De juiste bh maat voor jou bereken je zo

goede bh maat

Maar liefst 80 procent van de vrouwen blijkt de verkeerde maat bh te dragen. Dit komt vooral doordat de meeste vrouwen hun bh maat nooit laten opmeten. Zonde, want bij een lingeriewinkel kun jij dit gratis laten doen. Vind je dat niet prettig en doe je het liever in de privacy van je eigen huis? Wij leggen jou uit hoe jij zelf je bh maat kunt meten.

Hoe belangrijk is een goede bh maat?

Pijn in je rug en schouders, borsten die boven de cups uit komen, schouderbandjes die steeds afzakken: zomaar wat klachten waar je last van kunt hebben met een niet goed passende bh. De cups kunnen te klein of groot zijn, de omvang te ruim of juist te strak. Door een bh te dragen in de juiste maat, oog je slanker. Bovendien voorkom jij dat je last krijgt van je nek, omdat de bh de juiste support biedt. Een goed passende bh blijft altijd op zijn plek: ook als je bukt of jouw armen de lucht in gooit op een festival. Kruipt jouw bh steeds omhoog? Dan is hij te groot (geworden) en kun jij de volgende keer beter een maatje kleiner nemen.

Het risico van een te grote of kleine bh

Als je een bh draagt die te groot is (te zien aan deukjes en rimpeltjes in de stof), dan draagt dit bij aan het ontwikkelen van hangborsten. Bovendien kun je op die manier last krijgen van de pezen in je schouders.

Ook teveel druk is niet goed: een beugel-bh kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de bloedtoevoer naar het borstweefsel wordt vernauwd. Of er ontstaat schade aan je borstweefsel. Ook hierdoor kunnen jouw borsten gaan hangen.

Hoe meet ik mijn bh maat?

De vorm en het volume van de borst verandert in de loop der jaren: tijdens een zwangerschap, bij gewichtsschommeling of in de menopauze. Daarom moet de maat van je bh minstens eenmaal per jaar opnieuw gemeten worden. Wil jij dat thuis doen? Gebruik dan onderstaande tips:

  1. Meet de borstomtrek, net onder de borst.
  2. Lees de cupmaat af door de borstomvang te meten.
  3. Het cijfer van de eerste meting is je maat – het cijfer uit de tweede meting is je cupgrootte.

bh maat

Tekenen dat je niet de juiste maat bh draagt

Bh kruipt omhoog

Kruipt de rugband omhoog? Dan is de omvang te groot. Dit kan ook voorkomen als jij de bh al langere tijd hebt en vaak draagt. Uiteindelijk gaat het elastiek altijd lubberen. Een goede bh biedt zelfs op de ruimste stand goede support. Zit hij zelfs op het strakste haakje niet meer fijn, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een vervanger. Let hierbij op dat de band op de rug niet boven je borsten uitkomt: de bh hoort in één rechte streep door te lopen rond het lichaam.

Rode striemen en sideboobs

Knelt de rugband? Of heb je moeite om de bh te sluiten? Dan is de omvang te klein. Een bh is ook te strak wanneer je opeens sideboobs hebt: een uitstulping aan de zijkant van jouw lichaam, onder je oksels. Of op je rug. Als je rode striemen hebt in jouw schouders, dan is dat een teken van een bh die te strak zit. Veel vrouwen denken dat de meeste steun uit de schouderbandjes komt, maar dit is niet waar. Tachtig procent van de steun komt van de band om het lichaam: zorg er dus voor dat deze perfect aansluit.

Te kleine cups

Te kleine cups kunnen er voor zorgen dat jouw borsten aan de bovenkant boven de cups uitkomen. Hierdoor lijkt het alsof je vier borsten hebt! Gooi die bh maar in de prullenbak, want dit exemplaar past duidelijk niet goed meer. Als het middenstukje van jouw bh niet aansluit op het borstbeen, dan biedt hij niet voldoende steun. Een bh hoort beide borsten te scheiden om optimale steun te bieden. De cups zijn waarschijnlijk te klein.

Online bh kopen

Je leest wel eens de spreuk home is where the bra comes off. Elke vrouw kent het opgeluchte gevoel, wanneer je na een lange dag je bh af doet. Toch zou jij in principe geen last moeten hebben van je lingerie.

Vind je het prettig om rustig te kunnen passen voor je eigen spiegel, zonder dat een verkoopster meekijkt? Bestel jouw nieuwe bh’s dan online. Pas er meerdere, om een juiste keuze te kunnen maken en haal de kaartjes er pas af als je 100% tevreden bent!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

Céleste
november 18, 2021 3:15 pm

Bonjour. Je ne connais pas la mesure de mes seins. La ou est mon téton mes il mesure 115 et en dessous 106.merci pour votre réponse. Cordialement à vous.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layne
november 23, 2021 2:07 pm

Hi Céleste,

You can ask your question here. Our French colleague will answer you 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?