De eerste keer masturberen met een vibrator

de eerste keer masturberen met een vibrator

In een mensenleven zijn er talloze eerste keren. Zo ook op het gebied van seksualiteit. In de serie ‘Mijn eerste keer’ beschrijven vrouwen hun eerste keer: zoenen met iemand van hetzelfde geslacht, een trio, vreemdgaan of seks onder invloed. Linda (37) werkt als freelance schrijver voor Pabo Magazine en vertelt over haar eerste keer masturberen met een vibrator.

De vibrator: het oudste en populairste seksspeeltje

Het ontstaan van de eerste vibrator is eigenlijk een triest verhaal. Gedacht werd dat veel vrouwen last hadden van hysterie. Dit werd op verschillende manieren uitgelegd. Volgens de één was het een baarmoeder die door het lichaam zweefde en de vrouw de adem zou benemen, vandaar dat ze moest hijgen bij een orgasme. Volgens anderen was het een gebrek aan seksueel genot. Hoe dan ook: het was een hardnekkige, chronische ziekte waar zo’n 75% van de vrouwen last van had. Genezen konden ze niet, maar hysterie was wel te behandelen. De oplossing: paroxysme, oftewel het stimuleren van de genitaliën, met spiertrekkingen van ‘genot en pijn’ als gevolg. Dan konden die vrouwen weer even vooruit. Artsen vonden het echter maar een tijdrovend en intensief klusje. Omdat zelfbevrediging nog uit den boze was, ontstonden er steeds meer (medische) hulpmiddelen.

Van medisch hulpmiddel naar sextoy

De eerste vibrator werd rond 1880 op de medische markt gebracht, later kwamen er ook exemplaren voor thuis die aan te sluiten waren op de netstroom. Er werd volop geadverteerd voor vibrators, maar het gebruik bleef decennialang een taboe. Lange tijd werd de wand massager bijvoorbeeld als massageapparaat verkocht, terwijl hij voornamelijk als clitorisvibrator werd gebruikt. Pas door onder andere de komst van Sex and the City en andere vooruitstrevende vrouwen werd het gebruik van een vibrator steeds meer genormaliseerd. Veel vrouwen stappen nu gerust een seksshop binnen, organiseren een soort Tupperware party voor vibrators of bestellen online.

Mijn eerste eigen vibrator

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst een vibrator in het echt zag: ik zou een vriendin helpen met verhuizen. Toen ik bij haar thuis aankwam, bleek dat alles nog ingepakt moet worden. We waren luie studenten, dus dat hoorde er een beetje bij. En zo kwam ik oog in oog te staan met haar turquoise bulletvibrator: een klein en dun exemplaar, waarvan ik dacht: heb je daar genoeg aan? Ik vond mezelf erg vooruitstrevend, had verschillende relaties en scharrels gehad, maar een vibrator had ik niet. En zo besloot diezelfde vriendin dat ik er één voor mijn verjaardag kreeg. Ik was haar dankbaar, want tot nu toe had ik niet het lef gehad om zelf een sexshop binnen te stappen voor een speeltje. Dit was uiteraard voor de opkomst van de webshops.

Naar de sexshop

Zo gezegd, zo gedaan: wij gingen samen op pad om een vibrator te kopen. Ik woonde in Zwolle om de hoek van een Christine Le Duc, dus giechelend stapten we daar naar binnen. Binnen no-time stonden we weer buiten, met zo ongeveer het grootste exemplaar dat we konden vinden. Eentje met een realistisch uiterlijk en voor de fans van Sex in the City: formaatje pepermolen.

I like big dicks and I cannot lie

Tja, wat kan ik zeggen: I like big dicks and I cannot lie. Mijn liefde voor grote piemels was niet onbekend bij mijn vrienden: mijn beste vriend gaf me een Sinterklaas-surprise in de vorm van een twee meter (!) lange penis. Ook waren ze getuige van het feit dat ik een donkere man versierde puur en alleen omdat ik wilde kijken of het ‘gerucht’ waar is. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Terug naar mijn eerste vibrator: die zorgde voor grote hilariteit in mijn vriendengroep, maar ook veel interesse onder mijn mannelijke vrienden en scharrels.

De eerste keer masturberen met een vibrator

Tot nu toe bleef masturberen bij mij beperkt tot clitorale stimulatie met mijn vingers. De komst van mijn eerste vibrator bracht daar uiteraard verandering in. Nog dezelfde avond wilde ik hem uitproberen. Met wat glijmiddel en omdat ik al voldoende opgewonden was, gleed hij eenvoudig naar binnen. Met de draaiknop kon ik de vibraties aanpassen. Toch mistte er wat. Nee, mijn eerste ervaring was niet heel opwindend. Al snel kwam ik er achter dat ik er pas van genoot als ik al voldoende opgewonden was. Erotische verhalen waren mijn ding, veel spannender dan porno. Dus tijdens het lezen van zo’n verhaal probeerde ik het nog eens. Al lezend en vingerend genoot ik van de trillende vibrator en het enorme opgevulde gevoel wat hij me gaf. Mijn orgasmes werden intenser met het gebruik van een vibrator. Al snel besloot ik hem ook te gebruiken samen met één van mijn scharrels.

De ontwikkeling van vibrators

De ontwikkeling van vibrators heeft niet stilgestaan. Na mijn eerste exemplaar – op batterijen en toch wat chemisch ruikend – koos ik voor een koppeltoy: de Chorus van We-Vibe. Deze focust zich meer op de clitoris, wat ik toch fijner vindt. Bovendien kun je hem dragen tijdens de seks, zodat je er beiden wat aan hebt. Het speeltje is bovendien op te laden met USB en voelde al met al duurzamer en moderner aan dan de vibrator die al lang in de prullenbak was verdwenen.

Mijn ervaring met Womanizer

Een paar jaar geleden was daar opeens de luchtdrukvibrator van Womanizer. Een revolutionaire toy die met luchtdrukstootjes je clitoris verwend. Ik kon me er weinig bij voorstellen en vond hem prijzig, maar na het lezen van de vele lyrische reviews – en de komst van de Womanizer Duo – besloot ik er voor te gaan. Ik kan wel zeggen, dat dit mijn beste aanschaf ooit is geweest. De Duo is een vibrator die eigenlijk elke vrouw verdiend. Mijn eerste keer masturberen met de Duo vibrator was zó intens, dat ik dacht dat ik zou ontploffen. Met deze vibrator worden zowel je G-spot als clitoris gestimuleerd en ik beleefde een orgasme wat minutenlang doorging. Het zal je niet verbazen dat ik hem regelmatig uit mijn nachtkastje haal.

Masturberen met een vibrator: solo en in een relatie

Masturberen met een vibrator: ik vind het fantastisch. Solo, maar ook met een partner is het een enorme toevoeging aan je seksleven, voor meer spanning en genot. Bovendien ga ik regelmatig in mijn eentje op reis: in dat geval is het beter voor mijn relatie om een vibrator in bed te hebben dan een andere man. De Womanizer Liberty staat overigens nog op mijn wensenlijstje voor tijdens mijn reizen, want dit is een kleiner exemplaar met een handig beschermhoesje en dus perfect voor in de koffer. En fantaseren is altijd leuk!

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?