstaanjagende muil. Toch steken er twee met kop en schouders boven de andere uit. Allereerst die met Daenerys, die haar woeste man Khal Drogo leert dat seks meer is dan achterlangs erin en beuken maar. Ze worstelt zich uit haar onderdanige positie, gaat bovenop de verbouwereerde krijger zitten en zegt: ‘Tonight I want to look upon your face’. Met die daad verandert ze niet alleen haar relatie, maar ook haar positie als vrouw in een door mannen gedomineerde stam.

De mooiste scène blijft echter die tussen Jon Snow en Igritte. Na weken flirten lokt Igritte Jon naar een grot, trekt haar berenvel uit en zegt zelfbewust dat ze wil dat hij alles van haar ziet. Jon probeert zich te verzetten, kan de verleiding niet weerstaan en de twee geven zich over aan een wilde, gepassioneerde kus die eindigt in een stomende liksessie tussen de benen. Het beste aan deze scène? Dat hij niet gaat over shockeren of nare machtspelletjes, maar over lust en liefde. Puur en ongebreideld.

  • True Blood

Vanaf het eerste seizoen verlegde het vampierdrama True Blood de grenzen van seks op tv. Van triootjes tot orgies en van SM-taferelen tot de incestscène tussen Viking-vampier Eric en zuslief Nora waarna hij grijnzend verklaart: ‘We fight like siblings but fuck like champions’. Sowieso mag Eric de beste seksscènes op zijn conto schrijven, want wat dacht je van het wonderschone moment waarin hij en hoofdpersoon Sookie de liefde bedrijven in een met sneeuw bezaaid winterlandschap, van top tot teen gehuld in wit bont? Alhoewel die scène waarin Sookie haar andere vampire lover Bill uit een ondiep graf sleurt om op een nachtelijk kerkhof down and dirty te gaan ook niet mis is.

Fan van vampierseks? In The Vampire Diaries gaat het er ook regelmatig bijzonder heet aan toe. Waar de seks tussen hoofdpersonage Elena en brave vampier Stefan Salvatore vooral heel liefdevol is, wordt het al een stuk intenser wanneer zijn bad boy brother Damon ten tonele verschijnt. Waarom? Omdat zelfs deze duistere, bloedzuigende hottie hopeloos verliefd wordt en dankzij Elena langzaam maar zeker zijn menselijkheid terugvindt. En stiekem is er niets sexyer dan dat: een monster dat de hele wereld pijn doet. Behalve jou.

Ben je dus klaar met simpel klaarkomen op pornokanalen? Laat je dan meevoeren in een bingefest op één van je favoriete streamingsdiensten. Fijn voor de fantasie!

Lees ook: series over seks en relatie die je gezien moet hebben

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?