Erogene zones van de man: hoe stimuleer je ze?

erogene zones man

Het mannelijke lichaam heeft net als het lichaam van vrouwen verschillende erogene zones. Wil jij als man weten wat jouw gevoeligste plekjes zijn of wil jij die van jouw mannelijke partner ontdekken? Wij vertellen je alles over de erogene zones van de man.

Wat zijn erogene zones?

Erogene zones zijn de meest gevoelige plekken van het lichaam. Dit zijn de plekken die seksuele gevoelens kunnen oproepen wanneer ze worden aangeraakt. De verschillende erogene zones bevatten veel zenuwuiteinden, waardoor ze erg gevoelig zijn. Soms is een erogene zone verbonden met de geslachtsorganen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zowel tijdens het voorspel als tijdens de seks kunnen de erogene zones van de man gestimuleerd worden.

Dit zijn de erogene zones van de man

Mannen hebben heel wat gevoelige plekken over het hele lichaam. Dit zijn de meest voorkomende erogene zones van mannen:

  • Penis, eikel en ballen
  • Binnenkant van de dijen
  • Perineum
  • Billen en anus
  • Tepels
  • Hals en mond
  • Handen

Natuurlijk is niemand hetzelfde: daarom is het onmogelijk om elke erogene zone van elke man te noemen. Misschien raakt jouw partner erg opgewonden als je zijn perineum stimuleert of misschien wil hij juist liever niet dat jij het aanraakt. Samen ontdek je wat jouw (nieuwe) partner lekker vindt. Hij kan jou hier natuurlijk ook in sturen.

Hoe kun je de erogene zones van de man stimuleren?

Gevoelige plekjes van de man zijn op allerlei manieren te stimuleren. Dit kun jij doen met je vingers, handen, met je mond of tong en natuurlijk ook met seksspeeltjes. Kussen, likken, strelen, slaan, knijpen, zuigen: het is allemaal mogelijk. Stimuleren door te masseren of juist door een beetje pijn te veroorzaken; er zijn talloze manieren om jouw lief te verwennen. Omdat elk plekje vraagt om een andere aanpak, geven we hieronder verschillende tips.

De penis, eikel en ballen stimuleren

De penis en ballen behoren tot de geslachtsorganen van de man. Dit zijn de erogene zones die het meest gestimuleerd worden tijdens het voorspel en zeker tijdens de penetratie. De eikel is het meest gevoelige plekje van de penis, omdat er zoveel zenuwuiteinden in zitten. Orale seks, zoals het likken, afzuigen en kussen van de eikel en de rest van de penis is zeer populair bij heren. Met je handen kun jij de penis ook stimuleren. Trek hem af door je hand om de penis te vouwen en op en neer te bewegen of draai rondjes met je duim over de eikel bijvoorbeeld. De testikels van de man kun jij strelen, er zachtjes in knijpen, masseren, likken en in je mond nemen.

Het grootste deel van de seksspeeltjes voor mannen zijn gericht op de stimulatie van de penis en ballen. Denk bijvoorbeeld aan cockringen, masturbators, ballstretchers en penispompen.

Verwen zijn billen en anus

De billen zijn lekker makkelijk om vast te grijpen en daarom dus heel geschikt voor een massage. Met massageolie gaat dit het makkelijkst. Je handen glijden dan eenvoudig over zijn huid. Zijn jullie wel in voor iets dat iets meer kinky is? Gebruik dan eens een paddle of zweep om hem billenkoek te geven.

De anus is een speciaal plekje: sommige mannen vinden het heerlijk om hier gekust of gelikt te worden en een ander geniet weer van een buttplug in zijn anus. Andere mannen willen juist liever niet dat je in de buurt van de anus komt. Ontdek samen wat hij het fijnst vindt. De anus kun jij bijvoorbeeld stimuleren door er met je vinger of tong overheen te bewegen of rondjes te draaien. Ook kun jij er met je tong of vinger in, om hem op deze manier te stimuleren. Met je vinger, een prostaatvibrator of een buttplug is het mogelijk om de prostaat (ook wel P-spot) van de man te stimuleren. Met je vinger richt je naar beneden: de prostaat voelt aan als een soort kastanje. Hij ligt ongeveer zeven centimeter diep in de anus. Vergeet niet om ruim voldoende glijmiddel te gebruiken.

Het perineum

Het perineum is het stukje huid tussen de balzak en de anus. Door het perineum te stimuleren, stimuleer je ook de prostaat die hieronder ligt. Met jouw duim kun je druk uitoefenen op het perineum. Jij kunt het ook masseren met je duim.

Tip: Lees meer over perineum stimulatie

Ook mannen hebben gevoelige tepels

Hoewel de tepels van mannen geen functie hebben, zijn ze toch heel gevoelig en dus een erogene zone. Knijp er maar eens zachtjes in: jij zult zien dat de zenuwen het signaal doorgeven aan de spieren en dat de tepels hard worden. De tepels van een man kun je stimuleren door er aan te likken, er op te zuigen of er in te knijpen. Dit kun jij doen met je vingers, maar er zijn ook tepelklemmen en tepelzuigers die men gebruikt om de tepels te stimuleren.

Binnenkant van de dijen

De binnenkant van de dijen ligt bij veel erogene zones van de man die we al hebben genoemd: de penis, de ballen, de billen en het perineum. Niet zo gek dus, dat mannen opgewonden raken als je deze plek stimuleert. Dit kun jij doen door een massage te geven bijvoorbeeld. Wrijf wat massageolie warm in jouw handen en masseer zijn huid. Hoe dichter jij bij zijn geslachtsorganen komt, des te meer zul je hem opwinden. Je kunt hem ook kietelen door een kietelaar te gebruiken. De veertjes voelen zijdezacht aan op de huid. En natuurlijk is ook jouw mond prima geschikt om de binnenkant van de dijen te bewerken: kus, lik en bijt hem zachtjes.

Zijn hals en mond vragen er om om gekust te worden

De hals van de man is heel gevoelig. Vooral door de hals te zoenen of te likken kun je deze stimuleren.

Zijn lippen hebben een hele dunne huid. Hierdoor zijn deze ook heel gevoelig. Door te zoenen ben je op een hele intieme manier verbonden met jouw partner. Zijn lippen kun je ook stimuleren door er met je (natte) vinger overheen te wrijven of door er aan te likken. En als jij echt ondeugend bent, kun je ook op zijn lippen bijten en er zachtjes aan trekken met je tanden.

Erogene zones van de man: de handen

Net als bij vrouwen zijn bij mannen de vingertoppen heel gevoelig. Zuig maar eens op zijn vingers: wedden dat hij hierdoor opgewonden raakt? Ook het strelen van zijn handpalmen is een fijne manier om dit gevoelige plekje te stimuleren, net als een handmassage.

Wat zijn jouw meest gevoelige plekjes?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?