Hoe kies je een goede wand massager en hoe te gebruiken?

wand vibrator

Wand massagers: er zijn veel verschillende soorten van dit type sextoy op de markt. Wil jij wel eens een wand massager proberen en ben je benieuwd welke dan bij jou past? Wij geven je graag uitleg over de verschillende soorten massagers en hoe jij deze kunt gebruiken.

Wat is een wand massager?

Een wand massager is een seksspeeltje en massageapparaat in één. Het wordt ook wel een wand vibrator genoemd; de naam wand is het Engelse woord voor toverstaf. De oorspronkelijke wand massager is de Hitachi Magic Wand. Deze werd ruim 40 jaar geleden ontworpen om gespannen spieren te masseren, maar al snel ontdekten vrouwen dat hij ook heel geschikt is voor andere doeleinden. Tegenwoordig worden dit soort massagestaven speciaal ontworpen voor seksuele bevrediging en zijn er zowel grote als compactere varianten op de markt. Jij kunt tegenwoordig ook kiezen uit varianten met snoer of draadloze exemplaren. Een wand massager lijkt qua uiterlijk op een grote microfoon: hij heeft een lang handvat en een ronde kop. Het grootste voordeel van dit soort vibrators is dat hij door zijn krachtige vibraties ook vrouwen klaar laat komen die normaal heel moeilijk een orgasme krijgen.

Er zijn een aantal bekende leveranciers die wand massagers maken, zoals Europe Magic Wand (de Europese variant van de Hitachi Magic Wand), MyMagicWand, Doxy, Wanachi en Fairy.

 • Een wand massager is een sextoy en massageapparaat in één.
 • Hij ziet eruit als een microfoon, met een lang handvat en een ronde kop.
 • Wand vibrators zijn tegenwoordig leverbaar in een groot, compact en mini formaat.
 • Naast exemplaren met snoer, zijn er ook draadloze varianten te koop.
 • Door de krachtige vibraties krijgen zelfs vrouwen die normaal moeilijk klaarkomen makkelijk een orgasme.

Verschil wand massager en een gewone vibrator

Waar een reguliere vibrator geschikt is voor zowel uitwendige als inwendige stimulatie, is de wand massager alleen geschikt voor uitwendige stimulatie. Dit is het grootste verschil tussen beide vibratorsoorten. Toch is het mogelijk om jouw wand vibrator ook voor inwendige stimulatie te gebruiken. Dit doe je door een speciaal opzetstuk te gebruiken. Met zo’n opzetstuk maak jij je massagestaaf geschikt voor het stimuleren van je G-spot, anus of clitoris.

 • Het grootste verschil tussen een vibrator en een wand vibrator is dat je deze laatste niet inwendig gebruikt.
 • Gebruik jij een speciaal opzetstuk, dan is dit wel mogelijk.

Tip: Lees ons artikel over de lekkerste sextoys voor clitorisstimulatie!

Hoe kies je een goede wand massager?

Voordat jij een wand massager koopt, is het slim om na te denken over een aantal dingen. De volgende vragen kun jij jezelf stellen:

 • Waar ga ik de wand vibrator gebruiken?
 • Is het van belang dat deze draadloos is, omdat jij hem bijvoorbeeld graag meeneemt op reis, of vind je het juist prettig dat jij hem kunt inpluggen in het stopcontact naast het bed?
 • In het geval van een draadloze vibrator: kies je dan voor één die op batterijen werkt of heb jij er liever één die je kunt opladen via USB?
 • Wil jij de wand massager alleen gebruiken voor uitwendige stimulatie, of lijkt het jou ook prettig om hem met opzetstukken te gebruiken?
 • Moet hij waterproof zijn?
 • Hoeveel standen heeft jouw ideale vibrator? Ben je tevreden met enkele vibratiestanden of wil jij kunnen variëren tussen achttien standen?
 • Wil je graag dat jij de bovenkant kunt vervangen, oftewel: heeft jouw massager een vervangbare siliconen top nodig?
 • Hoeveel geld wil je uitgeven aan jouw speeltje?
 • En tot slot: hoe groot wil jij dat jouw wand massager is?

Aan de hand van bovenstaande vragen kun jij bepalen welke eigenschappen belangrijk zijn bij de aanschaf van je sextoy. Ben jij bijvoorbeeld iemand die graag haar massager mee wil nemen op zakenreis of vakantie, zodat je daar in bad kunt ontspannen? Dan is een compacte, waterdichte massager die opgeladen kan worden via USB een goede keus voor jou. Gebruik jij je massager uitsluitend thuis in bed en heb je een stopcontact vlakbij? Dan kan jij ook kiezen voor een grotere massager die op netstroom werkt.

Hoe gebruik je een wand massager?

Een wand massager kun je op verschillende manieren gebruiken.

Tijdens het voorspel

Het kan heel opwindend zijn om je massager te introduceren tijdens het voorspel. Met de massager is het mogelijk om je clitoris te stimuleren, maar vergeet ook jouw andere gevoelige plekjes niet. Zo voelen de trillingen heerlijk aan op jouw tepels. Probeer hem ook eens op je partner uit. Met de vibraties kun jij ook zijn tepels, balzak en penis stimuleren.

Als clitorisstimulator

Je kunt de wand massager ook gebruiken als clitorisstimulator. Gebruik hiervoor een beetje waterbasis glijmiddel. Zet de massager op de laagste stand, jij kunt altijd opbouwen als het prettig voelt. Wrijf met de massager over je schaamlippen. Het is het fijnst als je het handvat op je buik legt: zo hoef jij alleen maar bij te sturen. Open jouw benen steeds een beetje verder. Voelen de trillingen fijn? Dan kun jij hem ook rechtstreeks op je clitoris gebruiken. Het kan prettig voelen om af te wisselen tussen de vibratiestanden. Hoe dichter jij bij je hoogtepunt komt, des te intensiever zul je de trillingen waarschijnlijk willen voelen. Er zijn ook speciale opzetstukken om het stimuleren van jouw clitoris nog lekkerder aan te laten voelen, zoals een opzetstuk met bunny oortjes.

Voor je G-spot

Met een speciaal opzetstuk is het mogelijk om je G-spot te verwennen. Gebruik hiervoor een opzetstuk dat bij jouw wand massager past; let hierbij dus op het formaat van het opzetstuk. Gebruik opnieuw wat waterbasis glijmiddel en breng het opzetstuk in. Door de krachtige trillingen stimuleer jij je G-spot. Schakel tussen de verschillende standen om uit te proberen wat jij lekker vindt.

Anaal gebruik van de wand massager

Je wand massager kun je ook anaal gebruiken. Zo kun je er inwendig van genieten en de prostaat van mannen er mee stimuleren. Voor anaal gebruik breng je nooit de kop van je wand massager in, maar gebruik jij een hiervoor geschikt opzetstuk, zoals de Ripple van Nalone.

Je seksspeeltje reinigen

Na het gebruik van je magic wand, is het natuurlijk ook belangrijk om deze goed te reinigen. Dit kun je doen met lauwwarm water en een speciale toycleaner. Dit is een desinfecterend middel dat er voor zorgt dat jouw speeltje weer helemaal schoon wordt. Laat je wand massager heel goed drogen. Dit kun je doen aan de lucht of door hem af te drogen met een doek die niet pluist. Door hem goed te laten drogen voorkom jij dat er schimmelvorming ontstaat.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?