Feromonen: wat is het en welk effect hebben ze?

parfum met feromonen

Feromonen zijn de tastbare vorm van de uitdrukking ‘er hangt liefde in de lucht’. Seks hangt ook in de lucht. Dat is dan wel geen uitdrukking, maar wanneer je er over nadenkt, heb jij ongetwijfeld een voorstelling van wat jouw zintuigen dan ruiken en voelen. Dat komt door feromonen: deze onzichtbare geurstoffen maakt je lichaam aan wanneer je opgewonden raakt. Die geur van feromonen doet iets met een ander: het zorgt ervoor dat de opwinding wederzijds is. Feromonen worden niet voor niets lokstof genoemd én je kunt ze gewoon kopen bij Pabo.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn lokstoffen die ieder mens, maar ook ieder dier, aanmaakt. Dat gebeurt niet alleen wanneer jij opgewonden raakt. Hoe weet een baby dat hij naar de borst van zijn moeder moet happen om te drinken? Hoe waarschuwen vogels elkaar dat er gevaar dreigt? Hoe weet een tijger dat hij in vijandelijk gebied is aangekomen? Juist ja: door feromonen. Die oeroude instincten hebben wij als mens niet meer nodig. Maar je kunt ze wel gebruiken voor je eigen belang.  Je eigen sensuele zintuigen prikkelen met een geur die je niet ruikt, maar je neus zeker wel oppikt, is onderdeel van een verleidelijk spel.

Zo werken feromonen

Feromonen die je gebruikt voor opwinding zijn de zogenaamde seksferomonen, ook wel geslachtsferomonen genoemd. Als jij een parfum gebruikt met feromonen, laat je anderen weten dat jij seksueel opgewonden bent en openstaat voor contact. Ze zorgen dus voor onzichtbare aantrekkingskracht. Feromonen werden tientallen jaren geleden al toegevoegd aan parfums voor zowel mannen als vrouwen. Musk is een populair ingrediënt in parfums en de dierlijke variant van seksferomonen. Je natuurlijke verlangen wordt beter gestimuleerd door menselijke feromonen. Het duurde daarom niet lang voordat er producten op de markt kwamen die van mensen een ware verleider maakt.

Voor haar

Kun jij je de scene herinneren waarin Samantha van Sex and the City haar broek in feromonen drenkte? Haar doel: de jacht op een knappe man die met haar in bed wil duiken laten slagen. Mannen reageren op vrouwelijke feromonen, zo bevestigen wetenschappers. Zo is het ontstaan dat jij parfum kunt kopen speciaal voor vrouwen die hun aantrekkingskracht willen versterken. De parfums zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, maar zijn altijd sensueel. Van zoete kers tot frisse bloemen en de bekende muskgeur: jouw eigen verleidende geur kun je dagelijks gebruiken. Altijd op eigen risico, want voordat je het weet staan de mannen voor je in de rij.

Feromonen voor hem

Ook voor mannen zijn er parfums met een verleidelijke geur die vrouwen verleidt en opwindt. Er zijn verschillende frisse en mannelijke geuren. Het is overigens ook mogelijk om te kiezen voor een feromonen parfum dat geurloos is, zodat je het samen met je favoriete luchtje kunt dragen. Wanneer je het warm krijg en gaat zweten, produceert jouw eigen lichaam nog meer feromonen. Door die lichaamsgeur in combinatie met de parfum worden de geurstoffen verspreid. Als jij je daar bewust van bent, dan stap je net wat zelfverzekerder op die mooie dame af dan dat jij normaal doet. Probeer verschillende parfums uit, zodat je ontdekt welke feromonen het beste bij jou passen wanneer jij op rooftocht gaat.

Geen wondermiddel

Mocht je een horde gillende vrouwen verwachten die achter jou aan rennen of aanbiddende mannen aan de deur, dan moeten wij jou helaas teleurstellen. Feromonen zorgen niet voor de effecten die deodorantmerken laten zien in hun reclames. Ze beïnvloeden een eventuele partner zo dat ze sneller op je afstappen. De ander voelt zich goed bij je en wordt sneller opgewonden van je. Iemand die jou eerst niet zag staan, zal je niet opeens bespringen. Zie de geur als een ijsbreker: jij bent benaderbaar voor het andere geslacht. Dat komt zeker goed van pas als je op zoek bent.

Een opwindende massage

Ook als je al een tijdje samen bent met jouw partner en je geniet nog optimaal van elkaar, dan kunnen deze unieke geurstoffen het zaligmakende gevoel tijdens de seks stimuleren. Het gebruik van een parfum is altijd een goed idee, want een lekkere geur maakt je aantrekkelijker. Spray het eventueel op de lakens. En wat te denken van een ander product? Wist je dat er ook massageolie en massage kaarsen zijn met feromonen? Ideaal voor een avondje verwennerij met daarbij een uitgebreid voorspel om optimaal van te genieten.

Lees ook: Welk parfum past perfect bij jou?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?