Hoe gebruik je vaginaballetjes en vibrerende eitjes?

vibrerend ei

Vibrerende eitjes en vaginaballetjes: opwindende speeltjes om je seksleven mee op te peppen. Leuk om samen te gebruiken, maar ook heel geschikt om alleen mee te spelen. Wij leggen het verschil uit tussen vaginaballetjes en vibrerende eitjes en vertellen natuurlijk hoe je ze kunt gebruiken.

Vibrerende eitjes en vaginaballetjes: voor vaginaal plezier

Zowel balletjes als eitjes gebruik je voor vaginale stimulatie. Deze toys worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Vibrerende eitjes worden vooral gebruikt voor seksuele stimulatie. Vaginaballetjes kun je echter ook gebruiken voor het trainen van je bekkenbodemspieren. Dit kan prettig zijn, als je bijvoorbeeld makkelijk urine verliest door een zwangerschap, bevalling of als je ouder wordt. Maar de balletjes kun je ook gebruiken als jouw little secret: voor spannende inwendige stimulatie terwijl je iets heel anders aan het doen bent.

Hoegebruik je vibrerende eitjes?

Als je een vaginaal eitje ziet, dan zul je direct zien waar de naam vandaan komt. Dit soort vaginale toys hebben over het algemeen de vorm van een langgerekt ei. Soms hebben ze een trekkoordje of ze lopen over in een dunner uiteinde waarmee het eitje makkelijk te verwijderen is. Ze zijn er in verschillende soorten: met of zonder afstandsbediening of te bedienen met een app op je telefoon. Vibrerende eitjes stimuleren de binnenkant van je vagina. Dit zorgt voor een opwindend gevoel, helemaal als ‘ie je G-spot weet te raken. Ben je dol op dit soort inwendige stimulatie, dan is een vibrerend eitje echt iets voor jou. Je kunt er allerlei opwindende dingen mee doen!

Maak je seksleven spannender met vibrerende eitjes

Vibrerende eitjes zijn een handig hulpmiddel als jij je seksleven spannender wilt maken, net als elk ander seksspeeltje eigenlijk. Het fijne is dat je ze zowel alleen als met een partner kunt gebruiken.

Als toy voor masturbatie

Gebruik je vibrerende eitje als seksspeeltje om jezelf te stimuleren. De intense inwendige vibraties stimuleren het inwendige deel van je clitoris en soms ook je G-spot. Doordat je het eitje inbrengt heb jij je handen vrij voor clitorale stimulatie. Zin om jezelf dubbel te verwennen? Gebruik dan bijvoorbeeld een luchtdrukvibrator.

Seks op afstand

Als je op zakenreis bent of je een geliefde in het buitenland hebt, dan kun je een vaginaal eitje prima als koppeltoy gebruiken. Jij draagt het eitje, je partner bepaald hoe je wordt gestimuleerd met de bijbehorende app. Veel nieuwe vibrerende eitjes in het hogere segment komen met een speciale app die wereldwijd bediend kan worden.

Tijdens het stofzuigen

Maak een saaie bezigheid als stofzuigen of de boodschappen doen spannend, door een vibrerende eitje te dragen. We beloven je dat stofzuigen nog nooit zo spannend is geweest!

Als voorspel voor jou en je geliefde

Maak jij het voorspel graag spannend? Draag je eitje dan eens tijdens een avondje uit. En om het nog opwindender te maken, geef jij je partner alle controle door hem of haar de afstandsbediening te geven. Je partner bepaald welke sensaties zijn zult voelen. Heel spannend als je bijvoorbeeld uit eten gaat, tijdens een concert of een bezoek aan vrienden. Houd wel rekening met het geluid, in een ruimte met weinig lawaai zal je toy waarschijnlijk te horen zijn.

Hoe gebruik je vaginale balletjes?

Zoals gezegd zijn er verschillende redenen om vaginaballetjes te gebruiken. In eerste instantie werden ze vooral gebruikt om de bekkenbodemspieren te trainen. Dit zijn de spieren die je ontspant als je moet plassen. Als je je plas moet ophouden dat trek je deze spieren aan. Als je spieren sterker zijn, dan kun je uiteindelijk een krachtiger orgasme beleven. Maar steeds vaker dragen vrouwen vaginaballetjes ook omdat het een erotisch gevoel geeft. Er zijn vele soorten en maten om uit te kiezen.

Losse Ben Wa ballen

Ben Wa ballen kun je gebruiken voor het trainen van je bekkenbodemspieren. Dit zijn losse metalen ballen die je inbrengt in je vagina. Door de zwaartekracht zakken ze naar beneden en moeten je spieren flink werken om ze in je lichaam te houden. Artsen waarschuwen om de ballen niet te lang te dragen, omdat je dan juist te gespannen spieren kan krijgen en dit levert vanzelfsprekend weer andere problemen op.

Kegelballen voor sterkere bekkenbodemspieren

Wil je liever eerst oefenen met wat lichtere balletjes of exemplaren die aan elkaar vast zitten? Kijk dan eens naar onze kegelballetjes. Veel vrouwen vinden deze ballen fijner dan losse exemplaren, omdat ze aan elkaar vastzitten of omdat ze een handig touwtje hebben om de balletjes mee te verwijderen. Kegelballen zijn vernoemd naar de gynaecoloog Arnold Kegel, die als eerste oefeningen bedacht om je spieren te kunnen versterken. Dus heb je last van bijvoorbeeld incontinentie, dan kun je zijn oefeningen proberen.

Lees ook: Oefeningen om je bekkenbodem te trainen

Vibrerende eitjes en vaginaballetjes tips

Een paar praktische tips als je een vibrerend eitje of vaginaballetjes gaat gebruiken:

  • Gebruik glijmiddel voor het inbrengen. Hierdoor glijdt alles beter en dat is precies wat je nodig hebt. Gebruik siliconen glijmiddel alleen als je toy niet van siliconen is gemaakt. Siliconen glijmiddel kan er namelijk voor zorgen dat jouw siliconen toy beschadigd raakt. Voor de zekerheid kun je altijd kiezen voor waterbasis glijmiddel.
  • Veel vibrerende eitjes en vaginaballetjes hebben een trekkoordje om ze eenvoudig uit je vagina te kunnen verwijderen. Dit werkt hetzelfde als een tampon. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen tijdens het verwijderen. Als je perst – net zoals je op de wc doet – dan kan dat helpen om het eitje of de balletjes naar beneden te laten zakken.
  • Lukt het niet direct om je eitje of balletjes te verwijderen, raak dan vooral niet in paniek. Als je opgewonden bent, dan zwelt je clitoris op. Het inwendige deel kan er daarom voor zorgen dat je het eitje net iets minder makkelijk kan verwijderen. Als je even wacht en het nogmaals probeert, dan lukt het ongetwijfeld wel.
  • Sluit de app af als je klaar bent met het gebruik van je vibrerende eitje en schakel het eitje zelf ook uit. Dit is altijd verstandig als je gebruik maakt van seksnologie. Zo geniet jij veilig van jouw seksspeeltje.
  • Maak je toy na gebruik schoon met een toycleaner en laat hem goed drogen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?