Hoe krijg je stevige borsten?

stevige borsten, hangborsten

Je borsten vormen samen met je billen de duidelijkste vrouwelijke kenmerken. Als je jong bent speelt zwaartekracht nog amper een rol en zijn je borsten in topvorm. Hoe ouder je wordt hoe meer veerkracht je huid verliest met slappere borsten als gevolg. Dit wekt veel ergernis op bij vrouwen. Iets waar je trots op bent in negatieve zin zien veranderen is vervelend. Gelukkig zijn er – naast acceptatie van de situatie – oefeningen om je borsten op een natuurlijke manier meer vorm te geven.

Hoofdoorzaken van hangborsten

Tijdens het ouder worden confronteert je lichaam jou met verschillende lichaamsveranderingen. Van stevige borsten naar slappere borsten is daar één onderdeel van. Ondanks dat het een natuurlijk en normaal verschijnsel is, willen veel vrouwen er verandering in brengen. Dat is goed voor te stellen aangezien borsten veelal worden beschouwd als pronkstuk. Voor we met concrete tips voor strakkere borsten strooien is het belangrijk te vermelden waarom je borsten slapper worden. Daarnaast hangt het per vrouw af hoe snel dit proces geschiedt.

  • Roken; roken is slecht voor je huidgezondheid. Langdurig roken zorgt niet alleen voor een minder mooie huid in het algemeen, maar ook voor rimpels en hangborsten.
  • Voeding; een gezond voedingspatroon heeft invloed op je huid. Vooral voldoende water drinken helpt je huid soepel en sterk te houden. Het drinken van veel alcohol en frisdrank heeft net als roken een negatieve invloed op de gezondheid van je huid. Te weinig voedingsstoffen binnen krijgen is eveneens slecht voor je huid en borsten.
  • Zwangerschap & borstvoeding; een zwangerschap vergt veel van je lichaam. Omdat je borsten groter worden rekt de huid op. Na de borstvoeding worden ze weer kleiner daardoor wordt de huid slapper Je kunt je voorstellen dat dit een negatieve invloed heeft op de vorm van je borsten
  • Snelle gewichtsverandering; een snelle gewichtstoename zorgt ervoor dat je huid plots veel meer belast wordt, zo ook je borsten. Tijd om te wennen is er niet voor je huid. Het zelfde geldt als je ineens veel gewicht verliest. Je borsten worden ineens kleiner, terwijl je huid gewend is meer volume te dragen.
  • Hormonen; hormonale schommelingen zorgen voor volumeveranderingen in je borsten. Hoe vaker dit gebeurt, hoe meer je huid zich moet aanpassen. Voornamelijk rondom de zwangerschap en tijdens de overgang vinden hormonale schommelingen plaats.
  • Verkeerde bh maat; 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Dit heeft gevolgen voor de vorm van je borsten. Een bh met de juiste pasvorm zorgt namelijk voor perfecte steun. Een te losse bh resulteert in hangende borsten waardoor je huid langzaam maar zeker uitrekt.
  • Genen; de vorm, grote en mate van ‘borstverzakking’ hangt deels af van je genen. Om die reden krijgt de een sneller hangborsten dan de ander.
  • Fanatiek sporten zonder goede kleding; sporten met veel borstbeweging zoals hardlopen en voetbal vormen veel belasting voor de huid rondom je borsten. Vooral als je de sport veel beoefent. Het is belangrijk goede sportbh’s te dragen om slappe borsten door sporten te voorkomen.

Praktische tips voor stevige borsten

Voor we allerlei tips op je af vuren om stevige borsten te onderhouden is het belangrijk om te weten dat het natuurlijke lichaamsproces van het krijgen van slappere borsten niet zomaar kan worden voorkomen. Wel zijn er bruikbare tips om het proces te vertragen. Dit heeft vooral te maken met een gezonde levensstijl en het versterken van je huid.

Koud douchen

Een koude douche of ijsbad is goed voor je hart, immuunsysteem en huid. Het stimuleert je doorbloeding maximaal waardoor je huid na verloop van tijd gladder, sterker en gezonder wordt. Het vergt flink wat mentale mentale veerkracht om de kou te trotseren, maar de positieve effecten zijn de moeite waard.

Goed passende bh’s aanschaffen

Waar veel winst te behalen valt is in het kopen van de juiste bh’s en het tijdig vervangen van oude bh’s. Weet je niet precies welke bh maat bij jou past? Zoek dan hulp in een specialistische winkel of lees ons artikel over hoe je de juiste bh maat berekent. Ook de aanschaf van sportbh’s is essentieel om het proces van hangborsten te vertragen.

Let op je lichaamshouding

Veel mensen denken gelijk aan hun nek en rug bij een verkeerde lichaamshouding. Dat is niet onterecht, maar vergeet vooral je borsten niet. Veelvuldig naar voren hangen beïnvloedt na verloop van tijd de stevigheid van je borsten. Neem dus zo veel mogelijk een rechte – hooguit licht gebogen – houding aan.

Gezonde voeding

Een gevarieerd voedingspatroon met voldoende vitamines en gezonde vetten draagt onder andere bij aan het behoud van volle borsten. Net als een goede vochtinname. Er wordt aangeraden om tussen de 1,5 en 2 liter water per dag te drinken. Veel mensen redden dat niet. Toch is vocht essentieel voor een gezonde huid. Vandaar dat uitdrogende middelen zoals alcohol niet in je voordeel werkt.

Smeerseltjes

Er bestaan talloze zalfjes en smeerseltjes waarvan beweerd wordt dat deze tegen slappe borsten helpen. De vraag is echter of dit daadwerkelijk helpt. Proberen kan geen kwaad, maar verwacht geen zichtbare effecten. Duurzame oplossingen zoals een gezonde levensstijl met een gezonde voeding, veel sport en niet roken werken beter.

Oefeningen voor stevige borsten

Veel vrouwen wil mooie grote, stevige borsten. Dat is uiteraard geen realiteit. Je moet het doen met wat je hebt. Ondanks dat je zelf misschien mooier en beter wil is het belangrijk om blij te zijn met je eigen lichaam. Ongeacht de vorm en het formaat van je borsten. Ieder lichaam verdient haar eigen trots. Wil je toch proberen de boel te verstevigen? Dan helpen onderstaande oefeningen je een eindje op weg.

Roeien

Roeien is een perfecte oefening om de zone rondom je borsten in shape te houden. Ondanks dat je borsten geen spieren bevatten is het raadzaam om de spieren rondom je borsten in vorm te houden. Op die manier ogen je borsten gezonder en steviger. Roeimachines in de sportschool voldoen prima. Andere sportschooloefeningen voor het trainen van je torso zijn eveneens aan te raden.

Opdrukken

Niet de meest populaire oefening voor vrouwen, maar wel zeer effectief; opdrukken. Met opdrukken train je buik, borst en armen. Een goede uitvoering is belangrijker dan hoe lang je het volhoudt. Heb je moeite met opdrukken? Probeer het dan op je knieën, staand tegen de muur of begin met planken.

Zwemmen

Met zwemmen train je de meeste spiergroepen. Daarnaast draagt het bij aan een betere conditie. Daarom is zwemmen een ideale oefening om zowel je borsten als alle andere spieren in vorm te houden. Het zal hoe dan ook een positieve invloed hebben op je lichaam en geest.

Twee gewichten

Met twee gewichten van 1 a 2 kilo kun je verschillende oefeningen doen die voor sterkere spieren zorgen. Belangrijk daarbij is dat je niet incidenteel eens een aantal oefeningen doet, maar 2 a 3 keer per week een kwartier bezig bent. Het voordeel van deze oefeningen is dat je ze uitstekend thuis kunt uitvoeren.

Belangrijkste tip: acceptatie van transformatie

Ondanks dat er talloze maniertjes zijn te vinden om hangborsten te voorkomen is de bruikbaarste tip om te accepteren dat je lichaam verandert naarmate je ouder wordt. Je er druk om maken en het tegenwerken heeft weinig zin, maar jezelf gezond en sportief houden is daarentegen wel belangrijk. Niet alleen voor het langer behouden van mooie volle borsten, maar ook voor de rest van je lichaam en geest. Zie dit artikel dan ook als steuntje in de rug om jezelf gezond te houden en daarmee ook je borsten zo veel mogelijk in vorm te houden. De rest is aan je lichaam!

Lees ook: De weg naar zelfliefde

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?