Even voorstellen: onze seksuoloog Nynke Nijman

nynke nijman seksuoloog

Seksuoloog en Relatietherapeut drs. Nynke Nijman

Afgestudeerd psycholoog, specialist seksuele gezondheid, relatietherapeut en bovenal mama. Seksuoloog en Relatietherapeut drs. Nynke Nijman is het allemaal!

Als dochter van een professor Urologie en een bekkenfysiotherapeut, werd ik al jong blootgesteld aan een onderwerp als seksualiteit. Hierdoor leerde ik dat het helemaal niet vanzelfsprekend is dat iedereen zich op een seksueel gezonde manier ontwikkelt. Er kunnen gedurende je leven allerlei fysieke of medische complicaties zijn waardoor seksualiteit een onderwerp wordt dat aandacht nodig heeft. Dat fascineerde me. Seks lijkt namelijk zo vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Er zijn zoveel mensen die seksuele problemen ervaren en daarom ben ik mij al jong in de seksuologie gaan verdiepen: om hen te helpen die problemen ervaren met seks.
Het is bijzonder om te zien hoeveel misvattingen er nog zijn over seks. Iedereen kent het, is er op een of andere manier bij betrokken, maar toch blijft het lastig om het op een goede manier bespreekbaar te maken. Veel van de informatie die er is, is vakkennis en daarmee niet toegankelijk of leesbaar voor het grote publiek. De informatie die wel beschikbaar is, omschrijft niet altijd de werkelijkheid of houdt mythes en fabels in stand. Daarom besloot ik om hier verandering in te brengen en heb ik onder andere Ilvy opgericht. opgericht. Een platform waarop allerlei kennis op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties wordt gedeeld. Want wat is er nou mooier dan dat we allemaal op een gezonde, fijne en lekkere manier van seks, intimiteit en onze relaties kunnen genieten?

Naast ilvy.com werk ik ook als seksuoloog en relatietherapeut bij PsyCoaching, geef ik seksuele voorlichting, ben ik gastdocent op diverse Universiteiten en regelmatig in de media te zien als expert op het gebied van seks en relaties. Ook zal ik vanaf 2020 jullie geanonimiseerde lezersvragen beantwoorden en regelmatig een onderwerp toelichten in mijn video’s hier op Pabo Magazine. Zo krijg jij ongestoord antwoord op jouw vragen. Heb je een prangende vraag of is er een onderwerp waar je graag meer over wilt weten? Vul dan het contactformulier in.

Nynke Nijman: De Relatie-APK

Schrijven over relaties en seksualiteit is mijn favoriete bezigheid en als gevolg daarvan is mijn boek ‘De Relatie-APK’ ontstaan: een boek dat je leert hoe je jouw relatie de liefde en aandacht kan geven die het nodig heeft. Elke relatie, in welke vorm dan ook, heeft een mate van onderhoud nodig. Zo zorg je ervoor dat het fijn en liefdevol blijft, maar vooral ook dat spanningen en problemen niet de overhand krijgen. Allerlei onderwerpen worden besproken, zoals communicatie, jouw eigen gezondheid, kinderen, het huishouden, en uiteraard ook seksualiteit. In de relatie-apk geef ik je tips en illustreer ik de onderwerpen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo leer je weer naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen, sta je stil bij hoe jullie relatie is vormgegeven en word je je bewuster van hoe jullie elkaar liefhebben.

Wil je mij volgen? Dan kan via Instagram (@nynkenijman) of kijk op mijn site nynkenijman.nl.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?