Hoe houd je je hoofd en lichaam koel? Alles over seks in de hitte!

sex in hitte

Het is zomer, het is bloedheet en ons libido stijgt door het dak. Wat wil je, met al die halfnaakte mensen op straat en op de stranden? Helaas is stomende seks niet altijd prettig in tropische temperaturen. Voor alle hitsige types, die meer willen dan luilakken in een ligstoel, verzamelden we de beste tips voor seks in de hitte!

Zonder op ongezellige zaken als klimaatverandering in te willen gaan: de zomers worden steeds heter. En dat betekent dat we ons niet alleen moeten voorbereiden op de minder plezante effecten van zo’n veranderend klimaat, maar ook op de gevolgen voor een van onze meest primaire behoeften. Jawel, seks.

Want hoe je het ook wendt of keert: zweterige seks terwijl de damp van je lijf slaat klinkt heel sexy, maar is stiekem best oncomfortabel. En dat is onhandig, want in de zomer lijken we geiler dan ooit. Hoe dat komt? Nou, ten eerste doordat we ons niet meer verpakken in dikke donsjassen en wollen truien. Maar ook doordat we in de zomer veel meer serotonine produceren.

Koele punani

Dat gelukshormoontje zorgt ervoor dat we ons zelfverzekerder en sexyer voelen dan in de winter. Maar hoewel de combinatie van naakte huid en veel zelfvertrouwen tot schaamteloos sjansen leidt, pakt het wat minder rooskleurig uit wanneer zo’n sjanssessie tussen de lakens eindigt. Drijven in plakkerig zweet, anyone?

Gelukkig valt er best wat aan te doen. De crux? Weinig inspanning en koele omgevingen. Vergeet dat bed, dat is sowieso veel te klammig voor intensieve bedgymnastiek. En experimenteer met de luchtigste standjes. De beste tips & tricks om dat hoofd, en je punani, koel te houden vind je hieronder!

Zeven tips voor seks in de hitte

1: Weg uit dat bed

Toegegeven, bedden staan synoniem aan seks. En aan slapen, maar daar hebben we het nu even niet over. Edoch, met een smeltend kwik zul je je heil toch ergens anders moeten zoeken. Je slaapkamer is namelijk een van de heetste ruimtes in je huis. Niet alleen omdat-ie zich doorgaans op de bovenverdieping bevindt, maar ook door al het beddengoed, de kussens en, eventueel, de vloerbedekking waar de hitte zich aan vast lijkt te kleven. Verplaats je sexy time dus naar koelere oorden, zoals de betegelde keuken en dat aanrecht van marmer. Scheelt toch weer een paar graden.

2: Naar buiten!

Sterker nog, laat dat hele huis maar zitten. Zeker wanneer je geen airco of goede ventilatiebron hebt, zou je jezelf niet in het zweet moeten willen werken in je bloedhete casa. Maak het spannend en zoek een beschut plekje in je tuin of in de bossen op. Zo tussen het groen en de plantjes en de bloemetjes is het ook nog eens superromantisch, natuurlijk. Of wees eens stout en buig lichtjes voorover op je balkon. Laat je partner achter je subtiel je rok omhoog trekken en…oeh, lala! De auto? Ook een verkwikkende optie, vooral als je een goeie airco hebt.

3: Onder de douche

Niets zo verkoelend als lekker glibberen en seksen onder de douche. Maak er een sexy spelletje van en zeep elkaar lekker in, speel met warm en koud water en betrek ook de douchekop bij jullie natte rendez-vous. Je kunt bovenop hem klimmen terwijl hij tegen de koele muur steunt of je kunt zelf tegen de muur aan gaan staan terwijl hij je van achteren neemt. Extra bonus: die waterstralen verfrissen niet alleen, ze spoelen ook al het klamme zweet weg. Wedden dat jullie nog nooit zo schoon waren na de daad?

4: Ice, ice baby

Oké, er is een ding verkoelender dan seks onder de douche. En dat is seks met ijsklontjes. De sensatie van koude klontjes op je oververhitte lijf is voor veel mensen enorm opwindend. Hoe je het doet? Wel, niet door de ijsklontjes direct op de vagien of piemel te drukken, dat is net wat te heftig. Maar wel door ze over de rest van je lichaam te laten glijden. Je kunt een ijsblokje ook in je mond doen tijdens orale seks, een betere manier om de hitte te verdrijven en tegelijkertijd aan te wakkeren is er niet. Je zenuwcellen reageren namelijk op de kleinste temperatuursverandering van je huid. Zo’n vliegensvlugge aanraking zet dus een kettingreactie in gang waardoor je hele lijf gaat tintelen.

5: Verschillende standjes

Er is weinig vermoeiender dan in een loeiheet bed in de missionarisstand te blijven zwoegen. Het zweet gutst van jullie lijven en binnen no-time glibberen jullie met rood aangelopen hoofden het hele bed door. Dat kan beter. En wel door voor standjes te kiezen zonder al te veel lichaamscontact. Zoals doggystyle. Daarbij ketsen slechts twee lichaamsdelen tegen elkaar en je kunt nog een ventilator voor je gezicht zetten ook. Bovendien komt je vent tijdens dit standje vaak verdacht snel klaar, iets wat je in deze temperaturen waarschijnlijk geen straf vindt. Laat hem daarna maar zijn best doen voor jou, met de ijsblokjes in de aanslag.

Andere standjes? Buig eens naar beneden vanuit je heupen. Rust je handen op je knieën, tegen een muur aan of een stevige ventilator voor een extra koel briesje. Zo kan hij makkelijk van achteren naar binnen glijden terwijl hij je heupen vasthoudt. Bij een ander standje laat je hem op de rand van het bed of een stoel zitten. Jij zet je handen op de grond voor je terwijl hij van achteren bij je naar binnen gaat. Je benen liggen langs zijn zij.

6: Alleen voorspel

Word je bij de gedachte aan penetratie al doodmoe in die broeierige hitte? Dan kun je de daad natuurlijk ook overslaan en in plaats daarvan alleen voor het voorspel te gaan. Ga er maar eens lekker bij liggen op een koele vloer en duw zijn hoofd subtiel richting de onderste regionen. Zo heb je minder huid-op-huidcontact en blijf je lekker koel, terwijl je tóch aan je trekken komt.

7: Ga voor zweet en klamme lakens!

Heb je zin om beestachtig te keer te gaan, hoe heet het ook is? Omarm dan je innerlijke oervrouw en duik bovenop je zwetende vent. Je gelooft het niet, maar soms kun je botergeil worden van de geur van vers zweet. En dan zit er niks anders op dan druipend en wel met elkaar het bed in te duiken, of je nu kapotgaat van de hitte of niet. Je zult er trouwens versteld van staan hoe opwindend het kan zijn om samen te versmelten in elkaars zweet en lichaamssappen. Over elkaar heen glijdend en soppend voel je je echt eventjes één en dat is soms best lekker.

Daarna een ijskoude douche en uithijgen onder een parasolletje!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?