De voor- en nadelen van erotische piercings

erotische tepel piercing

Tepelpiercings en piercings in je genitaliën; jij zet ze niet alleen om jouw lichaam te versieren, maar ook om er seksueel genot uit te halen. Daarom worden deze sieraden wel erotische piercings genoemd. Die piercings in je genitaliën en tepelpiercings brengen je sensatie, maar juist het laten piercen van die gevoelige plekjes heeft soms ook nadelen. Denk jij na over tepelpiercings of piercings in je genitaliën? We zetten de voor- en nadelen van intieme piercings voor je op een rij.

Erotische piercings in je genitaliën

Al eeuwen wordt er gepiercet. In de oren, neus, tong of navel zijn de meest bekende plekken, maar daartoe zijn piercings al lang niet meer beperkt. Tepelpiercings en piercings in je genitaliën worden steeds populairder. Naast dat het mooi staat hebben ze als bijkomstig voordeel dat ze je genitaliën stimuleren tijdens de seks. Tegenwoordig zijn piercingtechnieken veilig, hygiënisch en een stuk minder pijnlijk. Een erotische piercing zet je vooral voor jezelf. In een paar gevallen is je partner hier ook blij mee, omdat het jullie beide stimuleert.

Tepelpiercings zijn de populairste erotische piercings

De tepelpiercing is de meest populaire erotische piercing. Wanneer je er voor het eerst één laat zetten, is het een gewaagde keuze vergeleken bij een piercing in jouw oren. Je piercet tenslotte één van de meest gevoelige plekjes op je lichaam. Dit schrikt vaak af, maar bedenk je dat de gevoeligheid van de tepel toeneemt. Die stimulerende werking

voel je direct na het laten zetten van een tepelpiercing. De voor- en nadelen van tepelpiercings:

 • Het laten zetten van een tepelpiercing kan vrij pijnlijk zijn. Denk tijdens het piercen dus vooral aan leuke dingen;
 • De wond van een tepelpiercing geneest binnen drie tot negen maanden;
 • Het is een geweldige erotische piercing die enorme seksuele aantrekkingskracht heeft;
 • De stimulatie door de piercing werkt direct, maar tijdens de herstelperiode is beter de piercing niet aan te raken (behalve om te reinigen).

Piercings in de genitaliën van mannen

Mannen hebben ruime keuze in het laten zetten van piercings in de genitaliën. Er zijn minstens negen verschillende soorten. Het nadeel dat mannen hebben vergeleken bij vrouwen is dat bij hen de erotische piercings in de genitaliën minder snel genezen. Soms duurt het wel negen maanden. Tijdens de genezing is het verstandig om condooms te gebruiken. Zo blijft jouw piercing schoon en beschermd en heb je minimale kans op een ontsteking. Deze erotische piercings in je genitaliën kun je als man laten zetten:

 • De populairste genitale piercing onder mannen: Prins Albert. Waarbij een ringetje door de onderkant van de eikel wordt gestoken die er via urinebuis weer uit komt;
 • Piercing in de voorhuid: als onbesneden man kun je een sieraad in de voorhuid zetten;
 • Voor besneden mannen is de dydoe meer geschikt, deze wordt door de eikelrand gestoken;
 • De ampallangpiercing is een staaf horizontaal door de eikel heen. De genezing hiervan kan tot negen maanden duren;
 • Je kunt de eikel ook verticaal piercen met een apadravyapiercing;
 • De piercing die ook de vrouw stimuleert is de publicpiercing: waar de penis aan de bovenkant begint, wordt een staafje of ringetje geplaatst.
 • In de huid van je balzak kun jij overal een piercing zetten, als de huid los genoeg daarvoor is;
 • Het frenum is dat stukje huid achter de eikel dat de voorhuid aan de penis verbindt dat je ook kunt versieren met een erotische piercing;
 • De lorumpiercing zet jij aan de onderkant van de penis, daar waar je scrotum begint. Dit is één van de meest comfortabele piercings in de genitaliën voor een man.

Lees ook: Erogene zones van de man

Piercings in je genitaliën: goed om te weten

Als man moet jij voor het plaatsen van een erotische piercing nadenken over een paar dingen. Bedenk van tevoren welke genitale piercing bij jou past en vraag de piercer naar de voor- en nadelen. Zo is het goed om te weten of er genoeg ruimte voor een erectie overblijft. En of je direct na het zetten seks kunt hebben of niet. Piercings in de genitaliën zijn soms tot 2,5 millimeter dik, wil je een kleiner staafje of wil jij gaan stretchen? Deel ook je zorgen met de piercer, misschien kan hij je gerust stellen. Ook de verzorging van je piercing is een belangrijk punt om mee te nemen.

Vrouwelijke piercings in de genitaliën

Genitale piercings bij vrouwen genezen sneller dan bij mannen. Het dragen van een skinny jeans of fietsen is in het begin niet comfortabel, maar over het algemeen ben je na een paar weken weer op de been. De Christina piercing heeft de meeste tijd nodig om te genezen: zes tot negen maanden. Desondanks is het een gewilde erotische piercing. Een licht gebogen staafje wordt verticaal aan de onderkant van je venusheuvel gezet. Het onderste balletje zit dus tussen je schaamlippen en de bovenste zit op de venusheuvel. Andere vrouwelijke piercings in de genitaliën zijn:

 • Horizontale clithood: een ringetje door het clitorishoedje;
 • Verticale clithood: hetzelfde als hierboven omschreven, maar verticaal wordt vaak gekozen voor een staafje;
 • Piercing in de binnenste schaamlippen;
 • Piercing in de buitenste schaamlippen;
 • Onder je vagina, waar de binnenste schaamlippen samenkomen, plaats je de zogenaamde fourchette.

Belangrijk bij vrouwelijke piercings in je genitaliën

Voor vrouwen geldt in zekere zin hetzelfde als voor mannen: denk alvast na welke piercing jij wilt en bespreek deze met de piercer. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden. De ene vrouw is de andere niet en schaamlippen komen in vele vormen. Het kan dus best zijn dat een bepaalde piercing niet geschikt voor jou is, door de vorm of bijvoorbeeld een litteken van een bevalling. Dan kun jij beter gaan voor een andere piercing. Laat je goed voorlichten over tepelpiercings en piercings in je genitaliën, de voor- en nadelen en waar je rekening mee moet houden. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en haal je optimaal genot uit jouw erotische piercing.

Heb jij een erotische piercing?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?